EXISTEIXEN LES CLAUS INCOPIABLES O QUE NO ES PODEN COPIAR?

La recerca de la seguretat sempre ha estat una constant al llarg de la història de la humanitat. I tot i que sempre ha estat una constant des de temps impertèrrits pot dir-se que mai és una recerca que hagi pogut donar-se per completada i finalitzada, i això és així perquè en realitat el procés de la seguretat, el concepte de la seguretat en si mateixa és més un camí que recórrer amb un ideal per assolir que una meta en si mateixa.

I és en recerca de la millora cada dia de la seguretat, és en la persecució de cada vegada més dosis de seguretat que s’han anat desenvolupant, es desenvolupen i desenvoluparan nous mecanismes, sistemes i elements relacionats amb la seguretat.

Mecanismes, sistemes i elements relacionats amb la seguretat desenvolupats tots ells en nom d’oferir cada dia solucions més avançades i segures de protecció, en oferir cada vegada mesures més eficaces per protegir els béns propis i aïllar els mateixos dels ulls i de les mans indiscretes i desitjoses d’apoderar il·legítimament dels mateixos

Dins de tots aquests mecanismes, sistemes i elements de seguretat de protecció des de temps impertèrrits els panys han estat un bon element per a aconseguir-ho, però les mateixes, tot i els cada vegada més avançat en les seves característiques tècniques que s’han anat oferint-sempre han patit d’un problema de base: les claus han estat molt fàcilment copiables i això sens dubte a suposat i suposa en moltes panys un dels seus principals punts febles, una de les seves principals vulnerabilitats.

En nom d’eliminar, o com a mínim de pal·liar i de minimitzar els efectes que la facilitat de la còpia de claus ha pogut suposar i suposa en moltes panys és que cada vegada més s’han anat desenvolupant panys amb sistemes que podríem anomenar de “claus anti -còpia “, i és precisament sobre aquest tipus de claus de què parlarem en aquest article i és sobre aquestes claus sobre les que posarem llum i exposar si realment són tan incopiables com el seu nom sembla indicar.

És veritat que hi ha claus que no es poden copiar?

La resposta a la pregunta de si hi ha claus que no es puguin copiar és de doble espectre, aparentment contradictori entre si però en realitat coherent, tal com es veurà en les següents línies.

De cenyir-nos a l’literal estricte de la pregunta la resposta seria que en realitat no existeix cap clau al món que sigui impossible de copiar. Tota clau es pot copiar, sempre hi haurà algun mitjà per copiar una clau per difícil i costós que això sigui.

Llavors, això suposa que ens estan enganyant quan ens diuen que un pany porta un sistema de clau anti-còpia? La resposta és que no, no ens estan enganyant. Cert és que tota clau és copiable, el que passa és que el que s’ha estès és un tipus de clau que no es pot copiar en qualsevol lloc com les altres.

Una clau convencional pot dur-se a qualsevol comerç que realitzen còpies de claus i en pocs instants la clau estarà copiada, per contra en els panys que incorporen sistemes de claus anti-còpia no es poden copiar en qualsevol lloc.

Les claus anti-còpia tan sols poden ser copiades en el lloc, o llocs, establerts pel fabricant d’aquesta clau, i tot això sempre que en el moment de dur a copiar aquesta clau al lloc establert pel fabricant s’acompanyi d’una targeta amb un codi un que se’ns haurà donat en el moment de comprar la clau original.

Així, amb el sistema anterior, es garanteix que la clau només pugui ser copiada en llocs especialment habilitats al respecte i sempre que qui vol copiar la clau pugui acreditar que és el legítim posseïdor de la mateixa. Per tot això és extremadament important en aquest tipus de claus no perdre mai la targeta o targetes amb nombres únics que es puguin facilitar en comprar panys que incorporen aquests tipus de clau doncs de no ser així, de perdre aquest codi o codis llavors sí que la clau o claus en qüestió serien definitivament i totalment realment impossibles de copiar.

En resum, totes les claus es poden copiar (tot i que les haurà de més o menys difícils de copiar) però hi ha unes claus específiques que només poden ser copiades si es compleixen els estrictes requisits que s’han esmentat. Tot això té la finalitat de posar-se’l més i més difícil al lladre que vol apoderar-se de l’aliè mitjançant la realització de còpies il·legítimes de claus per obrir panys sobre les quals no té cap dret i no resulta habilitat de cap manera per a això.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Ves al contingut