La cura correcte de les nostres panys és la clau perquè els cilindres obrin i tanquin sense problemes. Aquí et deixem algunes recomanacions per al seu manteniment que sens dubte et evitaran més d’una complicació.

Un dels problemes més comuns amb les nostres panys és trobar-nos que la clau no gira bé, o també que s’embussa en treure del pany. Això sol passar perquè no està ben greixada.
L’ideal seria lubrificar cada 6 mesos el cilindre amb pols de grafit. No utilitzis mai oli.
Si no disposes de pols de grafit un truc seria utilitzar un llapis (la mina sigui de grafit) fregar a la clau, després introduir la clau al pany i girar diverses vegades, això farà que el grafit quedi repartit per tota pany.

NO, NO i NO

No deixis la clau permanentment dins del pany, això podría dañar el cilindre.
No facis servir la clau girada com a tirador de la porta, per això hi ha els picaportes, manilles o poms.
No giris mai la clau amb violència, introdueix la totalitat de la clau en el cilindre abans de girar-la.
No utilitzis claus en mal estat.
No introdueixis objectes estranys al pany que puguin danyar-la, utilitza sempre les seves corresponents claus.
Si finalment et disposes a canviar el cilindre de la teva pany no ho instal·lis a la força, voler que encaixi amb uns quants cops de martell per aquí i uns quants cops per aquí no és la millor manera d’estrenar un nou cilindre, t’exposes a haver de comprar un segon cilindre.
Per motius de seguretat, tingues en compte que el sortint del cilindre no ha de sobresortir més de 3 mm respecte al ferramenta de la porta (segons DIN).
Utilitza preferentment ferramentes antirobatori.