Les portes automàtiques són imprescindibles tant per a empreses com per a habitatges, ja que són ideals per a zones com garatges, jardins o finques. Durant els últims anys no només s’han abaratit els seus preus, sinó que també han sorgit nous models gràcies als últims avenços tecnològics. En aquest post parlem sobre els millors automatismes per a portes que pots trobar.

AUTOMATISMES PER A PORTES
El primer factor a tenir en compte és la classe de porta a la qual es faci referència, que poden ser basculants, corredisses, seccionals o batents. Depenent d’això haurem de decantar-nos per un o altre tipus d’automatisme, els mecanismes poden ser de cargols de tracció, cadena de tracció o controlat per ordinador, sent aquest últim un dels més populars actualment.

D’altra banda, el tipus de porta que triem dependrà de les característiques de l’espai. Per exemple, si busquem un aïllament tèrmic i acústic, el millor són les portes seccionals, mentre que les corredisses són perfectes per salvar barreres arquitectòniques. El motor d’arrencada, per la seva banda, ha de comptar amb la potència suficient per moure o aixecar les portes amb facilitat.

Així mateix, els automatismes per a portes han de complir amb les normatives del Marcat CE, a més de comptar amb un mecanisme de seguretat que fa que la porta es mogui en sentit contrari en cas que alguna cosa impedeixi seu pas. Això és obligatori per llei. També és fonamental que inclogui un sistema de funcionament manual per als casos d’avaria o talls elèctrics. El millor en aquest sentit és consultar-ho amb un professional.

Quant al seu manteniment, aquests sistemes requereixen un recobriment de protecció del motor, una neteja freqüent del mecanisme (i greixats de ser necessari) i comprovacions diàries sobre el seu bon funcionament.