Si perds les claus de casa o creus que el teu pany no et proporciona la seguretat que necessites, ha arribat l’hora de canviar-la per una altra més eficaç. Ara bé, què és el que cal canviar concretament? ¿El pany sencera? La resposta és no. No cal canviar en aquests casos el pany sencera. En aquests casos se solen triar bombins de seguretat i instal·lar-los en els llocs necessaris.

Quins bombins de seguretat hi ha?

Un manyà expert serà la persona indicada per ajudar-te amb l’elecció del barret fort de seguretat, però no està de més saber quins tipus de bombins de seguretat existeixen per saber de què t’està parlant el manyà.
El més important és triar bombins de seguretat, és a dir, aquells barrets forts que tinguin algunes característiques com les següents: antirossinyol antitrepant, antimordaza i antibumping.
Aquestes característiques són les que garanteixen una seguretat màxima.
Bombins de seguretat d’una sola entrada: aquest tipus de barret fort es tanca amb clau només des de l’exterior, de manera que és ideal per a habitacions que no necessiten tancar des de dins com, per exemple, un traster.
Bombins de seguretat d’una sola entrada i botó: el bombí d’una sola entrada i botó es tanca de forma convencional des de fora, és a dir, amb clau, mentre que per dins es tanca a través d’un botó o pestell. És comú a la porta de veïns.
Bombins de seguretat doble entrada: en aquest cas es pot obrir i tancar amb clau tant per dins com per fora. És l’habitual en les portes principals.

Com escollir bombins de seguretat adequats?

Has de tenir en compte que no tots els bombins de seguretat són adequats per tots els panys. Cadascuna té les seves característiques pròpies, per la qual cosa és important distingir-les. Anem a veure com fer-ho.
Porta de fusta: quan s’intenta escollir el bombí adequat cal tenir en compte la mida de la lleva. Depenent de la porta es necessitarà una lleva més llarga o més curta. En el cas de la porta de fusta es necessita una lleva llarga de 15 mm.
Porta metàl·lica: si la teva porta és metàl·lica, o de PVC, necessitarà una lleva curta de 13 mm. En alguns casos es necessita una lleva de 11 mm, que és menys comú. El manyà professional podrà indicar-te adequadament.
A més del tipus de porta, també cal tenir en compte el tipus de perfil del bombí:

 • Europeu: el bombí europeu és el més comú, pel que la seva forma és la més coneguda. Té una part rodona a la part superior que s’estreny a la part de sota.
  Rodó: com el seu propi nom indica, el barret fort rodó té forma circular i també és força comú.
  Ovalat: és el barret fort menys comú.
  Finalment, cal tenir en compte la mesura que té el barret fort abans d’adquirir un altre ja que, si no té la mateixa mesura que l’anterior barret fort, no servirà de res.Bombins centrats: la longitud d’aquests bombins de seguretat es divideixen en dues parts equidistants.
  Bombins descentrats: la longitud, en aquesta ocasió, es divideix en dues parts asimètriques. La lleva es col·loca en el medi.
  Bombins de mig cilindre: la longitud del barret fort de mig cilindre és la meitat de l’estàndard.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
 • CONSENT
 • PHPSESSID
 • inbound_referral_site
 • lead_session
 • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content