La forjadora catalana Verònica Villar ha estat la guanyadora del primer premi de disseny de la 22a edició de la Biennale Europea d’Arte Fabrile. El campionat del món de forja, celebrat del 31 d’agost al 3 de setembre a Stia, (Toscana italiana),  ha comptat amb la participació de vuit forjadors de Catalunya.

Més de 130 obres d’arreu del món s’han presentat al concurs que consta de diferents modalitats (individual masculí i femení, grups i grups mixtes, concurs d’escultura feta al taller prèviament, concurs d’estand amb peces elaborades prèviament, concurs de disseny i premi a la tradició). Sota el tema central del SOMNI, el concurs d’enguany ha girant a l’entorn del disseny dels fanals de poble, que es materialitzaran en la propera edició.

La delegació catalana ha participat en dos grups. El primer grup, format per Jordi Illamola (Sant Pere de Torelló), Josep Fernández Pujolar i Francesc Oliveras (Hostalric) i Alma Gil (Cerdanya), ha participat amb l’obra “La maleta dels somnis”. En el segon grup, format per alumnes i exalumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, han participat: Sergi Xifró (Torroella de Montgrí), Bernat Baulenas (Tona), Verónica Villar (Cerdanya) i Jaume Pérez (Vic), amb l’obra “El somni del peó”.