A la serralleria com bé tots sabem el més important és la protecció de la nostra família i la nostra llar, per això hem de tenir en compte que en buscar sobre panys hem de tenir en compte el nivell de seguretat d’aquesta.

La majoria de lladres opten envair la nostra habitatge per la porta, ja que els resulta més senzill i ràpid, per això un pany de bona qualitat serà un dispositiu de desànim per a ells.

Per això oferirem diversos consells a tenir en compte per a brindar una major protecció a la nostra llar.

Si la porta és de metall, el més recomanat és que sigui de tipus sobreposada, en cas contrari, si és per una porta de fusta, l’ideal és col·locar-la dins de la fusta.

Hem de tenir sempre present el gruix de la nostra porta abans de comprar pany. Si no sabem quina seria la millor per a la nostra porta, consultar primer amb un especialista, per saber quina oferirà la major seguretat.
• Sempre instal·lar el pany amb la porta ja pintada o envernissada, per així evitar el contacte amb productes corrosius.
• Col·locar el pany en la forma correcta, estar alineada amb els forats del picaporta, sempre utilitzar les eines recomanades per a aquesta més efectiva.
• Si encara vols donar-li més seguretat a la teva llar, sempre pots instal·lar el tradicional forrellat amb cadena. Així podràs decidir si obrir o no la porta a qui truqui a casa teva, d’aquesta manera serà més complicat l’accés a persones alienes a la teva llar.
• Al moment de duplicar la clau, verifica que aquest en bones condicions perquè es realitzi la còpia sense cap problema.
• Mai deixar les claus al pany, fins i tot a l’interior, ja que resultaria molt senzill girar la perilla des de fora, permetent el pas a persones alienes.
• No fer servir olis o greixos per als mecanismes interns ja que podria danyar-los.