Un dels dubtes existents més comunes relacionades amb les caixes fortes el sistema d’obertura i tancament és mitjançant combinació numèrica és el nombre de combinacions que cadascuna d’aquestes caixes incorpora.

Aquest dubte que assalta a moltes persones pot tenir una simple motivació basada en la curiositat, però també pot tenir una important empremta pràctica i és que conèixer el nombre de combinacions possibles que té una caixa forta també serveix per poder plantejar-se les probabilitats matemàtiques que un atacant té d’encertar aquesta combinació.

Òbvia i evidentment si un lladre, o si qualsevol altra persona que no actua legítimament ni amb precisament bons desitjos i intencions en intentar obrir la caixa, la variable de les combinacions que hauria de sortejar per obrir la caixa no serà l’única variable a tenir en compte, potser ni la principal, però sens dubte és un vector molt transcendent.

I la variable del nombre de combinacions que existiran per obrir una caixa forta no és l’únic, ni en ocasions el més vital, ja que en la majoria de les ocasions els lladres no persegueixen tant encertar amb la combinació sinó utilitzar mètodes de força bruta en els que és l’ús de la violència i de l’agressió violenta contra persones (per obligar que obrin la caixa) o contra directament la caixa forçant la mateixa o aplicant mètodes agressius contra la mateixa per a aconseguir-la obrir.

En els casos anteriors de poc servirà el nombre de combinacions existents, però en molts altres això pot dificultar molt l’obertura de la mateixa per a qui no conegui la contrasenya i fins i tot aconseguirà convertir-lo en tasca impossible mantenint la seguretat i la integritat de la caixa a salvaguarda i el seu contingut en un lloc segur.

Així, tant sigui per curiositat com per qüestions pràctiques són moltes les persones que es pregunten pel nombre de combinacions possibles que té una volta que es tingui combinació numèrica, en les següents línies intentarem aportar una mica de llum a l’assumpte.

Com conèixer el nombre de combinacions d’una caixa forta?

En realitat, no es pot donar una resposta única i concreta al nombre de combinacions possibles ja que això dependrà moltíssim del tipus de model que s’adquireixi. Cada model és un món i cada model aporta un nivell de combinacions diferent.

És per això que parlàvem que en aquest article intentaríem aportar una mica de llum sobre això i no que en el mateix s’aportaran dades concloents únics al respecte ja que això resulta impossible, absolutament impossible ja que sempre s’ha d’entendre que dependrà del model del qual es tracti.

Ara bé, dir que no es pot aportar una resposta única al nombre de combinacions potencialment existents no vol dir, ni molt menys, que no puguin aportar aproximacions, dades i en definitiva informació d’interès que ens deu i pot permetre dilucidar sobre l’assumpte que aquí ens ocupa.

Per conèixer el nombre de combinacions possibles que és capaç d’albergar un determinat sistema de caixa forta no es tracta d’altra cosa que fer un càlcul matemàtic. I és en base als elements matemàtics que configuren i determinen el nombre de combinacions existents en una volta que es anem a basar l’exposició sobre l’assumpte que es va a mostrar a continuació en aquest article.

Abans de prosseguir dir que, òbvia i evidentment també, una caixa forta pot considerar-se que a com més gran nombre de combinacions possibles major nivell de seguretat ofereix. Aquesta afirmació cal dir que és una veritat relativa ja que si bé és cert que és important que una caixa forta per ser realment segura ha d’oferir com més possibilitats de combinació també ho és que de res servirà si aquesta no és segura amb relació als materials que està fabricada, als tancaments que incorpora, a la seva manera d’ancoratge, etc.

Així, dit això, resulta lògic entendre que una caixa de seguretat amb un gran nombre de combinacions pot considerar segura i així és, però perquè sigui realment segura, perquè sigui segura de forma integral també ho ha de ser estructuralment en tots els àmbits .

Un cop vist el que expressa el paràgraf anterior dir que tot dependrà del nombre de rodes que tingui la caixa forta i del nombre de nombres que tingui cada roda (entenent que es tracta d’una caixa forta amb mecanismes numèrics mecànics, les caixes de sistemes electrònics es basen en el mateix fonament, però dependran d’una altra forma de càlcul).

Ara posem com a exemple que la caixa forta de la qual estem parlant té 3 rodes i que cadascuna de les rodes té 30 números on triar.

En base a aquest exemple podem veure que hi ha d’entrada 27000 possibles combinacions (aquest resultat és la conseqüència de multiplicar 30 per 30 de les dues primeres rodes que ens dóna un resultat de 900 combinacions i d’afegir llavors la tercera roda amb el càlcul de 900 per 30 el que els llança el resultat anteriorment exposat.

Ara canviem de suposat i imaginem que la caixa forta que hem comprat té 2 rodes, que donada roda té 10 números i que a més té un únic joc de 27 lletres perquè es puguin combinar números i lletres.

En l’exemple anterior ens trobem amb la següent realitat: la caixa forta té un panell de 27 lletres, una roda de 10 números i una altra roda amb altres deu números. En aquest cas la fórmula per calcular el nombre de probabilitats és la que resulta de fer la següent multiplicació: 27 x 10 x 10 i això ens dóna un resultat de 2700 combinacions. Això, entenent que la caixa forta entre les seves lletres de l’abecedari inclou la lletra Ñ doncs de no ser així, el panell tindria 26 lletres en lloc de 26 i llavors el càlcul llançaria uns resultats 2600 combinacions possibles.

En el cas que la caixa forta exigeixi posar quatre nombres correctament per poder obrir la caixa i cada opció existent ofereix 10 possibilitats, és a dir, si cada nombre a posar té 10 números entre els quals escollir el procediment de càlcul seria el de calcular el següent: 10 x 10 x 10 x 10, el que ens donaria un resultat de 10000 combinacions. Aquestes 1000 combinacions, si a més d’aquests números el sistema exigeix ​​el afegir símbol de la coixinet o l’asterisc, llavors les combinacions augmenten.

Tal com es podrà veure en aquest últim exemple, s’estaria parlant d’un sistema que no hauria de ser indefectiblement mecànic, ja que resulta palpable que si s’està parlant de caràcters típics d’una estructura digital com poden ser l’asterisc o el coixinet llavors s’està parlant d’un sistema que, com a mínim, compta amb un panell o sistema d’aquest tipus.

Com obro una caixa forta?

En realitat, si parlem a nivell nombre les probabilitats d’obrir una caixa forta sense conèixer la numeració són molt petites si es pretén aconseguir utilitzant el sistema d’encertar la combinació. Si tornéssim enrere i ens poséssim en el primer dels exemples que aquí s’han exposat seria de tan sols d’un 0’000037%, és a dir, unes probabilitats molt petites per no dir pràcticament nul·les.

Per això si tenim una caixa forta que volem obrir, però de la qual desconeixem la seva combinació el més lògic és que haguem de acabar recorrent a mètodes d’obertura diguem que més expeditius per aconseguir-ho. Així, l’ús de la força bruta i / o d’eines especialitzades seran pràcticament segur necessàries per a procedir a l’obertura d’una caixa forta de desconèixer la seva combinació.

Però en aquest anterior supòsit també ens trobarem amb un problema, amb un greu problema i és lògic i bo que sigui així. Si una caixa forta és realment “fort” i compleix bé la seva funció no ha de ser fàcil d’obrir, no ha de deixar-sabotejar fàcilment. Per això, si la caixa és bona i nosaltres no disposem de les eines necessàries per obrir la caixa ni dels coneixements per fer-ho també ens resultarà novament molt difícil, per no dir pràcticament impossible aconseguir-ho.

Una de las dudas existentes más comunes relacionadas con las cajas fuertes el sistema de apertura y cierre es mediante combinación numérica es el número de combinaciones que cada una de estas cajas incorpora.

Esta duda que asalta a muchas personas puede tener una simple motivación basada en la curiosidad, pero también puede tener una importante huella práctica y es que conocer el número de combinaciones posibles que tiene una caja fuerte también sirve para poder plantearse las probabilidades matemáticas que un atacante tiene que acertar esta combinación.

Obvia y evidentemente si un ladrón, o si cualquier otra persona que no actúa legítimamente ni con precisamente buenos deseos e intenciones al intentar abrir la caja, la variable de las combinaciones que debería sortear para abrir la caja no será la única variable a tener en cuenta, tal vez ni la principal, pero sin duda es un vector muy trascendente.

Y la variable del número de combinaciones que existirán para abrir una caja fuerte no es el único, ni en ocasiones el más vital, ya que en la mayoría de las ocasiones los ladrones no persiguen tanto acertar con la combinación sino utilizar métodos de fuerza bruta en los que es el uso de la violencia y de la agresión violenta contra personas (para obligar a que abran la caja) o contra directamente la caja forzando la misma o aplicando métodos agresivos contra la misma para conseguirla abrir.

En los casos anteriores de poco servirá el número de combinaciones existentes, pero en muchos otros esto puede dificultar mucho la apertura de la misma para quien no conozca la contraseña e incluso logrará convertirlo en tarea imposible manteniendo la seguridad y la integridad de la caja a salvaguarda y su contenido en un lugar seguro.

Así, tanto sea por curiosidad como por cuestiones prácticas son muchas las personas que se preguntan por el número de combinaciones posibles que tiene una bóveda que se tenga combinación numérica, en las siguientes líneas intentaremos aportar un poco de luz al asunto.

Cómo conocer el número de combinaciones de una caja fuerte?

En realidad, no se puede dar una respuesta única y concreta al número de combinaciones posibles ya que esto dependerá muchísimo del tipo de modelo que se adquiera. Cada modelo es un mundo y cada modelo aporta un nivel de combinaciones diferente.

Es por eso que hablábamos que en este artículo intentaríamos aportar un poco de luz sobre esto y no que en el mismo se aportarán datos concluyentes únicos al respecto ya que esto resulta imposible, absolutamente imposible ya que siempre se ha de entender que dependerá del modelo del que se trate.

Ahora bien, decir que no se puede aportar una respuesta única al número de combinaciones potencialmente existentes no significa, ni mucho menos, que no puedan aportar aproximaciones, datos y en definitiva información de interés que nos debe y puede permitir dilucidar sobre el asunto que aquí nos ocupa.

Para conocer el número de combinaciones posibles que es capaz de albergar un determinado sistema de caja fuerte no se trata de otra cosa que hacer un cálculo matemático. Y es en base a los elementos matemáticos que configuran y determinan el número de combinaciones existentes en una caja fuerte que vamos a basar la exposición sobre el asunto que se va a mostrar a continuación en este artículo.

Antes de proseguir decir que, obvia y evidentemente también, una caja fuerte puede considerarse que en cuanto mayor número de combinaciones posibles mayor nivel de seguridad ofrece. Esta afirmación hay que decir que es una verdad relativa ya que si bien es cierto que es importante que una caja fuerte para ser realmente segura debe ofrecer como más posibilidades de combinación también lo es que de nada servirá si ésta no es segura con relación a los materiales que está fabricada, los cierres que incorpora, a su manera de anclaje, etc.

Así, dicho esto, resulta lógico entender que una caja de seguridad con un gran número de combinaciones puede considerar segura y así es, pero para que sea realmente segura, para que sea segura de forma integral también lo debe ser estructuralmente en todos los ámbitos.

Una vez visto lo que expresa el párrafo anterior decir que todo dependerá del número de ruedas que tenga la caja fuerte y del número de números que tenga cada rueda (entendiendo que se trata de una caja fuerte con mecanismos numéricos mecánicos, las cajas de sistemas electrónicos se basan en el mismo fundamento, pero dependerán de otra forma de cálculo).

Ahora ponemos como ejemplo que la caja fuerte de la que estamos hablando tiene 3 ruedas y que cada una de las ruedas tiene 30 números donde elegir.

En base a este ejemplo podemos ver que hay de entrada 27000 posibles combinaciones (este resultado es la consecuencia de multiplicar 30 por 30 de las dos primeras ruedas que nos da un resultado de 900 combinaciones y añadir entonces la tercera rueda con el cálculo de 900 por 30 lo que les lanza el resultado anteriormente expuesto.

Ahora cambiamos de supuesto e imaginamos que la caja fuerte que hemos comprado tiene 2 ruedas, que dada rueda tiene 10 números y que además tiene un único juego de 27 letras para que se puedan combinar números y letras.

En el ejemplo anterior nos encontramos con la siguiente realidad: la caja fuerte tiene un panel de 27 letras, una rueda de 10 números y otra rueda con otros diez números. En este caso la fórmula para calcular el número de probabilidades es la que resulta de hacer la siguiente multiplicación: 27 x 10 x 10 y eso nos da un resultado de 2700 combinaciones. Esto, entendiendo que la caja fuerte entre sus letras del abecedario incluye la letra Ñ pues de no ser así, el panel tendría 26 letras en lugar de 26 y entonces el cálculo arrojaría unos resultados 2.600 combinaciones posibles.

En caso de que la caja fuerte exija poner cuatro números correctamente para poder abrir la caja y cada opción existente ofrece 10 posibilidades, es decir, si cada número a poner tiene 10 números entre los que elegir el procedimiento de cálculo sería el de calcular el siguiente: 10 x 10 x 10 x 10, lo que nos daría un resultado de 10000 combinaciones. Estas 1.000 combinaciones, si además de estos números el sistema exige el añadir símbolo de la almohadilla o el asterisco, entonces las combinaciones aumentan.

Tal como se podrá ver en este último ejemplo, se estaría hablando de un sistema que no debería ser indefectiblemente mecánico, ya que resulta palpable que si se está hablando de caracteres típicos de una estructura digital como pueden ser el asterisco o el cojinete entonces se está hablando de un sistema que, como mínimo, cuenta con un panel o sistema de este tipo.

Cómo abro una caja fuerte?

En realidad, si hablamos a nivel número las probabilidades de abrir una caja fuerte sin conocer la numeración son muy pequeñas si se pretende conseguir utilizando el sistema de acertar la combinación. Si volviéramos atrás y nos pusiéramos en el primero de los ejemplos que aquí se han expuesto sería de tan sólo de un 0’000037%, es decir, unas probabilidades muy pequeñas para no decir prácticamente nulas.

Por eso si tenemos una caja fuerte que queremos abrir, pero de la que desconocemos su combinación lo más lógico es que tengamos que acabar recurriendo a métodos de apertura digamos que más expeditivos para conseguirlo. Así, el uso de la fuerza bruta y / o de herramientas especializadas serán prácticamente seguro necesarias para proceder a la apertura de una caja fuerte de desconocer su combinación.

Pero en este anterior supuesto también nos encontraremos con un problema, con un grave problema y es lógico y bueno que sea así. Si una caja fuerte es realmente “fuerte” y cumple bien su función no debe ser fácil de abrir, no debe dejarse sabotear fácilmente. Por ello, si la caja es buena y nosotros no disponemos de las herramientas necesarias para abrir la caja ni los conocimientos para hacerlo también nos resultará nuevamente muy difícil, por no decir prácticamente imposible conseguirlo.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content