AJUTS I FINANÇAMENT PÚBLIC PER A LA R+D+I: UN IMPULS PER A LES EMPRESES

Els ajuts i finançament públic per a la R+D+i, així com les subvencions, tenen per objectiu poder donar un impuls a les empreses en forma d’ajuts a fons perdut o finançaments bonificats que millorin significativament les condicions financeres actual del mercat financer, per a les seves inversions en aquesta àrea.

El primer que queda afectat en situacions de davallada econòmica és el procés d’inversió en R+D+i

El sector industrial té una importància decisiva en el creixement econòmic de Catalunya com a motor de desenvolupament i de creació d’ocupació. Els projectes de Recerca, Desenvolupament i Innovació per part del sector industrial són un dels elements amb més contribució en el creixement econòmic.

Tanmateix, l’estructura del sector productiu català, en què les petites i mitjanes empreses són clarament majoritàries, el fan ser especialment sensible als canvis de l’entorn, en particular, en situacions d’alentiment econòmic tal i com hem tingut els últims anys i de tensions econòmiques. És per això, que el primer que queda afectat és el procés d’inversió industrial,i es difereixen o, simplement, es desestimen.

En un moment empresarial on cada vegada costa més ser competitiu, les pimes amb projectes de recerca, desenvolupament i innovació industrial que comporten fortes inversions, han de realitzar-se i no quedar-se enrera per falta de recursos i inversions en maquinària (equips de laboratori, o plantes pilot), en personal de l’empresa, en materials reactius consumibles, en col·laboracions externes (centres d’investigació, enginyeries o centres tecnològics)…

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content