Definitivament un dels oficis on es requereix de molta habilitat amb les mans és la serralleria, però l’habilitat que requereixen és bàsicament per fer ús de les seves eines, que per cert són moltes.

Els serrallers usen una gran varietat d’eines per realitzar-la perquè hi ha una gran varietat de panys, sobretot avui dia que hi ha innovacions en tot, així també n’hi ha en panys.

Depenent del que es vulgui obrir és l’eina que necessiten, per exemple, portes de cada amb panys antigues o bé amb panys actuals, és diferent obrir una porta principal o del carrer que una porta interior, és a dir, d’un quart o del bany.

També és diferent obrir panys de carros, camionetes, etc.

Per a cada tipus de pany hi ha una eina específica, tan sols imagina les desenes de panys, a part de les que ja hem esmentat podem afegir, els cadenats, les caixes fortes, etc.

Objectius de la eines d’un manyà

Les eines que fan servir els serrallers per a la realització del seu treball, tenen objectius molt clars i precisos …

Ajudar a realitzar l’obertura del pany amb més rapidesa
No causar dany al pany per seguir utilitzant-la
Com podem veure, un manyà per més experiència que tingui en el seu ofici sempre necessitarà recórrer a les seves eines, que d’altra banda són el seu material de treball.

Amb aquest article volem donar-te una millor idea sobre les eines més comunes dels serrallers i bo comentar perquè s’utilitza cadascuna d’elles, amb la finalitat que en el moment que requereixis seus serveis, tinguis una visió més clara del que farà i el que utilitzarà per obrir el pany que necessitis obrir.