En aquest article analitzem alguns conceptes bàsics a tenir sempre en compte per tenir cura de la seguretat de la nostra llar. No només en vista de les vacances, sinó durant tot l’any, hem de protegir la porta d’ingrés principal, secundàries, finestres i si fos el cas, l’ingrés per garatge, a més de tenir en compte alguns tips bàsics per estar alerta i no deixar la llar desprotegit. Un dels costums més importants que hem d’adoptar és la de no deixar mai a la vista les claus de casa..

Un dels costums més importants que hem d’adoptar és la de no deixar mai a la vista (i molt menys a mà) les claus de casa nostra, perquè fer còpies és més fàcil del que pensem. I si hem perdut les claus de casa, més si conservem totes les claus juntes en un clauer únic, el que hem de fer és trucar a un manyà i immediatament cambiar el pany. Encara que pensis que no cal perquè ningú té la direcció de casa teva, els lladres tenen molts m`todes d’accions

Un truc molt comú és de les entrades gratis; vam arribar a casa i vam trobar invitacions gratuïtes a un espectacle, al cinema, al teatre. Si no sabem la procedència d’una invitació, el prudent és no acudir, doncs pot ser senzillament una manera d’allunyar-nos de les nostres llars per un període de temps controlat, parell poder robar amb tranquil·litat.

Si ens hem quedat fora de casa (hem oblidat la clau o l’hem perduda) un bon manyà, professional, respondrà amb temps veloços i idoneïtat al nostre demanat d’ajuda, intentant a més no trencar ni fer malbé els marcs de les portes en intentar obrir la pany, i mai faran cap tasca sense la prèvia autorització i conformitat del client.