En comprar un pany has de cerciorar que compta amb una sèrie de característiques o prestacions, sempre que vulguis reforçar la seguretat del teu habitatge o negoci optant per un pany d’alta seguretat. Al final d’aquest article et revelem el cilindre pel qual nosaltres ens vam decantar.

Ha de ser anti-bumping.El bumping és la tècnica de robatori en habitatges més comú a Espanya i es caracteritza per no deixar rastre de força. Assegura’t que el pany compti amb mecanismes concrets que suportin aquest tipus d’atacs. Els pistons magnètics (com els del prestigiós barret fort recomanat per la policia britànica Avocet ABS® MK3) no són susceptibles a l’energia cinètica que genera el cop del bumping. Per tant, és recomanable que el teu nou barret fort les incorpori.
Ha de ser anti-extracción.La extracció és un dels mètodes d’intrusió en auge. Ni tan sols els bombins catalogats com “d’alta seguretat” (p.ex. KABA, Keso, INN, etc.) resisteixen un atac amb cargol d’extracció capaç d’exercir més de 5.000kg de tracció sobre el barret fort.
L’única tecnologia provat per prevenir aquest tipus d’atacs són les seccions de sacrifici net, i el bloqueig del gir de la lleva. Afortunadament, Avocet ABS® MK3 incorpora dos sistemes.

Ha de ser anti-taladro.Debe d’incorporar més de 10 pins d’acer endurit distribuïts per tot el seu cos, que frenaran l’avanç de la broca en casos d’atac per trepant. Així mateix, una barrera de molibdè (un metall 20% més fort que l’acer) també ens defensarà d’aquest tipus d’atacs.
Ha de ser anti-rossinyol. El ganzuado requereix paciència i destresa per part del lladre. Per prevenir aquest tipus d’atacs, el sistema de pistons encastats, i el pin magnètic són mecanismes de defensa fonamentals. No només dificulten el ganzuado sinó també el bumping.
Ha de tenir claus incopiables.Las claus incopiables et donen la tranquil·litat que encara perdis alguna o la lliuris a una altra persona, mai podran realitzar una còpia. Els cilindres amb claus incopiables solen incorporar una targeta de codi únic amb protecció de copiaque et demanaran cada vegada que demanis una còpia.