Obrir el pany de la bústia sense claus

Si se t’han perdut les claus no només hauràs de forçar el pany de la porta de casa, no, sinó que també hauràs de fer el mateix amb la bústia ja que, en perdre la clau, hauràs d’obrir el pany de la bústia amb un mica de traça. És per això pel que nosaltres sempre recomanem tenir ben vigilades les claus per no perdre-les. Tot i això, són coses que passen i anem a conèixer com obrir el pany de la bústia sense claus.

Com obrir el pany de la bústia sense claus

Per no danyar massa la bústia i haver de canviar-al complet, nosaltres recomanem trucar a un manyà especialitzat en l’obertura de bústies perquè faci aquesta feina. Tot just trigarà i causarà els desperfectes mínims. Haurà de canviar el bombí, ja que caldrà fer noves claus, però la resta de l’estructura quedarà impecable.

Ara bé, si preferiu obrir el pany de la bústia vosaltres mateixos, encara a risc de danyar tot el mecanisme, teniu diverses opcions:

Tensor i rossinyol: la primera opció és fer-se amb un tensor i una rossinyol per intentar danyar el menys possible el mecanisme de la bústia. Hauràs de ficar primer el tensor, que deu ser fi i resistent a la mateixa vegada, per fer una mica de pressió. Un cop estiguis fent la tensió hauràs ficar la rossinyol i pressionar a la part superior del pany. És possible que no et surti a la primera, però si ho intentes diverses vegades aconseguir obrir el pany de la bústia.
Trepant amb broca de metall: una altra de les opcions és utilitzar un trepant amb una broca de metall. Tan sols cal introduir el trepant i accionar. Això sí, hauràs de canviar després el pany, però tindràs el pany oberta. Per canviar el pany de la bústia sí que cal un professional ja que no hi ha ningú millor que un expert manyà per realitzar aquesta tasca.

Tornavís fi: l’última opció que us donem i potser la més difícil de realitzar, és la d’intentar obrir el pany de la bústia amb un tornavís fi. Tan sols hauràs de ficar el tornavís per la ranura del pany i fer una mica de pressió. El mètode bumping també pot ser adequat per a aquest tipus de situacions, no ho oblidis.