És un dels elements més febles pel que fa a seguretat en la fusteria d’alumini. Les persianes d’alumini tèrmiques (o “Alutermic”) ofereixen una solució a l’aïllament tèrmic i acústic, però no pel que fa a la seguretat. Si bé és cert que els podem afegir uns tancaments passadors a la ultima lama que tanca en la seva pròpia guia, això només farà “entretenir” al nostre esforçat lladre, ja que són lames relativament elàstiques i que ofereixen molt poca resistència a l’intentar doblegar, ja que la capa d’alumini és mínima i el seu interior és d’escuma de polietilè.
Una solució valida serien les persianes de seguretat o autoblocants o les de tipus Gradhermetic. No porten aïllant tèrmic, però les seves lames tenen un considerable gruix, de manera que augmenta la seva resistència característica fa que la pugin mitjançant palanca ia més es poden col·locar uns tancaments semblants als tancaments centrals amb clau de les corredisses