Quan un pany s’ha quedat encallada és bàsicament per la falta de lubricació en qualsevol dels seus components, de manera que la solució més comuna és retirar la caixa i aplicar oli o vaselina amb un pinzell. Els components necessiten ser lubricats regularment i no esperar que ja no accioni correctament, ja que la pols s’emmagatzema en el greix i és el que finalment s’ha produït el bloqueig.

Un truc més senzill és escalfar la clau amb un encenedor i després introduir-la al bombí, et sorprendrà el resultat, reblandecerás aquesta espècie de “pasta” que s’acumula i et servirà per obrir en cas d’emergència, evitant trucar a un manyà. En qualsevol cas, després d’haver obert la porta i si et consideres una mica manetes per desmuntar el pany i netejar-la, fes el de dalt, ja que el truc de la clau calenta només soluciona de manera conjuntural el problema.

Una alternativa per a la neteja és l’ús de grafit com lubricant ja que és habitual per a eixos, frontisses i tot tipus d’engranatges, a més que no atrau la pols perquè el funcionament del pany sigui més durador. Ens pot servir perfectament el truc d’utilitzar mines de llapis de grafit, ja que són rics en aquest component. Pinta amb un llapis totes les dents de la clau i la inserides en el cilindre. A l’lubricar la clau es greixarà pany. També es pot fer amb parafina que és igual d’eficaç i duradora. Per a això has de submergir la clau en aigua calenta de l’aixeta i després a la parafina. Finalment has de posar-la al pany i obrir i tancar diverses vegades fins que torni a accionar lliure i suau novament.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

RECHAZAR TODOS LOS SERIVICIOS
ACEPTAR TODOS LOS SERVICIOS
×

Powered by WhatsApp Chat

×