Potser et preguntis sobre la necessitat de disposar d’un pany que compti de sistema antibumping incorporat per tal d’intentar prevenir l’atac de lladres mitjançant aquest sistema. Si t’estàs fent aquesta pregunta la resposta és un sí, un rotund sí.

La resposta a la pregunta anterior és que sí o sí heu de tenir un pany amb mecanisme antibumping. Has de tenir molt present que el mètode del bumping és el mètode amb diferència més utilitzat pels lladres per intentar entrar en propietat aliena.

En l’actualitat, el bumping és el mètode per excel·lència, un mètode que utilitzen molt els lladres i que els permet entrar d’una forma molt fàcil en qualsevol llar i lloc que no tingui unes adequades panys de protecció i es pot dir que la més bàsica i essencial de totes elles és la de tenir un pany que incorpori el mecanisme per evitar el bumping, amb això no està solucionat, però amb això comença tot.

Amb un pany antibumping estaré més protegit?

La seguretat és un conjunt de factors que conjugats adequadament aporten un determinat nivell de seguretat. La seguretat es pot dir que és un conjunt de capes que permeten tenir una zona, una llar o el que sigui més protegit i en conseqüència la resposta més clara i ràpida a la pregunta de si es estarà més segur amb un pany la resposta és que sí .

La resposta més clara i ràpida és que sí però entenent sempre que la seguretat no és un objectiu final sinó que és un camí que transcórrer i que la seguretat total no existeix i que en conseqüència el que haurem de fer és posar sempre les màximes i millors capes de seguretat possibles (i els panys amb mecanisme antibumping són una d’elles) però mai ens serà suficient amb aquesta o amb aquella capa de seguretat, seran el conjunt les que donaran un conjunt -permítase la redundància.

Dit d’una altra manera l’anterior, moltes persones es pensen que la seguretat és una cosa estàtica que s’aconsegueix i punt i això no és així. Amb això no es vol dir que no es pugui viure segur o que no existeixi el concepte de seguretat. La seguretat lògica i evidentment existeix, però mai es podrà dir que s’està cent per cent segur, la seguretat màxima és un objectiu de perseguir, però no la seguretat total ja que ningú ni res la té.

Amb la seguretat passa el mateix que amb la felicitat, es tracta d’estar buscant sempre la felicitat i la seguretat i de tenir els màxims moments de felicitat i seguretat, però mai s’ha de de donar per aconseguida la seguretat ni la felicitat total. Sempre es pot ser més feliç i sempre es pot estar més segur.

Dit això i entesa la necessitat de visualitzar la seguretat com un procés i com un conjunt de capes podem entrar en l’assumpte concret en qüestió.

El pany antibumping és absolutament necessària però també cal que aquest pany incorpori mecanisme per evitar l’atac amb rossinyol, el mecanisme per evitar l’atac per palanca o que incorpori element de protecció per evitar l’extracció del barret fort.

Tots els anteriors mecanismes de seguretat han de conformar per indispensable del pany ideal per a dotar a la porta que protegeix de la màxima i de la millor seguretat possible. Amb això no s’aconseguirà mai la seguretat absoluta tal com es deia, però sens dubte també sí que s’aconseguirà posar-se’l molt i molt difícil als amants de l’aliè, els lladres ho tindran molt difícil per burlar el pany i endinsar-se en la llar .

I, quin és el motiu que impedirà que el sistema antibumping eviti que el lladre entri en la llar si s’ha dit que cap sistema és impenetrable al cent per cent? La resposta és fàcil: evita el robatori per oportunitat.

És ben cert que cap mecanisme és inviolable per complet, però a cada capa de seguretat major dificultat per al lladre i la major dificultat per a un lladre suposa que aquest li ha de destinar més temps a entrar a la casa i no s’ho pot ni vol permetre.

Hi ha un petit nombre de professionals de l’hampa que són capaços d’atracar els llocs més segurs i insospitats del món, fins i tot els més custodiats i els fortament protegits, davant d’això no es pot fer res, no ens enganyem. Però no ens enganyem tampoc: aquest número de lladres preparats, professionalitzats i gairebé militaritzats són una minoria molt minoritària, la gran majoria de lladres ni són tan professionals, ni tenen tants recursos i l’únic que busquen és trobar el descuit o l’oportunitat que es ho posi més fàcil per intentar actuar el més ràpidament possible i que no els enxampin amb les mans a la massa.

Així, el gran valor d’un pany antibumping és que retardarà en gran manera el temps que un lladre comú necessitarà per violar-la i entrar a la llar. Sent així, el més comú és que aquest lladre davant el risc de trigar a entrar, ser enxampat in fraganti i acabar amb els seus ossos a la presó intenti buscar un pany que no li ofereixi tants problemes i decideixi endinsar a robar a un altre lloc.

De manera general es pot dir que un lladre considera que és una bona oportunitat entrar a robar en una llar sempre que aquest robatori no li costi més de dos o tres minuts de fer-ho (entenent per fer-ho des del moment en què comença a intentar formar el pany fins al moment en què la mateixa cedeix i té el mateix franquejat el pas, no el temps posterior d’estar dins el domicili que també deu ser el més mínim possible), per això si un pany aconsegueix allargar aquest període més enllà haurà aconseguit desincentivar en el seu intent a un gran nombre de lladres i els panys antibumping ho fan.

Són iguals tots els panys antibumping?

No, tots els panys antibumping no són iguals, totes poden compartir una mateixa base d’acció però el grau de qualitat, i per tant de seguretat oferta per cadascuna d’elles, sens dubte no és el mateix.

El mètode del bumping és un, com a conseqüència els sistemes antibumping són de la mateixa arrel per combatre el bumping però com tot a la vida hi ha diferents qualitats i diferents condicionants en els productes que fa que siguin uns millors que d’altres.

De panys que compten amb el sistema antibumping n’hi ha de totes les gammes, des de les gammes més econòmiques que ofereixen un grau de seguretat molt limitat fins els panys de gamma més alta que ofereixen una seguretat molt més elevada. Un bon exemple d’això es troba en els pitons, no és el mateix un pany d’un únic pitó, que un pany que pugui arribar a tenir vuit pitons, ambdues són panys i el mecanisme és essencialment el mateix però l’última d’elles oferirà molta més seguretat que la primera nomenada.

A grans trets es pot dir que el binomi preu / seguretat és bastant ajustat, però no és fiable cent per cent. Un pany, a priori, com més cara més segura és, però sempre hem d’assegurar que vam encertar en la compra i que no vam comprar només marca o que no ens donen gat per llebre.

Sigui com sigui sempre hauríem de tenir present que invertir en seguretat és invertir en la nostra pròpia vida.

Recomanacions per comprar la millor pany antibumping

Tal com s’indicava el preu és una bona regla (a major preu major qualitat, per tant, a major qualitat més seguretat), però aquest paràmetre no deu ser l’únic a tenir en compte.

El primer consell de prendre en consideració és que el pany que comprem ha d’aportar un nivell com a mínim igual o de forma ideal superior al ja preexistent.

Després, tal com s’ha indicat en apartats anteriors, tota pany antibumping també hauria de tenir mecanismes de seguretat addicionals com els ja esmentats anti-trencament o anti-extracció i també haurien de ser anti-trencament i anti-trepant.

I com a consell final per a l’adquisició d’un pany antibumping que pot donar-se és que aquest pany sigui d’un tipus de clau molt difícil de copiar o que no es pugui copiar. El duplicat de claus és un greu problema que permet a molts lladres actuar impunement d’una forma fàcil, panys que no siguin fàcils de copiar o que no es puguin copiar són una peça indispensable de qualsevol llar i porta que volia protegir-se.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

RECHAZAR TODOS LOS SERIVICIOS
ACEPTAR TODOS LOS SERVICIOS
×