FUSTERIA D’ALUMINI: COMPLINT AMB LA SEVA RESPONSABILITAT AMB LA SOCIETAT EUROPEA

L’any 2020 és a prop i la Directiva Europea del 2012 relativa a l’eficiència energètica marca la necessitat que per a aquest any tots els edificis de nova creació hagin de complir els requisits següents:
Reduir un 20% el consum d’energia.
Reduir un 20% l’emissió de CO2 a l’atmosfera.
• Utilitzar un 20% d’energia renovables.

És per tant una necessitat urgent tallar els excessos energètics de les nostres llars i del conjunt de la societat; però encara més el despertar la consciència del ciutadà perquè el seu interès transcendeixi el mer estalvi energètic.

És responsabilitat dels diversos actors de l’edificació (fabricants de productes, constructors, promotors, tècnics, col·legis professionals i l’administració) el conscienciar i educar al ciutadà en l’estalvi d’energia i en la inversió per aconseguir aquest estalvi.

Algunes empreses, com l’aragonesa ITESAL, té dins de les seves prioritats la conscienciació social de l’estalvi d’energia i, per això, proposa la utilització de fusteria d’alumini de màxim aïllament tèrmic.

Algunes de les raons per fer una rehabilitació energètica són:
• Consumir menys energia.
• Proporcionar major confort.
• Reduir l’import de factures energètiques, amortitzant el seu cost amb els diners estalviats en cada factura.
• Reduir les emissions de CO2 i el consum de combustibles fòssils.
• Incrementa el valor de l’habitatge a l’hora de vendre o llogar.

Les possibilitats d’intervenció per millorar l’eficiència energètica dels nostres habitatges són molt diverses i encara que cada edifici tindrà el seu cas particular, es pot afirmar que dins de les més comunes hi ha les següents.
• Aïllament tèrmic de façanes per l’exterior.
• Aïllament tèrmic de façanes per l’interior.
• Aïllament tèrmic de façanes mitjançant reblert de càmeres d’aire.
• Aïllament tèrmic de cobertes.
• Aïllament tèrmic de sòls exposats.
• Canvi de finestres.

Les finestres són generalment els elements més febles en l’aïllament tèrmic dels edificis anteriors al Codi tèrmic de l’Edificació de 2006 i la millora de l’aïllament tèrmic d’una finestra és una de les formes més econòmiques per minimitzar les pèrdues d’energia tèrmica.

En l’estudi que va realitzar el laboratori TECNALIA (estudi TECNALIA), sobre la influència de la fusteria en l’eficiència energètica d’un edifici, s’obtenen com a resultats un estalvi d’entre un 20% i un 40% en la demanda d’energia, en el canvi de finestres anteriors al CTE 2006 pel que fa a unes que complissin aquesta normativa.

Per triar una bona fusteria ens hem de fixar per aquest ordre a:
1. La resistència i llarga vida del material del marc de la finestra.
2. El grau de permeabilitat del seu tancament, perquè impedeixin l’entrada d’aire.
3. El valor de transmitància (valor U) del vidre.
4. El factor solar del vidre.
5. La transmitància del marc.

Amb aquestes característiques, podem assegurar que el millor material que es pot utilitzar com a marc de les nostres finestres és l’alumini amb R.P.T. (Trencament del pont tèrmic), gràcies a que té un bon valor d’aïllament i que és un material de gran resistència que durarà tota la vida de l’edifici, sense cap tipus de mal funcionament.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content