Hem de reconèixer l’evolució dels materials per poder determinar el tipus de finestra que tenim en l’immoble a certificar:

Evolució fusteria d’alumini: Tot i que depèn de cada cas, de manera general es pot indicar que en els anys 60 s’utilitzaven sèries de 40mm d’amplada en els sistemes practicables i de 55/65 mm en els sistemes lliscants. És a partir dels anys 70 quan les sèries d’alumini corredisses passen a ser de 70mm. Les sèries practicables de 40 / 45mm sense trencament de pont tèrmic es mantenen fins als anys 90 quan apareixen els sistemes de RLT (d’uns 60mm), però aquests sistemes no es generalitzen fins als anys 2000 i en endavant (amb sistemes des 45mm fins 120mm ).

Evolució fusteria fusta:

Des de l’arquitectura tradicional fins als anys 50: s’utilitzen seccions de fusta de 80 / 90mm (amb vidre monolític de 3 mm, sense juntes). Exemples d’aquestes fusteries es troben en hotels i habitatges en els centres de grans ciutats com Madrid o Barcelona.
En els anys 60 – 70 i 80: s’utilitzen seccions de fusta d’al voltant de 45mm (amb vidre monolític), aquests solen presentar problemes amb els galzes i absència de gomes (s’identifiquen problemes de permeabilitat a les finestres construïdes en els anys 70) .
Des meitat dels 80 fins als anys 90: s’utilitzen finestres amb seccions d’aproximadament de 57mm i juntes.
En els anys 90: s’introdueixen els sistemes mixtes, fusta-alumini i fusteries a partir de 68mm.
Des de 2006 fins a l’actualitat: majors seccions, de 78/88/92, i millora en els vidres.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

RECHAZAR TODOS LOS SERIVICIOS
ACEPTAR TODOS LOS SERVICIOS
×

Powered by WhatsApp Chat

×