Quan es parla dels panys invisibles s’està parlant d’un tipus de panys que resulten impossibles de forçar, és a dir, que els lladres no poden aconseguir obrir. A tot això cal sumar-li que les mateixes són invisibles de cara als lladres que es localitzen a l’exterior de l’habitatge.

No hi ha dubte alguna que els panys invisibles s’han convertit en un complement extra de seguretat als panys tradicionals. És a dir, les mateixes aconsegueixen una protecció extra de l’habitatge. Aquestes es solen instal·lar al lateral de la porta.

El punt fort d’aquestes panys és que no són visibles des de l’exterior de l’habitatge, per la qual cosa impedeix conèixer als lladres o delinqüents de l’existència de la mateixa. De manera que quan un lladre força un pany i comprova que segueix sense poder obrir s’adonarà que l’habitatge, a més del pany tradicional, es troba protegida per un pany invisible, de manera que no tindrà més remei que desistir en el seu intent d’accedir a l’habitatge per robar.

En realitat, cal destacar que la instal·lació de panys invisibles és considerada com una estupenda solució per poder evitar que es produeixin robatoris en llars i en empreses. Els panys invisibles estan equipades amb un mecanisme electrònic, el qual s’activarà en el moment que detecti que la principal pany de la porta ha estat forçada.

Quan el pany invisible percebi un intent de robatori, quan percebi que el pany principal ha estat forçada, la mateixa s’activarà, impedint el lladre poder obrir la porta. Una altra de les grans avantatges que ofereixen aquest tipus de panys és que les mateixes poden ser instal·lades en qualsevol tipus de portes, des de portes blindades a portes de comerços, passant per portes senzilles.

És tal la seguretat que ofereixen els panys invisibles que no només s’han començat a instal·lar en les portes, sinó que també s’han començat a instal·lar en les finestres, impedint als lladres accedir a l’habitatge a través de les finestres. No hi ha dubte alguna que aquesta alternativa és realment interessant per tots els habitatges, però molt especialment per a habitatges que es trobin en plantes baixes o primeres plantes d’un edifici.

Els panys invisibles s’activen i desactiven a través d’un senzill i petit comandament a distància. Lògicament, el recomanable és mantenir activada tant en sortir de l’habitatge, quan hi ha d’especial risc de patir un intent de robatori, com quan arriba la nit. Cal assenyalar que els hackeos d’aquestes panys s’eviten mitjançant el canvi continu dels codis, els quals es troben encriptades. D’aquesta manera, els lladres no podran aconseguir el codi i no tindran accés a l’habitatge.

Quins avantatges tenen els panys invisibles

Com s’esmenta en línies anteriors, els panys invisibles són panys complementàries que aporten un important plus de seguretat a qualsevol habitatge o empresa que desitgin incrementar la protecció i seguretat que brinden els panys principals.

El funcionament que tenen els panys invisibles és realment senzill però efectiu, ja que només necessita d’un petit comandament a distància a través del qual podràs activar i desactivar segons les necessitats que es tinguin. Aquesta pany funciona amb unes petites bateries, les quals utilitzen l’energia de manera eficient per evitar haver de carregar-les de manera constant.

Fins i tot, quan el pany disposi de poca energia, aquesta mai es quedarà bloquejada impedint l’obertura de la porta. La mateixa sempre estarà activa perquè els habitants de l’habitatge o treballadors de l’empresa puguin entrar i sortir sense cap mena de problemes. A més, moltes de les panys invisibles que hi ha al mercat disposen d’avisos de bateria baixa o falta d’energia perquè estes puguin ser recarregades el més aviat possible.

Què hauria de tenir en compte abans de comprar un pany invisible?

No es recomana comprar qualsevol pany invisible amb què ens topem, abans de prendre una decisió concreta es recomana tenir en compte un seguit de recomanacions al respecte, ja que lògicament no tots els panys invisibles que hi ha a la venda són iguals.

Abans de res, el primer que s’ha de tenir en compte a l’hora de comprar un pany d’aquest tipus és la durada de la bateria, ja que es tracta d’un aspecte vital a tenir en consideració. Com més eficient sigui la bateria del pany, menys vegades caldrà preocupar-se per carregar la bateria. Per norma general, les bateries sol durar entre 8 i 10 mesos amb un ús mitjà d’aproximadament 20 obertures cada dia.

Un cop hagis esbrinat quina és la durada que ofereix la bateria, el següent punt a tenir en compte és el mitjà d’instal·lació amb què compta el pany. Una gran majoria d’aquestes panys són adhesives, encara que moltes altres han de ser instal·lades mitjançant cargols. Evidentment, les dues opcions són de molt senzilla instal·lació, tot i que l’alternativa adhesiva serà molt més fàcil i ràpida.

A més de l’anterior, tampoc hauràs de deixar de banda fixar-te en aspectes com el pes del pany, així com el percentatge d’humitat que necessita per poder funcionar amb total normalitat i al màxim rendiment. La majoria de panys invisibles del mercat solen funcionar amb un percentatge d’humitat que oscil·li entre el 5% i el 85%, encara que tot dependrà segons cada un dels models.

En realitat, el grau d’humitat no sol ser un problema, ja que les mateixes estan únicament i exclusivament dissenyades per a ser instal·lades a l’interior d’habitatges i empreses, mai en zones exteriors.

Si sou molts membres en la família, caldrà assegurar-se que nombre màxim de comandaments de distància accepta el pany triada. Hi ha models que són capaços d’acceptar fins a 16 comandaments a distància, de manera que normalment no hi haurà problemes, ja que les famílies no solen superar els 8 membres.

Per acabar, però no menys important, una bona pany ha d’ésser capaç d’avisar al propietari de l’habitatge que té baixa bateria o poca energia. Una vegada que el propietari hagi estat alertat, serà essencial procedir a carregar com més aviat millor la bateria perquè el pany no deixi en cap moment de funcionar.

Els que estiguin buscant la major seguretat per evitar que ningú pugui obrir la porta de l’habitatge, els panys invisibles són la millor solució. En tractar-se com es deia de panys que no són accessibles des de l’exterior, ni tan sols els delinqüents més preparats podràs entrar en l’habitatge equipada amb aquest tipus de panys.

Dormir tranquil és possible gràcies als panys invisibles, un dispositiu que ha aconseguit guanyar-se l’estima de totes aquelles persones que han pogut comprovar la seva efectivitat per evitar intents de robatoris o atracaments. Apostar per els panys invisibles és indubtablement una gran i sàvia elecció per no endur-se sorpreses desagradables i mantenir sempre ben protegida l’habitatge i als que hi resideixen.