Et donarem alguns consells pràctics vinculats a les claus per tal d’evitar algun fet delictiu.

Mai deixis la clau col·locada del costat de dins de la porta. Hi ha diferents mètodes que ajuden els lladres a girar la clau des de fora. Moltes persones asseguren que deixen la clau col·locada donant-li mitja volta, el que en realitat estan fent és facilitant-li el treball a qui vulgui girar des de fora.

Tot es pot veure en portes de fronts de cases els panys de cilindres o panys rodones. Aquestes es feien servir fa molts anys enrere, tenen el desavantatge d’obrir-se molt fàcilment només necessitava una rossinyol. S’utilitzen claus Yale tipus de cadenat. S’estan col·locant nous mètodes per a la seguretat que ja vénen amb sistemes antiganzuas. Aquest tipus de pany està sent molt difosa a Europa.

Mai assegures una porta que dóna a l’exterior amb un pany de simple paleta, aquestes s’usen únicament a l’interior de les cases. Recorda que són molt fàcils d’obrir.

En el cas que el teu pany no sigui segura el millor és canviar-la per un pany doble paleta. Aquest tipus de pany és gairebé impossible d’obrir, a més per fer-ho el lladre haurà de fer tant soroll que alertarà l’amo de la cas o als veïns.