La majoria de la gent fa servir cada dia els panys sense pensar en la forma en què es mantenen. Un mètode ràpid que pots fer servir per al manteniment de panys i forrellats perquè tinguin una major durada en el temps. Això només costa un minuts i només cal fer-ho un parell de cops l’any, generalment, tot el que ha de fer és donar una mica de lubricació per mantenir totes les parts en moviment greixades.

Es recomana la neteja regular i la lubricació un parell de vegades per any.

Per lubricar els bombins o cilindres s’utilitza grafit en pols, grafit en pols és el material tradicional per lubricar panys, pot usar grafit en pols que ve en un petit tub amb un filtre fina especialment dissenyat per llançar a dojo la pols de grafit en el cilindre també conegut com bombí. També pot usar grafit en pols en un aerosol, un cop més un producte destinat específicament per a la lubricació de panys.

CONSELLS PER A UN BON MANTENIMENT DE PANYS

Anem amb el pany, amb el temps, la pols, les partícules i substàncies químiques en l’aire s’assenta sobre i dins del pany. Per començar vostè ha de netejar bé el pany. Una manera barata i fàcil de netejar la brutícia fora del pany és barrejar una mica d’aigua, suc natural de llimona i una mica de sal barrejats. El suc de llimona és un desengreixant natural i la sal és un abrasiu lleuger. Utilitzeu un raspall de dents vell per fregar tot suaument i després esbandida amb rapidesa i s’assequi tot el que es va mullar. Pot accelerar el procés d’assecat pot usar una llauna d’aire comprimit un assecador de cabells. Una vegada que tot està sec pot passar a un manteniment lleuger.

Dos producte molt bons que són aprovats pels grans com panys assa són Super Lube Dri-Film i lubriquen Poxylube. Aquests són ampolles d’aerosol perquè pugui ruixar el pany l’aerosol s’asseca ràpidament deixant el lubricant intacte.

Lubrificant pany, per lubricar el pany recomanem un aerosol, amb la porta oberta giri totes les voltes de clau, baixi la maneta i pel forat de l’relliscada, col·loqui el tub de polvorització de plàstic i premeu cap avall en el filtre dues o tres vegades movent el polvoritzador, obriu i tancament el pany un parell de vegades, repetiu el procés dues o tres vegades amb ràfegues d’aerosol recordi que un parell de vegades per any és suficient.

Mentre que està hi ha amb el lubricant també s’ha d’assegurar que les frontisses de les portes estan greixades, això no va a fer molt per la seguretat, però s’ha d’assegurar que no grinyolen quan s’obre la porta o es tanca. Traieu els passadors de les frontisses a la meitat del camí fora de les frontisses i ruixar una petita quantitat de lubricant en el forat, ruixeu una petita ràfega a la part exterior del passador esperi uns segons perquè penetri a l’interior de la frontissa després empenta els passadors fins al límit i després netegi tot cap amunt perquè quedi net.