Una de les vegades que s’ha despertat i ha intentat obrir la porta de la seva cambra, casa o pati i aquesta o no obre o se li ha quedat la maneta a la mà, vol dir que s’ha quedat tancat, ja que la porta no va a obrir.
Hi ha diverses formes per poder obrir una porta que hagi passat per un problema d’aquests. Cal que compti amb un ganivet, un cisell, un martell o un tornavís amb el qual pugui treballar sense cap inconvenient, i que li asseguri que no va a danyar la porta, per la qual cosa es recomana tenir paciència i deixar l’estrès que li hagi provocat dit inconvenient.

Primerament ha d’estar tranquil, perquè qualsevol cop que doni pot provocar que es malmeti o que li provoqui algun mal a la porta que va a obrir amb aquest mètode.
Comenceu traient el clau de seguretat, de la primera frontissa cap amunt amb un lleuger cop. Normalment, ha de sortir ràpidament, sinó, segueixi donant-li fins que surti.
Procedir amb el següent i després amb el de baix. És normal que les portes portin tres frontisses, més d’aquí no.
Amb una palanca o amb un ganivet, amb cura de no tallar-se, vagi tirant la porta cap enrere, a poc a poc, perquè no la maltracti o pot caure-li de cop i produeixi que li doni un cop.
Arreglar el pany i tornar a posar la porta al lloc corresponent, ajustant les frontisses amb el clau de seguretat i donant-li suaus, però ferms cops.
És recomanable que li doni manteniment a les frontisses i als panys perquè no li passi que alguna no vulgui obrir de nou.