1..Exerceix pressió sobre la clau i gira el volant d’un costat a un altre a manera d’intentar trobar un espai lliure en el qual la clau giri. Un motiu molt comú pel qual la clau podria no estar girant és que en els cotxes moderns el bloqueig antirobatori de la columna de direcció podria estar encallat. Quan això succeeix, has de exercir pressió sobre el mecanisme d’encesa i persistir fins que es desbloquegi.

2. Si tens una transmissió automàtica, verifica i assegura’t que la palanca estigui en la posició “P” o Park (posició de repòs o estacionament). Alguns cotxes no et deixaran girar la clau si la palanca està en qualsevol posició diferent a “N” Neutral o “P” Park. És molt fàcil passar això per alt quan estàs cansat o esgotat.

3. Neta i lubrica el cilindre d’encesa. Ruixa una quantitat abundant de netejador de contactes elèctrics per eliminar la brutícia i greix, seguit d’un ruixat ràpid amb silicona o una A dues gotes de grafit líquid per lubricar. Tingues cura i no deixis que aquest degoti a la tapisseria o la catifa del vehicle. Mantingues el cotxe obert per evitar l’acumulació de gasos generats pels elements de neteja, així també com evitar espurnes i flames exposades. Un cop hagis afegit una quantitat suficient de lubricant, torna a intentar-ho.

4. En alguns cilindres d’encesa, algun dels pins podrien embussar-se en la posició de bloqueig i els ressorts podrien no poder tornar a empènyer a la posició correcta. Colpejar fermament la cara del mateix pot alliberar el pin encallat. Un martell de tapisser té la mida i pes ideals per a la majoria dels cilindres d’arrencada.

5. Examina la clau. Posa la clau en una superfície molt plana i sòlida, a continuació, examina si aquesta s’ajusta o s’arqueja en el medi o en els extrems, en relació a lasuperfície. Si llueix torta, pren un tros de fusta o algun altre objecte dur similar amb el qual puguis colpejar-la per redreçar-la. No utilitzis un martell ni un altre tipus d’objectede metall dur ja que les claus dels vehicles estan fetes d’un metall bastant tou, com elllautó, i les ranures en aquesta podrien danyar-se a colpejar-les.

6. Colpeja la clau. Colpeja l’extrem de la clau amb un martell o un objecte dur mentre aquesta estigui en el cilindre d’encesa i al mateix temps intenta girar. Notes, vés amb compte de no colpejar-se els dits.