Fusteria és el nom de l’ofici i del taller o lloc on es treballa la fusta i els seus derivats amb l’objectiu de canviar la seva forma física per crear objectes útils al desenvolupament humà com poden ser mobles per a la llar, marcs de portes, joguines, escriptoris de treball, etc. Fuster és la persona el ofici és el treball en la fusta, ja sigui per a la construcció (portes, finestres, etc.) com en mobiliari.

El ebenista, és el fuster especialitzat en l’elaboració de mobles.
El treball de la fusta és una de les activitats de la industrial humana més antiga que existeix pel que en cada cultura i regions trobarem diferents maneres i eines de treballar aquest bell material.
En origen una de les principals manufactures de la fusteria eren les portes i finestres. Amb l’aparició de nous materials, les portes i finestres de fusta s’han anat substituint per les d’alumini i / o PVC, especialitzant antics fusters de fusta a la realització d’aquestes especialitats que són conegudes també com fusteria: “Fusteria d’alumini” i “Fusteria de PVC”.

Equip i eines per a la fusteria

Com tota activitat artesanal, la fusteria requereix de certes eines o equipaments que puguem realitzar el treball en fusta desitjat, dins de les principals eines de tipus manual, es necessiten: martell, xerrac, trepant, raspall, gúbia i enformador, regle i escaire, vidre i llapis. Però en la fusteria, no totes les eines són manuals, hi ha equips elèctrics que fem servir per a aquesta activitat: serra caladora, polidora, serra circular, serra radial i router.
Les màquines utilitzades específicament per al treball en fusta són: serra radial, serra circular, cairadora, serra cinta, escopleadora, virolla, espigadora, torn i trepant. A més de la maquinària accessori més petits que necessitarem quan exercim la fusteria, entre ells trobem els claus, la brotxa, vernís i laca, resanador per a fusta, cua de tipus cua, premsa C, ribera i sergent.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

RECHAZAR TODOS LOS SERIVICIOS
ACEPTAR TODOS LOS SERVICIOS
×

Powered by WhatsApp Chat

×