SMART DOORS PRESENTA EL SEU PROGRAMA DE JORNADES TÈCNIQUES

Domòtica i seguretat, la directiva XARXA, el certificat Aenor, el marcatge CE de les portes o l’etiquetatge d’eficiència energètica, seran alguns dels temes que s’analitzaran en les jornades tècniques que se celebren en el marc de la primera edició de Smart Doors . Aquest certamen, organitzat per Ifema, se celebra en coincidència amb Sicur, Saló Internacional de la Seguretat, del 21 al 23 de febrer, al pavelló 2 de Fira de Madrid.

De forma paral·lela a la presentació dels nous avenços tecnològics, disseny, seguretat, accessibilitat, integració arquitectònica, etc. que oferiran les empreses punteres del sector de portes i automatismes en Smart Doors 2018, el nou certamen serà fòrum d’anàlisi i debat d’algunes de les qüestions més rellevants de l’actualitat sectorial.

El complet programa de Jornades Tècniques abordarà, al llarg de tres dies, temes de domòtica i seguretat, la directiva XARXA, el Certificat Aenor per a instal·ladors i mantenidors, el marcatge CE de les portes i l’etiquetatge d’eficiència energètica. El programa es desenvoluparà de la mà d’experts en cada matèria i en un context de gran interès professional, afavorit també per la seva coincidència amb la celebració de Sicur, Saló Internacional de la Seguretat Integral.

Directiva XARXA i equips via ràdio

El programa arrencarà en el matí del dimecres 21 de febrer amb la jornada titulada ‘Domòtica, evolució tecnològica en l’edificació’, que oferirà el director del Màster Arquitectura Intel·ligent UCAM, Eduardo Suller, i que revisarà els últims 25 anys d’evolució dels sistemes de domòtica per a habitatges i edificis, així com els diferents protocols, propis o estàndards, organitzacions i normatives, i analitzarà la situació d’un mercat cridat a consolidar-se en les pròximes dècades.

El segon tema del dia serà ‘La directiva XARXA i el seu impacte sobre el mercat dels equips via ràdio’, que oferirà el cap d’Àrea S.G. Inspecció de les Telecomunicacions del Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital, Luis Miguel Fidalgo.

L’objectiu d’aquesta jornada és informar a les diferents empreses que formen part de la cadena de comercialització d’equips radioelèctrics a la Unió Europea sobre les seves obligacions i requisits per posar al mercat espanyol aquests productes, en base a les directrius i canvis que estableix la nova directiva 2014/53 / UE des del passat 13 de juny) i que ha desenvolupat el nou marc legislatiu creat en 2008, per incorporar aquest tipus de productes a la legislació harmonitzada.

Espanya, com a estat membre de la Unió Europea, ha aprovat un Reial Decret que transposa la Directiva XARXA i que garanteix la seva aplicació en el territori nacional. En aquest sentit, la jornada també farà una referència a les activitats que el Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital té encomanades com a autoritat de vigilància de mercat, i informarà sobre com mostrar la conformitat amb la directiva XARXA, mitjançant un certificat d’examen CE de tipus emès per un organisme notificat.

Instal·lació, manteniment i seguretat

Dijous, 22 de febrer, es dedicarà al tema ‘Certificat d’empresa instal·ladora i mantenidora Aenor’, en una sessió que oferirà la directora de certificació d’Aenor, Raquel Rodriguez, per tal de presentar el sistema particular de certificació d’empreses instal·ladores i mantenidores de portes Aenor. En l’elaboració d’aquest certificat, han participat totes les associacions més representatives a nivell nacional, així com el del Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital.

El programa de jornades de dijous es tancarà amb una ponència sobre ‘Seguretat en els productes de construcció’, a càrrec del cap de l’Àrea de Seguretat Industrial del Ministeri d’Indústria, José Antonio Prim.

Marcat CE de portes

D’altra banda, i ja durant del divendres 23 de febrer, es desenvoluparà una conferència tècnica sobre ‘Coexistència del marcatge CE de les portes’, amb la intervenció del representant d’Applus, Albert Ger. Iniciat el període de coexistència del marcatge CE de les portes, aquesta sessió s’explicarà detalladament el procés per a la seva obtenció, els requisits tècnics, les prestacions del producte a declarar pel fabricant, les consideracions de la inspecció / auditoria i els assajos necessaris. Així mateix, s’informarà sobre els agents que intervenen i les seves respectives tasques i responsabilitats (organisme notificat, laboratori d’assajos, fabricant, distribuïdor, importador, …) i sobre el tipus de documentació que ha de ser requerida a qualsevol subministrador per acceptar un marcatge CE i les responsabilitats en cas de no ser vàlid o de no existir.

La segona sessió de divendres abordarà el ‘Etiquetatge d’eficiència energètica per a portes automàtiques’, a càrrec del representant de Mequonic, Miguel Pérez, que posarà el focus en l’impacte del consum d’energia de les portes en un edifici i en la contribució fonamental de una porta tèrmicament optimitzada i ben aïllada amb un sistema d’automatització intel·ligent a l’eficiència energètica de l’edifici en el seu conjunt. A més, l’etiquetatge d’eficiència energètica permet comparar diferents opcions de portes automàtiques des del punt de vista energètic

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content