Potser et preguntis sobre la necessitat de disposar d’un pany que compti de sistema antibumping incorporat per tal d’intentar prevenir l’atac de lladres mitjançant aquest sistema. Si t’estàs fent aquesta pregunta la resposta és un sí, un rotund sí.

La resposta a la pregunta anterior és que sí o sí heu de tenir un pany amb mecanisme antibumping. Has de tenir molt present que el mètode del bumping és el mètode amb diferència més utilitzat pels lladres per intentar entrar en propietat aliena.

En l’actualitat, el bumping és el mètode per excel·lència, un mètode que utilitzen molt els lladres i que els permet entrar d’una forma molt fàcil en qualsevol llar i lloc que no tingui unes adequades panys de protecció i es pot dir que la més bàsica i essencial de totes elles és la de tenir un pany que incorpori el mecanisme per evitar el bumping, amb això no està solucionat, però amb això comença tot.

Amb un pany antibumping estaré més protegit?

La seguretat és un conjunt de factors que conjugats adequadament aporten un determinat nivell de seguretat. La seguretat es pot dir que és un conjunt de capes que permeten tenir una zona, una llar o el que sigui més protegit i en conseqüència la resposta més clara i ràpida a la pregunta de si es estarà més segur amb un pany la resposta és que sí .

La resposta més clara i ràpida és que sí però entenent sempre que la seguretat no és un objectiu final sinó que és un camí que transcórrer i que la seguretat total no existeix i que en conseqüència el que haurem de fer és posar sempre les màximes i millors capes de seguretat possibles (i els panys amb mecanisme antibumping són una d’elles) però mai ens serà suficient amb aquesta o amb aquella capa de seguretat, seran el conjunt les que donaran un conjunt -permítase la redundància.

Dit d’una altra manera l’anterior, moltes persones es pensen que la seguretat és una cosa estàtica que s’aconsegueix i punt i això no és així. Amb això no es vol dir que no es pugui viure segur o que no existeixi el concepte de seguretat. La seguretat lògica i evidentment existeix, però mai es podrà dir que s’està cent per cent segur, la seguretat màxima és un objectiu de perseguir, però no la seguretat total ja que ningú ni res la té.

Amb la seguretat passa el mateix que amb la felicitat, es tracta d’estar buscant sempre la felicitat i la seguretat i de tenir els màxims moments de felicitat i seguretat, però mai s’ha de de donar per aconseguida la seguretat ni la felicitat total. Sempre es pot ser més feliç i sempre es pot estar més segur.

Dit això i entesa la necessitat de visualitzar la seguretat com un procés i com un conjunt de capes podem entrar en l’assumpte concret en qüestió.

El pany antibumping és absolutament necessària però també cal que aquest pany incorpori mecanisme per evitar l’atac amb rossinyol, el mecanisme per evitar l’atac per palanca o que incorpori element de protecció per evitar l’extracció del barret fort.

Tots els anteriors mecanismes de seguretat han de conformar per indispensable del pany ideal per a dotar a la porta que protegeix de la màxima i de la millor seguretat possible. Amb això no s’aconseguirà mai la seguretat absoluta tal com es deia, però sens dubte també sí que s’aconseguirà posar-se’l molt i molt difícil als amants de l’aliè, els lladres ho tindran molt difícil per burlar el pany i endinsar-se en la llar .

I, quin és el motiu que impedirà que el sistema antibumping eviti que el lladre entri en la llar si s’ha dit que cap sistema és impenetrable al cent per cent? La resposta és fàcil: evita el robatori per oportunitat.

És ben cert que cap mecanisme és inviolable per complet, però a cada capa de seguretat major dificultat per al lladre i la major dificultat per a un lladre suposa que aquest li ha de destinar més temps a entrar a la casa i no s’ho pot ni vol permetre.

Hi ha un petit nombre de professionals de l’hampa que són capaços d’atracar els llocs més segurs i insospitats del món, fins i tot els més custodiats i els fortament protegits, davant d’això no es pot fer res, no ens enganyem. Però no ens enganyem tampoc: aquest número de lladres preparats, professionalitzats i gairebé militaritzats són una minoria molt minoritària, la gran majoria de lladres ni són tan professionals, ni tenen tants recursos i l’únic que busquen és trobar el descuit o l’oportunitat que es ho posi més fàcil per intentar actuar el més ràpidament possible i que no els enxampin amb les mans a la massa.

Així, el gran valor d’un pany antibumping és que retardarà en gran manera el temps que un lladre comú necessitarà per violar-la i entrar a la llar. Sent així, el més comú és que aquest lladre davant el risc de trigar a entrar, ser enxampat in fraganti i acabar amb els seus ossos a la presó intenti buscar un pany que no li ofereixi tants problemes i decideixi endinsar a robar a un altre lloc.

De manera general es pot dir que un lladre considera que és una bona oportunitat entrar a robar en una llar sempre que aquest robatori no li costi més de dos o tres minuts de fer-ho (entenent per fer-ho des del moment en què comença a intentar formar el pany fins al moment en què la mateixa cedeix i té el mateix franquejat el pas, no el temps posterior d’estar dins el domicili que també deu ser el més mínim possible), per això si un pany aconsegueix allargar aquest període més enllà haurà aconseguit desincentivar en el seu intent a un gran nombre de lladres i els panys antibumping ho fan.

Són iguals tots els panys antibumping?

No, tots els panys antibumping no són iguals, totes poden compartir una mateixa base d’acció però el grau de qualitat, i per tant de seguretat oferta per cadascuna d’elles, sens dubte no és el mateix.

El mètode del bumping és un, com a conseqüència els sistemes antibumping són de la mateixa arrel per combatre el bumping però com tot a la vida hi ha diferents qualitats i diferents condicionants en els productes que fa que siguin uns millors que d’altres.

De panys que compten amb el sistema antibumping n’hi ha de totes les gammes, des de les gammes més econòmiques que ofereixen un grau de seguretat molt limitat fins els panys de gamma més alta que ofereixen una seguretat molt més elevada. Un bon exemple d’això es troba en els pitons, no és el mateix un pany d’un únic pitó, que un pany que pugui arribar a tenir vuit pitons, ambdues són panys i el mecanisme és essencialment el mateix però l’última d’elles oferirà molta més seguretat que la primera nomenada.

A grans trets es pot dir que el binomi preu / seguretat és bastant ajustat, però no és fiable cent per cent. Un pany, a priori, com més cara més segura és, però sempre hem d’assegurar que vam encertar en la compra i que no vam comprar només marca o que no ens donen gat per llebre.

Sigui com sigui sempre hauríem de tenir present que invertir en seguretat és invertir en la nostra pròpia vida.

Recomanacions per comprar la millor pany antibumping

Tal com s’indicava el preu és una bona regla (a major preu major qualitat, per tant, a major qualitat més seguretat), però aquest paràmetre no deu ser l’únic a tenir en compte.

El primer consell de prendre en consideració és que el pany que comprem ha d’aportar un nivell com a mínim igual o de forma ideal superior al ja preexistent.

Després, tal com s’ha indicat en apartats anteriors, tota pany antibumping també hauria de tenir mecanismes de seguretat addicionals com els ja esmentats anti-trencament o anti-extracció i també haurien de ser anti-trencament i anti-trepant.

I com a consell final per a l’adquisició d’un pany antibumping que pot donar-se és que aquest pany sigui d’un tipus de clau molt difícil de copiar o que no es pugui copiar. El duplicat de claus és un greu problema que permet a molts lladres actuar impunement d’una forma fàcil, panys que no siguin fàcils de copiar o que no es puguin copiar són una peça indispensable de qualsevol llar i porta que volia protegir-se.

Quizás te preguntes sobre la necesidad de disponer de una cerradura que cuente de sistema antibumping incorporado para intentar prevenir el ataque de ladrones mediante este sistema. Si te estás haciendo esta pregunta la respuesta es un sí, un rotundo sí.

La respuesta a la pregunta anterior es que sí o sí debes tener una cerradura con mecanismo antibumping. Tienes que tener muy presente que el método del bumping es el método con diferencia más utilizado por los ladrones para intentar entrar en propiedad ajena.

En la actualidad, el bumping es el método por excelencia, un método que utilizan mucho los ladrones y que les permite entrar de una forma muy fácil en cualquier hogar y lugar que no tenga unas adecuadas cerraduras de protección y se puede decir que la más básica y esencial de todas ellas es la de tener una cerradura que incorpore el mecanismo para evitar el bumping, con ello no está solucionado, pero con ello empieza todo.

Con una cerradura antibumping estaré más protegido?

La seguridad es un conjunto de factores que conjugados adecuadamente aportan un determinado nivel de seguridad. La seguridad se puede decir que es un conjunto de capas que permiten tener una zona, un hogar o lo que sea más protegido y en consecuencia la respuesta más clara y rápida a la pregunta de si se estará más seguro con una cerradura la respuesta es que sí.

La respuesta más clara y rápida es que sí pero entendiendo siempre que la seguridad no es un objetivo final sino que es un camino que transcurrir y que la seguridad total no existe y que en consecuencia el que tendremos que hacer es poner siempre las máximas y mejores capas de seguridad posibles (y las cerraduras con mecanismo antibumping son una de ellas) pero nunca nos será suficiente con esta o con aquella capa de seguridad, serán el conjunto las que darán un conjunto -permítase la redundancia.

Dicho de otro modo lo anterior, muchas personas creen que la seguridad es algo estático que se consigue y punto y eso no es así. Con ello no se quiere decir que no se pueda vivir seguro o que no exista el concepto de seguridad. La seguridad lógica y evidentemente existe, pero nunca se podrá decir que está cien por ciento seguro, la seguridad máxima es un objetivo de perseguir, pero no la seguridad total ya que nadie ni nada la tiene.

Con la seguridad pasa lo mismo que con la felicidad, se trata de estar buscando siempre la felicidad y la seguridad y tener los máximos momentos de felicidad y seguridad, pero nunca se debe dar por conseguida la seguridad ni la felicidad total . Siempre se puede ser más feliz y siempre se puede estar más seguro.

Dicho esto y entendida la necesidad de visualizar la seguridad como un proceso y como un conjunto de capas podemos entrar en el asunto concreto en cuestión.

La cerradura antibumping es absolutamente necesaria pero también es necesario que esta cerradura incorpore mecanismo para evitar el ataque con ruiseñor, el mecanismo para evitar el ataque por palanca o que incorpore elemento de protección para evitar la extracción del bombín.

Todos los anteriores mecanismos de seguridad deben conformar por indispensable de la cerradura ideal para dotar a la puerta que protege de la máxima y de la mejor seguridad posible. Con ello no se conseguirá nunca la seguridad absoluta tal como se decía, pero sin duda también sí se conseguirá ponérselo muy difícil a los amantes de lo ajeno, los ladrones lo tendrán muy difícil para burlar la cerradura y adentrarse en el hogar.

Y, cuál es el motivo que impedirá que el sistema antibumping evite que el ladrón entre en el hogar si se ha dicho que ningún sistema es impenetrable al cien por cien? La respuesta es fácil: evita el robo por oportunidad.

Es cierto que ningún mecanismo es inviolable por completo, pero cada capa de seguridad mayor dificultad para el ladrón y la mayor dificultad para un ladrón supone que este le debe destinar más tiempo a entrar en la casa y no se lo puede ni quiere permitir.

Hay un pequeño número de profesionales del hampa que son capaces de atracar los sitios más seguros y insospechados del mundo, incluso los más custodiados y los fuertemente protegidos, ante esto no se puede hacer nada, no nos engañemos . Pero no nos engañemos tampoco: este número de ladrones preparados, profesionalizados y casi militarizados son una minoría muy minoritaria, la gran mayoría de ladrones ni son tan profesionales, ni tienen tantos recursos y lo único que buscan es encontrar el descuido o la oportunidad que se lo ponga más fácil para intentar actuar lo más rápidamente posible y que no les pillen con las manos en la masa.

Así, el gran valor de una cerradura antibumping es que retrasará en gran medida el tiempo que un ladrón común necesitará para violarla y entrar en el hogar. Siendo así, lo más común es que este ladrón ante el riesgo de tardar en entrar, ser pillado in fraganti y acabar con sus huesos en la cárcel intente buscar una cerradura que no le ofrezca tantos problemas y decida adentrarse a robar a otro sitio .

De manera general se puede decir que un ladrón considera que es una buena oportunidad entrar a robar en un hogar siempre que este robo no le cueste más de dos o tres minutos de hacerlo (entendiendo por ello desde el momento en que comienza intentar formar la cerradura hasta el momento en que la misma cede y tiene el mismo franqueado el paso, no el tiempo posterior de estar dentro del domicilio que también debe ser lo más mínimo posible), por eso si una cerradura consigue alargar este periodo más allá habrá conseguido desincentivar en su intento a un gran número de ladrones y las cerraduras antibumping lo hacen.

Son iguales todas las cerraduras antibumping?

No, todas las cerraduras antibumping no son iguales, todas pueden compartir una misma base de acción pero el grado de calidad, y por tanto de seguridad ofrecida por cada una de ellas, sin duda no es el mismo.

El método del bumping es uno, como consecuencia los sistemas antibumping son de la misma raíz para combatir el bumping pero como todo en la vida hay diferentes calidades y diferentes condicionantes en los productos que hace que sean unos mejores que otros.

De cerraduras que cuentan con el sistema antibumping hay de todas las gamas, desde las gamas más económicas que ofrecen un grado de seguridad muy limitado hasta las cerraduras de gama más alta que ofrecen una seguridad mucho más elevada. Un buen ejemplo de esto se encuentra en los pitones, no es lo mismo una cerradura de un único pitón, que una cerradura que pueda llegar a tener ocho pitones, ambas son cerraduras y el mecanismo es esencialmente el mismo pero la última de ellas ofrecerá mucha más seguridad que la primera llamada.

A grandes rasgos se puede decir que el binomio precio / seguridad es bastante ajustado, pero no es fiable cien por cien. Una cerradura, a priori, como más cara más segura es, pero siempre tenemos que asegurar que acertamos en la compra y que no compramos sólo marca o que no nos dan gato por liebre.

Sea como sea siempre deberíamos tener presente que invertir en seguridad es invertir en nuestra propia vida.

Recomendaciones para comprar la mejor cerradura antibumping

Tal como se indicaba el precio es una buena regla (a mayor precio mayor calidad, por tanto, a mayor calidad más seguridad), pero este parámetro no debe ser el único a tener en cuenta.

El primer consejo de tomar en consideración es que la cerradura que compramos debe aportar un nivel al menos igual o de forma ideal superior al ya preexistente.

Después, tal como se ha indicado en apartados anteriores, toda cerradura antibumping también debería tener mecanismos de seguridad adicionales como los ya mencionados anti-rotura o anti-extracción y también deberían ser anti-rotura y anti-taladro.

Y como consejo final para la adquisición de una cerradura antibumping que puede darse es que esta cerradura sea de un tipo de clave muy difícil de copiar o que no se pueda copiar. El duplicado de llaves es un grave problema que permite a muchos ladrones actuar impunemente de una forma fácil, cerraduras que no sean fáciles de copiar o que no se puedan copiar son una pieza indispensable de cualquier hogar y puerta que quería protegerse.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content