Abans del viatge

Abans d’iniciar el viatge, és recomanable que recopileu la informació que pot resultar rellevant: adreces, números de telèfon d’institucions i de serveis bàsics.

El consolat és un interlocutor fonamental a l’hora d’ajudar a solucionar qualsevol problema greu que pugui sorgir, anoteu-vos l’adreça i el telèfon.

Durant el viatge

 • A l’hotel: Quan sortiu de l’habitació o quan dormiu, és aconsellable que tanqueu les portes i finestres. També us recomanem fer ús de les caixes fortes per guardar els objectes de valor.
 •  A la via pública Cal que quan sortiu porteu a sobre un document acreditatiu i una targeta de l’hotel o l’adreça del lloc on estigueu allotjats.

  Si viatgeu en transport públic, no perdeu de vista les vostres pertinences.

  Si teniu pensat d’anar a algun lloc on preveieu que hi pugui haver aglomeracions, és convenient que les bosses de mà i/o les càmeres fotogràfiques les porteu creuades al davant i les carteres guardades a les butxaques interiors.

  Desconfieu de les persones que vulguin desviar la vostra atenció amb excuses diverses: avisant- vos que teniu una taca a la roba, intentant vendre-us unes flors o demanant la vostra signatura per donar suport a qualsevol causa.

  També és possible que trobeu al carrer persones que us proposin participar en jocs d’atzar on, sembla molt fàcil d’encertar i guanyar. Aquest tipus d’activitat és il·legal i és perseguida per la policia, ja que és un frau.

  La compra i venda il·legal de qualsevol tipus de producte a l’espai públic no està sotmès a cap control ni administratiu ni sanitari. Us recomanem no comprar llaunes de begudes, DVD, bosses de mà, etc., a llocs no autoritzats.

 •  A la carretera: Si viatgeu en vehicle, estigueu alerta si persones desconegudes us avisen que el vostre vehicle té una avaria perquè pot no ser cert i tractar-se d’un intent de robatori. Per si de cas, conduïu amb molta cura fins a una àrea de servei no aïllada i ben il·luminada.

  No hi deixeu objectes de valor a la vista.

 •  A la platja: A les platges és fonamental que respecteu les banderes que indiquen l’estat de la mar i que us permeten conèixer el grau de seguretat del bany.

  Així mateix, us recomanem que no porteu objectes de valor, i que tingueu només allò que us sigui estrictament necessari. Manteniu sempre a la vista i controlats els vostres objectes personals.

  També heu de saber que, per la vostra seguretat, és aconsellable que no dormiu a la platja ni a altres espais públics.

 • Oci: Si voleu assistir a un espectacle, concert, etc., heu de saber que la garantia que teniu que les entrades són oficials és adquirir-les a les taquilles de venda i a llocs autoritzats, i no mitjançant la venda d’un particular a la via pública.

  Als bars i restaurants, sol·liciteu la carta de menús i consumicions abans de fer la comanda per evitar malentesos i sorpreses a l’hora de pagar.

 •  Assistència a congressos: Retireu-vos l’acreditació fora del recinte per tal de no cridar l’atenció. Vigileu els vostres objectes personals en tot moment.