En alguna ocasió, has notat que et costa més introduir la clau al pany de la porta ?, o ¿has tingut algun problema perquè la clau no entrava o no girava? A continuació anem a parlar-vos dels problemes amb panys més habituals i com solucionar-los.

Si la clau està encallada tira amb cura per no trencar la clau dins del pany, i mou-suaument de banda a banda per extreure-la.

Un dels problemes més comuns sol ser que la clau no gira bé. Per això, el primer que haurem de fer serà comprovar que la clau sigui la correcta i estigui en bon estat. En aquest punt torna a introduir la clau i procedeix a intentar accionar el pom de la porta, per veure si es pot obrir mitjançant aquest mecanisme combinat.

També pots lubricar el conjunt, utilitzant un esprai de pols de grafit que pots trobar a qualsevol ferreteria, perquè greixatge i faciliti el mecanisme d’acció.

Si la clau gira però no funciona el més probable és que algun mecanisme intern hagi fallat i haureu trucar a un professional manyà perquè us ho pugui solucionar de la millor manera.

Si la clau no entra i és la correcta pot ser que es degui a diverses aspectes. Primer, si la clau és una còpia, comprova que aquesta ben feta i que no s’hagin quedat escletxes metàl·lics en ella, el millor és que la porteu a l’establiment en el qual l’heu realitzat.

Si és hivern potser el pany aquest gelada, pel que procedeix a escalfar la clau i veu introduint a poc a poc la clau al pany. Procedeix a repetir l’operació tantes vegades com calgui fins que el gel s’hagi fos.

Si cap dels mètodes proposats funciona procedeix a trucar a un manyà, perquè se solucioni el problema de manera eficaç.