Portes blindades i Portes cuirassades, dos termes usats amb molta intencionalitat de confondre al comprador. Tot un encert en màrqueting i beneficis … milers de compradors enganyats.

¿Porta blindada o porta cuirassada?

Tots dos termes són usats incorrecta i intencionadament pels venedors. Per al comprador és difícil descobrir el nivell de protecció que realment està comprant. recomanem:

NO fiar-se d’aquesta terminologia i parlar només de porta de seguretat.
Sol·licitar el grau que compleix segons a la normativa en vigor UNE-EN 1627: 2011 o més actual i més protecció la normativa UNE 85160 any 2013.
Comprovar addicionalment la seguretat de l’escut i bombí de seguretat que incorpora la porta.

A què se l’anomena porta blindada?

Suposadament a aquella porta que la seva estructura de marc i de fulla de porta són de fusta i es revesteixen amb una lleugera xapa de ferro per enfortir la seva estructura. No es poden qualificar com a portes de seguretat a causa de que la seva resistència global és molt baixa i els supòsits reforços són del tot ineficacez davant un senzill atac amb palanca.

A què se l’anomena porta cuirassada?

Suposadament a aquella que la seva estructura de marc i de fulla de porta són de ferro o d’acer i es revesteixen amb fusta per a dotar-la d’una millor estètica. Estructuralment són més resistents que les portes trucades blindades, però moltes d’elles són també fàcils d’obrir (2-3 minuts de laboratori) a causa de la baixa qualitat de l’escut protector, cilindre i clau que incorporen. Cal no deixar-se portar per la terminologia, ni per l’aspecte estètic

Què són els graus de seguretat en portes?

Els graus de seguretat estan referenciats en la norma Europea UNE EN-1627: 2011 i més recentment a la nova i més actual norma espanyola UNE 85160: 2013 que classifiquen la resistència de la porta davant de certs atacs violents concrets (encara que no tots els possibles ). Una porta classificada segons UNE EN-1627: 2011 de grau 4 o superior significa que té una estructura bona i resistent, però aquesta norma NO assaja atacs d’habilitat, ni atacs contra el sistema de tancament, per aquesta raó és insuficient com a referència global de seguretat, i es fa necessari aplicar la norma UNE 85160: 2013 que assaja més tipologies d’atacs amb eines més actuals i eficaces.

Després dels assaigs realitzats en el laboratori acreditat per AENOR (Laboratori Tecnalia), sens dubte les portes que han superat els atacs de grau 4C i grau 5C amb eines i metodologia UNE 85160: 2013 són les més segures del mercat

Què em recomana, porta amb pany de borjas o amb bombí de seguretat?

Actualment, els panys de borjas estan en entredit perquè són fàcilment vulnerables amb noves eines de ganzuado (sense trencament, sense soroll, en tot just 2 minuts). El cilindre de seguretat és millor opció (veure monogràfic Revista de seguretat nº1). A més, els panys de borjas fan captiu al client, ja que no permeten actualitzar la seguretat de la porta amb sistemes superiors o més actualitzats, i condemnen a l’usuari a utilitzar sempre el mateix tipus de clau

Portes de seguretat i els seus mites al descobert

Com més bulons o pestells tanquen una porta, més segur és el tancament

Del tot equivocat.

Només en el cas que els punts de tancament siguin independents perquè obligui el lladre a atacar-los per separat i que siguin d’acer cimentat per oferir bona resistència. En cas contrari només aporten un aspecte comercial que és enganyós pel que fa al nivell de resistència
real de la porta. Fins i tot alguns fabricants necessiten incorporar molts bulons per armar
seva feble estructura de porta (és el cas de les anomenades portes blindada

Totes les portes cuirassades són segures

Molt equivocat.

Hi ha venedors que caliican com cuirassat a portes simplement reforçades amb ferro. Això vol dir que hi ha portes cuirassades que es poden obrir en menys de 3 minuts amb mètodes d’obertura nets, o amb un tornavís i un martell. Vigileu que l’aparença d’una porta cuirassada no li confongui, hi ha moltes portes trucades cuirassades amb molts punts de tancament que realment no aporten seguretat, únicament són més cares. La norma UNE-EN 1627: 2011 i la norma UNE 85160: 2013 qualifica a les portes de seguretat a partir del grau 3 (grau 3 és baix davant un atac professional).

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

RECHAZAR TODOS LOS SERIVICIOS
ACEPTAR TODOS LOS SERVICIOS
×

Powered by WhatsApp Chat

×