Per tal de protegir-nos del sol i obtenir ombra o foscor a l’habitacle podem valer-nos d’elements com les persianes, venecianes, mallorquines, contres interiors, estors, cortines, etc.
Hi ha una gran varietat de fabricants i no poques alternatives pel que fa a disseny, color, accionament i materials es refereix.

Aquí ens centrarem en les persianes, contres exteriors i interiors.

La persiana: formada per lames que es recullen enrollándolas sobre un eix que es troba ocult en una caixa. Podem classificar-les pel tipus de caixa, de lama, accionament i color.

La Caixa:

• Calaix d’obra: consisteix en una caixa de fusta, que sol tenir entre 30 i 40 cm més de llarg que la finestra. Construïda en fusta amb una tapa de registre frontal, normalment cargolada. En el seu interior va ocult l’eix, suportat en els extrems, sobre el qual s’enrotllen les lames. El recollidor de la cinta de persiana va encastat a la paret. Aquestes caixes són obertes al seu interior i solen comunicar directament amb la càmera d’aire de l’habitatge pel que són molt poc eficaços des del punt de vista de la insonorització i l’aïllament tèrmic ja que la tapa sol presentar pas d’aire de l’exterior. Aquestes caixes hauran d’anar sempre ocultes a la vista per l’exterior.

Calaix Compacte:

També conegut com “monoblock”, és una caixa de PVC o alumini tancada en totes les seves cares, amb una petita obertura per la qual llisquen les lames. Va integrat directament a la finestra i el recollidor de la cinta s’encasta directament en el marc de la finestra. Normalment vénen amb una placa de poliestirè a la cara frontal (tapa de registre) amb el que aconsegueixen elevats nivells d’insonorització .. La caixa compacta pot ser col·locada a la vista per l’exterior quan així es requereixi.

Lamel·les de PVC:

De major dimensió (50mm) requereixen d’una caixa més gran a l’enrotllar i són més pesades que les d’alumini. S’empren unes 20 lames per metre lineal de persiana.En dimensions de més de 1,5 mts tendeixen a blegar amb el pas del temps, la qual cosa dificulta el seu maneig. El recollidor de la cinta haurà d’anar aplicat a la paret o, externament, en el marc de la finestra.
• Lamas d’alumini: De menor grandària, poden ser de xapa injectada amb poliuretà, extrudides o extrudides autoblocants (de seguretat).

Lama Tèrmica:

Xapa injectada amb poliuretà d’alta densitat. Ens donen una bon nivell d’aïllament tèrmic. Són les més lleugeres, facilitant la seva operativitat amb cinta normal.
Espessor alumini: 0,27 mm
Espessor nominal de lama: 8,2 mm
Pes: 3 kg / M2
Quantitat lames per metre lineal: 25,3 lames.

Lama Extruida:

de major resistència, ens aporta un nivell superior de seguretat a efecte d’actes vandàlics. En ser d’alumini extruït resulten considerablement més pesades pel que, excepte per a finestres petites, s’aconsella accionar amb cardan, torn o motor elèctric.

Espessor alumini: 1 mm
Espessor nominal de lama: 8 mm
Pes: 10 kg / M2
Quantitat lames per metre lineal: 25 lames

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

RECHAZAR TODOS LOS SERIVICIOS
ACEPTAR TODOS LOS SERVICIOS
×

Powered by WhatsApp Chat

×