A tots ens ha passat. És inevitable. Tots vam sortir i vam entrar contínuament de casa al carrer per anar a treballar o per prendre alguna cosa. Sumant, això són moltes vegades al llarg de les nostres vides. És normal, doncs, que a moltes persones se’ls oblidi mai les claus dins de casa i no puguin obrir la porta.

Però avui ens volem referir a aquest article no a aquesta situació, sinó a la de gent que té per costum deixar les claus dins posades a la porta. Una pràctica habitual en milers d’habitatges i fins i tot de llocs de treball. Ho fem per seguretat, pensant que si posem les claus posades per dins de la porta estiguem molt més segurs que sense elles. Però per a alguns tipus de panys no ho estem i pot ser que no sigui una bona opció deixar posades les claus per dins de la porta.

És una pràctica molt estesa el deixar claus posades per dins però els lladres amb més freqüència i més habilitat fan servir tècniques molt sofisticades per obrir panys i assaltar posteriorment habitatges. Per això, hi ha moltes persones per a les que la seguretat s’ha tornat gairebé una obsessió. Abans de res, sempre recomanem que preguntis a un manyà professional de Barcelona, ​​ja que ell pot assessorar de la millor manera respecte a quins sistemes de seguretat són els que tens a la llar i quines les millors opcions per poder millorar la seguretat a casa teva.

Però llavors, ¿per què no es poden deixar les claus de casa posades a l’interior? Per començar i, de forma general, no aporta cap seguretat extra a la nostra llar i de la dels seus integrants. Com et comentem més amunt, això dependrà del tipus de pany que tinguis instal·lada. Amb un pany de bombí, per exemple, és un d’aquells casos en què en absolut et va a beneficiar deixar les claus posades per dins.

Però hi ha casos pitjors. Per exemple, si el pany que tens a la teva porta és un pany per clau de borjas, podries estar perjudicándote el fet de deixar les claus posades. Estem facilitant la tasca al delinqüent i, per tant, posant en perill la seguretat de la teva família. Per què? Doncs perquè el lladre tindrà accessible el codi de la clau a l’estar posada. Amb aquest codi es pot obrir des de fora manipulant les claus per poder entrar gairebé sense vessar una gota de suor.

Així que ja saps, intenta informar-te abans i davant del dubte, tanca bé la casa però no deixis les claus posades per dins de la porta. Per tenir total seguretat i poder estar a casa teva tranquil.