La batalla entre l’alumini i PVC està a l’ordre del dia, és normal, són els perfils de finestres més demandats i per tant hi ha d’haver controvèrsia entre ells.

Encara que a dia d’avui, com veurem més endavant en l’apartat d’avantatges i desavantatges del PVC i alumini, els dos són materials excel·lents que pots comprar amb total garantia.

Premisses abans de comparar Alumini vs PVC

Perquè les forces estiguin igualades tindrem com a premissa que les finestres d’alumini tenen trencament de pont tèrmic (RTP), encara que és el més normal, ja que si no l’aïllament baixa dràsticament.

Què és millor, les finestres d’alumini o PVC?

Bé anem al gra, hi ha 5 factors que has de tenir en compte per avaluar les diferències entre un tipus de finestra i un altre. Anem a veure-les:

1. Eficiència energètica

Aquest és el concepte més important de tots ja que la majoria de les vegades es decideix canviar les finestres per que té fuites energètiques.

Aquí ja no entra en joc només el perfil o material amb el qual estigui fabricat la finestra (Alumini – PVC), és determinant també el tipus de vidre que porti incorporat, així que anem a veure-ho per parts.

El coeficient tèrmic d’un perfil es mesura pel valor-U, aquest és la dada que cal has de buscar quan vegis les especificacions d’una finestra. Si és a prop del valor 1 significa que l’aïllament tèrmic és bo.

Desglossant una mica més, el valor-o depèn de 3 factors: ample del perfil, càmeres d’aire i nombre de juntes. Com més gran siguin els valors de cada un d’ells millor. Si vols informació afegida, aquí tens més dades sobre perfils de finestres.

Altres factors que influeixen en el rendiment tèrmic són el tipus d’obertura de la finestra i si el vidre és baix emissiu.

2. Estètica i acabat

Les finestres d’alumini es fabriquen en una amplíssima varietat de colors (carta RAL, anoditzats, imitació fusta, etc.), així que no tindràs problema en l’elecció de l’acabat. Les finestres de PVC també les trobes en moltes terminacions però no tantes.

En fi, tampoc ens anem a tornar bojos, només en alguns casos particulars no trobaràs el color que necessites en PVC.

En comparació amb el PVC, l’alumini permet que els perfils siguin més fins, sense perdre prestacions. Obstaculitzen menys la llum que entra i són més adequats per a edificis contemporanis i moderns. Les finestres són més lleugeres el que permet fabricar-les en mides molt més grans que en PVC.

Un altre avantatge estètica que tenen les d’alumini és que es pot fabricar un perfil híbrid amb fusta, normalment l’interior de fusta i l’exterior d’alumini, encara que no és un tipus de finestra que es vengui molt.

Concloem que les finestres d’alumini tenen en aquest apartat avantatge respecte a les finestres de PVC.

3. Resistència

Si la casa on vius té 50 o 60 anys i mai has canviat les finestres, probablement les que tens actualment són d’alumini. En aquella època era l’única alternativa rendible a la fusta. No obstant això la tecnologia ha evolucionat i les finestres de PVC ja es troben en moltes llars.

Podem dir que tant les finestres de PVC com les d’alumini són fortes, molt resistents i duradores. Amb el pas del temps les tindràs impecables i lliures de bonys esquerdes i ratllades.

Bé és cert que l’alumini al contrari del PVC ha pintura incorporada que amb canvis molt bruscos de temperatura podria arribar a deteriorar-se i a corroir finalment el material, però és improbable, així que en aquest apartat donem gairebé un empat tècnic.

4. Condensació

Per naturalesa l’alumini, al contrari del PVC, és un material conductor que transmet el fred i la calor provocant per tant amb més facilitat la condensació, efecte finestra mullada (solucionat amb el trencament del pont tèrmic).

Aquest efecte tampoc cal tenir-ho en compte ja que es produeix tant en unes com en altres i el motiu és molt divers i no necessàriament pel material dels perfils com podem veure aquí.

5. Manteniment

Aquest factor no serà decisiu per a la compra d’una finestra d’alumini o PVC, requereixen un manteniment mínim per igual. Només cal netejar amb aigua i sabó la superfície quan sigui necessari i greixar i revisar les ferramentes al llarg dels anys per tenir unes finestres en perfecte estat.

És important per les ferramentes que l’instal·lador faci bé la seva feina, així que tria empreses que garanteixin professionalitat

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

RECHAZAR TODOS LOS SERIVICIOS
ACEPTAR TODOS LOS SERVICIOS
×

Powered by WhatsApp Chat

×