1. ¿Les claus estan alineades una al costat de l’altra? La forma més fàcil de notar si una clau és defectuosa és si no s’alinea o coincideix amb les ranures i flancs de la teva clau original.

¿La clau correcta està en blanc? En moltes claus bàsiques, pots verificar uns números en els seus flancs o cap frontal de la clau. En les claus normals de casa, el nombre ha de ser semblant a SC-1 o KW-1.

¿Es podrà copiar la clau? Algunes vegades les botigues intenten copiar claus que no poden copiar-se en claus normals en blanc. Els serrallers normals no poden copiar certs tipus de claus, com ara les claus per els panys Primus, les destinades per als dormitoris de les universitats i les dels apartaments.

Si es tracta d’una clau de cotxe, ¿li vas dir la marca, el model i l’empresa? És molt fàcil per a les botigues per departament més grans arruïnar la teva clau si no els dius l’any o el model del teu cotxe. A més, alguns models més nous de actuacions tenen sistemes electrònics dins i les portes de les actuacions o l’arrencada poden no funcionar si treus la còpia en una clau normal en blanc.

El venedor està segur que ho va fer bé? Pots notar algunes vegades si el venedor està segur o no que la clau funcionarà. Algunes vegades, si el venedor es demora molt de temps, o gens en l’absolut, pot ser que hagi escollit una clau en blanc incorrecta.

¿La clau original s’ha desgastat amb l’ús? Anys d’usar-la al pany ocasiona el desgast de la clau original, possiblement provocant que no es pugui copiar correctament. Si aquest és el cas, llavors s’haurà de fer una clau original.

Tingues compte que en general són les parts planes, no les cantonades punxegudes,les que manegen el pany. Per tant, una clau una mica desgastada encara pot copiarcorrectament.

És una còpia de la còpia? Si còpies una clau basada en còpies, obtindran lentament més errors. Després de la cinquena producció de còpies, aquestes claus poden fracassar en funcionar en el teu pany o poden funcionar inadequadament.

¿La còpia es va fer localment? Moltes vegades, els negocis locals copien millor les claus que les botigues per departament. Pot costar-te un poc més, però definitivament val la pena.

¿Es va trencar o es va torçar la teva clau original? Algunes vegades, pots treure una còpia d’una clau trencada o torta. El manyà ha de descobrir la combinació numèrica de la teva pany i ha de tallar-te una nova completament si es va trencar en un mal lloc o si la màquina no pot subjectar les peces trencades.