2 MÈTODE

Utilitza un kit de rossinyols

Força el pany amb un kit de rossinyols de tensió. És una habilitat especialitzada que necessita de molta pràctica i normalment només s’ensenya als serrallers de bon cor. La venda d’aquest tipus de kit es limita a les persones amb credencials adequades, però amb una mica de creativitat, pots crear eines similars.

Fes les teves eines. Per panys febles, un parell de clips haurien de ser suficient; per panys més forts potser necessitis forquilles, un retalla filferro i unes alicates. La clau és utilitzar un metall prou ferma per crear la rossinyol i la clau de tensió, els dos components de l’eina.
L’acer elàstic és el millor material que pots utilitzar perquè no s’esquerda amb facilitat i pots modelar fàcilment. Pots aconseguir aquest tipus de metall d’una serra per a metalls. Considera el gruix de la fulla perquè aquest restringeix la mida dels panys al qual podrà entrar la rossinyol.
La clau de tensió té forma de “L” i s’utilitza per aplicar tensió a la part inferior del pany. Pots crear la clau de tensió, aplanant una clau Allen.
La rossinyol en si mateixa es fa amb un extrem molt més curt, com una “r” minúscula. S’utilitza per empènyer els pistons del pany perquè pugui rotar.

Insereix la clau de tensió. Pressiona-contra la part inferior del pany i aplica tensió constant tot el temps mentre treballes amb la rossinyol. Si no ho fas, trigaràs més temps i potser et toqui començar de nou.
Si no estàs segur de cap a quina direcció girar la clau de tensió, col·loca-la en el pany i gira-a un costat. Treu la rossinyol ràpidament i escolta de prop el so que produeix el pany. Si gires la clau de tensió en la direcció correcta, hauries escoltar caure els pistons.

Insereix la rossinyol per sobre de la clau de tensió. Utilitza l’extrem curt de la rossinyol per trobar i empènyer cada pistó contra el pany. Quan hagis mogut tots els pistons, el pany hauria d’obrir. Com es va dir anteriorment, necessites molta pràctica per dominar aquesta habilitat, així que compra panys barates per practicar.