És molt important estalviar en la factura de la llum, sobretot a la tardor i hivern quan el fred s’endinsa a les nostres cases i ens obliga a mantenir la calefacció encesa. En Climalit volem ajudar-te a estalviar energia i diners, i per això tenim diversos consells que anem a compartir.
“Utilitzar menys electricitat és beneficiós tant per a la butxaca, com per al planeta. El malbaratament d’energia és un dels grans reptes de la societat actual. La producció d’energia genera l’emissió de gasos com el CO2, NOx, SOx i COV que danyen la nostra atmosfera i contribueixen a l’escalfament global.

¿Què pot ajudar a estalviar energia?

No hi ha una solució única. És el cúmul de petits hàbits el que pot marcar una gran diferència. Posa en pràctica aquestes mesures a l’hivern i veuràs com estalviar en la factura de la llum no és tan difícil.
Ventila les habitacions durant el matí. Al voltant de 10 minuts, obrint les finestres de casa i deixant que l’aire fresc entri. Quan facis això, assegura’t de tenir la calefacció apagada.
Purga els teus radiadors o calefacció, abans que comenci l’hivern. Has extreure l’aire que s’acumula al seu interior perquè funcionin a ple rendiment. Et sorprendràs de la diferència de prestacions que s’obté en purgar.
Utilitza persianes i cortines adequadament. Obre-durant i el dia i tanca-durant la nit. D’aquesta manera aprofites tota la llum solar possible per il·luminar casa teva.
Instal·la bombetes de baix consum. Compleixen la mateixa funció, però gasten menys energia.
Verifica que els teus finestres i persianes estiguin ben segellades. En cas que notis que entra aire, et recomanem canviar-les el més aviat possible per començar a estalviar en la factura de la llum.
Evita posar roba o objectes sobre els radiadors. Redueix la seva eficàcia, a transmetre menys calor a l’aire.
Revisa el consum elèctric dels teus electrodomèstics. Els electrodomèstics antics solen consumir molta més llum que els nous models.
Evita deixar llums encesos en habitacions buides. Així com apagar aquelles que tinguis més d’una bombeta en ús, encenent en el seu lloc altres llums que facin ús de menys bombetes.
Desendolla tots els aparells elèctrics sempre que sigui possible. Apaga tot allò que consumeixi energia quan no l’estiguis fent servir.
Baixa la temperatura de l’escalfador d’aigua. Sovint, els fabricants d’escalfadors estableixen la temperatura mitjana de l’aigua en uns 60ºC. Et recomanem que proves a baixar-la a uns 40ºC.
No calents ni refredis la casa quan estigui buida. Si pot ser, utilitza termòstats programables, que et permetin optimitzar l’ús de la calefacció a casa teva.