L’estil decoratiu determina l’estètica.
És important tenir en compte quin és l’estil decoratiu que va predominar a tota la casa per triar unes o altres, ja que no és el mateix viure en un ambient d’estil clàssic que fer-ho en un minimalista.

ACABAT INTERIOR.
Deixant de banda el que es veu per fora, cal dir que l’acabat interior és summament important. Per què? Perquè determina la qualitat de la porta. Aquesta pot ser massissa, que sol pesar uns 40 quilos i ofereix un gran aïllament acústic i tèrmic, o bé buida, en aquest cas el pes ronda els 20 quilos i l’aïllament no és tan bo.

ACABAT EXTERIOR
L’acabat exterior pot ser lacat (fabricada en un tauler de densitat mitjana), de fusta natural (fabricada en xapa de fusta natural) o d’efecte fusta (fabricada en un tauler de densitat mitjana).

MARC
Pot semblar un detall insignificant, però el marc també juga un paper decisiu a l’hora de prendre una decisió de compra. La resistència a la humitat de les portes interiors depèn de la composició del marc, que pot ser de fusta massissa (molt resistent a la humitat), de MDF hidròfug (bastant resistent a la humitat) o de MDF (no tan resistent a la humitat ).

¿Abatible o corredissa?
La cosa no acaba aquí. A l’hora de comprar una porta d’interior cal fer-se una pregunta: ¿millor abatible o millor corredissa? Les abatibles són les més venudes, encara que la falta d’espai de la qual pateixen molts pisos fan que les corredisses estiguin guanyant adeptes, sobretot en habitacions petites i estances com la cuina o el bany, on cada metre quadrat és or.

Les portes d’interior abatibles poden ser d’una o de dues fulles. Les de dues fulles normalment només es col·loquen en menjadors i salons, que és on hi ha més espai. Són vidriades, de vidre o cegues i sempre s’obren cap a l’interior de les habitacions.