El 2015 a Espanya es van produir més de 100.000 robatoris amb força en domicilis segons dades del Ministeri de l’Interior. Saben els espanyols protegir la seva llar?

L’habitatge és la inversió més que sol realitzar una persona durant la seva vida i no obstant això la seguretat en l’habitatge és un tema que sol preocupar poc a l’hora de prevenir robatoris en la mateixa, ja que és normal veure cases on mai s’ha renovat la porta d’entrada o el pany de la mateixa.

PORTES BLINDADES

Una porta blindada és una estructura en la qual el marc i la fulla de la porta són habitualment de fusta, es caracteritza per posseir una làmina d’acer al seu interior la qual les fa més resistents que una porta tradicional de fusta, aquesta xapa interior serveix per dotar la porta de resistència enfront del trepat de la porta.

Les portes blindades solen venir acompanyades d’un pany de seguretat embotida de diversos punts d’ancoratge, normalment 3 punts com a mínim i l’ideal és que un d’ells sigui a terra.

A més, la seguretat es reforça amb unes frontisses de seguretat que compten amb bulons que s’encaixen en tancar la porta fent més difícil l’palanqueo de les frontisses.

Un ull màgic o espiell, que ens permet veure qui està als afores de la nostra llar i unes claus incopiables completen la porta blindada.

Per a poder instal·lar portes blindades només es necessita que el marc aquest en un bon estat ja que, en cas contrari, els intrusos podrien arrencar el feble marc i penetrar a la casa. Si el marc està en mal estat el recomanable seria optar per una porta cuirassada.

PORTES CUIRASSADES

Les portes cuirassades estan formades pel conjunt d’un marc d’acer i una porta d’acer que van revestits en fusta. Aquí a diferència de les portes blindades l’acer és el principal component i la fusta és el revestiment, la qual cosa fa de les portes cuirassades l’opció més segura.

Les portes cuirassades solen venir acompanyades per un pany de seguretat de 5 punts d’ancoratge i escut d’alta seguretat amb bombí de claus incopiables i antibumping.

En qualsevol cas, l’ideal per prevenir un robatori és sempre comptar amb el consell d’un professional de la seguretat i deixar-se aconsellar pels especialistes, ja que ells estan al corrent de les novetats del mercat pel que fa a panys i sistemes de seguretat.