Quan la temperatura exterior és molt baixa ia l’interior hi ha una humitat relativa elevada, es dóna el fenomen de la condensació sobre els perfils interiors. Això és degut al fet que la temperatura de l’perfil interior està per sota del punt de rosada. Amb el trencament del pont tèrmic s’aconsegueix elevar la temperatura superficial del perfil interior, i en conseqüència es restringeix l’aparició de la rosada.

Una fusteria sense rpt és molt fàcil que tingui condensacions, especialment com més humitat i / o diferència de temperatura existeixi. Si bé aquesta humitat és molt difícil que penetri en el perfil, l’aigua condensada pot mullar el terra i la paret provocant tant desperfectes en aquesta com, el que és pitjor, l’aparició de microorganismes (com la floridura) nocius per a la nostra salut.

Com es genera la condensació

L’aïllament està clarament relacionat amb evitar la condensació. La condensació és un fenomen relacionat amb la temperatura i la humitat relativa de l’aire. L’aire que respirem té sempre una determinada quantitat de vapor d’aigua, i aquest aire en funció de la temperatura és capaç de suportar una determinada quantitat de vapor d’aigua, per exemple una habitació a 20ºC i 60% d’humitat conté 8,7gr. d’aigua (vapor) per cada kg. d’aire. En aquestes condicions el vapor d’aigua està “tranquil·lament” suspès en l’ambient, però hi és encara que no ho vegem i per provar-només has de treure una ampolla freda de la nevera i veuràs com s’omplirà de gotetes d’aigua, això és condensació i aquest aigua procedeix del vapor d’aigua que conté l’aire. La raó és senzilla, a certes temperatures més fredes que l’ambient l’aigua tendeix a dipositar-perquè no és capaç de quedar-se en forma de vapor, el mateix passa en la rosada del matí o al mirall del nostre bany quan ens dutxem amb aigua calenta

Després per evitar la condensació necessitem superfícies que no estiguin fredes i també que no hi hagi una gran humitat en l’aire, per això és necessari tenir elements de façana com són les finestres que siguin aïllants i sobretot que no hi hagi molta humitat. I aquest punt final és tan important com el primer, ja que en una sauna (amb una humitat al 100% i alta temperatura) per molta gran finestra o vidre que posem tindrem condensació si o si.

Consells per evitar humitats

VENTILACIÓ

La forma més eficaç i econòmica és ventilar les habitacions amb certa regularitat, de manera que permeti igualar humitats i renovar l’aire, procurant no tenir molt altes temperatures a les habitacions, especialment a l’hivern. És recomanable l’ús de finestres oscil·lobatents que permeten tant la ventilació, com l’obertura completa de la finestra per al seu manteniment i neteja.

VIDRE AÏLLANT

A més de l’aïllament del marc de la finestra hem de triar un bon vidre aïllant tèrmic quan renovem les nostres finestres. Això s’aconsegueix amb l’anomenat “doble vidre», un vidre exterior + càmera + vidre interior laminat.

CORRECTA INSTAL·LACIÓ

La instal·lació de la finestra ha de ser molt acurada, ja que la unió de la finestra amb la façana pot ser un punt pel qual es filtri el fred o la humitat. Per a això, sempre recomanem acudir a instal·ladors professionals.

DESHUMIDIFCADORS

S’encarreguen d’absorbir la humitat ambiental, eliminant el vapor d’aigua contingut en l’aire i evitant la condensació.
aïllar parets

De vegades, el problema prové de façanes mal aïllades, de manera que la solució pot ser molt més costosa. Es poden col·locar càmeres amb elements aïllants des de l’interior de l’habitatge o afrontar una obra major i reformar la façana de l’edifici.

Cuando la temperatura exterior es muy baja y en el interior hay una humedad relativa elevada, se da el fenómeno de la condensación sobre los perfiles interiores. Esto es debido a que la temperatura del perfil interior está por debajo del punto de rocío. Con la rotura del puente térmico se consigue elevar la temperatura superficial del perfil interior, y en consecuencia se restringe la aparición del rocío.

Una carpintería sin rpt es muy fácil que tenga condensaciones, especialmente cuanto más humedad y / o diferencia de temperatura exista. Si bien esta humedad es muy difícil que penetre en el perfil, el agua condensada puede mojar el suelo y la pared provocando tanto desperfectos en esta como, lo que es peor, la aparición de microorganismos (como el moho) nocivos para la nuestra salud.

Cómo se genera la condensación

El aislamiento está claramente relacionado con evitar la condensación. La condensación es un fenómeno relacionado con la temperatura y la humedad relativa del aire. El aire que respiramos tiene siempre una determinada cantidad de vapor de agua, y este aire en función de la temperatura es capaz de soportar una determinada cantidad de vapor de agua, por ejemplo una habitación a 20ºC y 60% de humedad contiene 8,7 gr. de agua (vapor) por cada kg. de aire. En estas condiciones el vapor de agua está “tranquilamente” suspendido en el ambiente, pero es aunque no lo veamos y para probarlo sólo tienes que sacar una botella fría de la nevera y verás como se llenará de gotitas de agua, esto es condensación y este agua procede del vapor de agua que contiene el aire. La razón es sencilla, a ciertas temperaturas más frías que el ambiente del agua tiende a depositarse porque no es capaz de quedarse en forma de vapor, lo mismo ocurre en el rocío de la mañana o el espejo de nuestro baño cuando nos duchamos con agua caliente

Después para evitar la condensación necesitamos superficies que no estén frías y también que no haya una gran humedad en el aire, por eso es necesario tener elementos de fachada como son las ventanas que sean aislantes y sobre todo que no haya mucha humedad. Y este punto final es tan importante como el primero, ya que en una sauna (con una humedad al 100% y alta temperatura) para mucha gran ventana o cristal que ponemos tendremos condensación si o si.

Consejos para evitar humedades

VENTILACIÓN

La forma más eficaz y económica es ventilar las habitaciones con cierta regularidad, de forma que permita igualar humedades y renovar el aire, procurando no tener muy altas temperaturas en las habitaciones, especialmente en invierno. Es recomendable el uso de ventanas oscilobatientes que permiten tanto la ventilación, como la apertura completa de la ventana para su mantenimiento y limpieza.

VIDRIO AISLANTE

Además del aislamiento del marco de la ventana debemos elegir un buen vidrio aislante térmico cuando renovamos nuestras ventanas. Esto se consigue con el llamado “doble cristal», un cristal exterior + cámara + vidrio interior laminado.

CORRECTA INSTALACIÓN

La instalación de la ventana debe ser muy cuidadosa, ya que la unión de la ventana con la fachada puede ser un punto por el que se filtre el frío o la humedad. Para ello, siempre recomendamos acudir a instaladores profesionales.

DESHUMIDIFCADORES

Se encargan de absorber la humedad ambiental, eliminando el vapor de agua contenido en el aire y evitando la condensación.
aislar paredes

A veces, el problema proviene de fachadas mal aisladas, por lo que la solución puede ser mucho más costosa. Se pueden colocar cámaras con elementos aislantes desde el interior de la vivienda o afrontar una obra mayor y reformar la fachada del edificio.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content