Les portes i finestres tant d’alumini com de PVC tenen un avantatge principal sobre les de fusta, que és un manteniment mínim. Tot i això convé que les revisem i mantinguem netes per assegurar-nos que tinguin una llarga vida i un aspecte esvelt. Aquí us indiquem alguns consells bàsics per tenir les finestres com noves.

1. Neteja molt senzilla

Els perfils s’han de netejar de dues a tres vegades a l’any, amb aigua i sabó neutre, mai en sec. Aclareixi amb aigua neta i assequi posteriorment amb un drap absorbent. En zones industrials o de primera línia de mar, és aconsellable realitzar l’anterior operació un cop al mes, com a mínim, per evitar les taques de salnitre o altres materials corrosius.

Com sabó es pot utilitzar detergent líquid d’ús domèstic com l’utilitzat per a la vaixella. Mai utilitzeu detergents en pols ja que poden ratllar la superfície del perfil, ni productes de neteja que continguin substàncies agressives, abrasives, solvents o productes aromàtics (acetona, trementina, white spirit …).

2. Revisar els rails i els punts de desguàs

Els residus, impureses i altres cossos estranys poden acumular-se entre els rails de les finestres corredisses i alterar la qualitat funcional dels seus tancaments: reducció en l’evacuació de les aigües de pluja o disminució de la ventilació. Per evitar aquests problemes aspiri simplement aquests cossos estranys amb el broquet petita de la seva aspiradora.

3. Lubricar els mecanismes d’obertura

Un cop l’any és convenient aplicar una mica d’oli lubricant en els mecanismes de la finestra: panys, frontisses, cremones, accessoris. Es recomana utilitzar un pinzell perquè l’oli penetri millor. Compte: no posi oli a les rodes de les fulles de les corredisses ja que són auto-lubricants.

4. Revisar les juntes

També has d’observar les juntes entre el vidre i el perfil, com l’estat de les juntes d’estanquitat, els peluts, silicones, ja que el seu deteriorament pot perjudicar les nostres finestres així com la penetració d’aigua, amb els desperfectes que això comporta.

5. Acudeix al teu instal·lador de confiança

Finalment, si cal ajustar o canviar algun element de la finestra, et recomanem acudir a la teva instal·lador de confiança, per assegurar-te que la teva tancament mantingui totes les seves prestacions com el primer dia.

A les finestres mixtes, d’alumini a l’exterior i fusta natural a l’interior, es poden aplicar exactament els mateixos consells, ja que la fusta no pateix les inclemències de l’exterior ia més porta un tractament que manté la bellesa de la fusta durant molts anys