L’ésser humà porta dècades i dècades buscant la manera de protegir les seves llars i negocis, així com els béns materials del seu interior, per això cada vegada més ciutadans, especialment a les grans ciutats, busquen la manera de poder protegir allò que més volen i poder mantenir-ho allunyat de mans amants de l’aliè.

A mesura que passen els anys, a mesura que els robatoris i atracaments malauradament es van incrementant, són cada vegada més les persones, les famílies, les empreses, que volen integrar en els seus domicilis panys que resultin complementàries a les ja existents en els seus portes blindades per afegir un plus de seguretat.

Millorar la seguretat de les llars i les empreses s’ha tornat indispensable en els temps que corren, ja que en els últims temps han augmentat els robatoris perpetrats per oportunistes, lladregots, assaltants, i lladres amb una àmplia experiència.

Però, ¿els panys complementàries a les ja existents són aconsellables? Realment augmenten de major grau la seguretat de llars i negocis? Si es troba dins el gran grup de persones que s’ha decantat per augmentar la seguretat del seu habitatge o empresa, us convidem a seguir llegint aquest contingut perquè puguis comprovar quina de totes les opcions és la més adequada a tenir en consideració.

Puc instal·lar un pany a la meva porta blindada?

La resposta és clara: si pot instal·lar un pany a una porta blindada. Encara que si bé és cert que es pot dur a terme aquest tipus de treballs, també resulta indispensable deixar clar que no és el més recomanable.

I és que, tot i que moltes persones puguin pensar, es tracta d’una qüestió molt més psicològica que basada en la seguretat. Moltes són les persones que creuen que la instal·lació d’un pany a la porta blindada podrà incrementar la seguretat de la seva llar. Cras error.

En realitat, la instal·lació d’un pany a una porta blindada no sol aportar en la gran majoria de casos un plus de seguretat ni aconsegueix posar molt més difícil als casos l’accés a l’habitatge o empresa que vol protegir.

El veritablement important a tenir en compte és que el pany ha de ser el més segura possible, és a dir, un pany que ofereixi les màximes garanties i faciliti la subjecció de la porta blindada, evitant errors que cap tipus que puguin facilitar l’accés del lladre o delinqüent a la llar o empresa. Però, ¿com es pot garantir que el pany compleixi realment la seva funció?

He posar un forrellat a la meva porta blindada?

Posar un forrellat cuirassat a la porta blindada d’un habitatge o bé d’un negoci no resulta el més convenient, ja que això no aportarà més seguretat real a aquells llocs que més t’importen o preocupen que el seu pany principal. Encara que sí que és cert que són moltes les persones que se senten molt més segures i tranquil·les instal·lant un forrellat a la porta blindada.

Però amb el temps ha quedat més que demostrat que aquesta ‘tranquil·litat i seguretat’ són merament psicològiques i no tant a nivell real. Si bé és cert que algunes d’elles, i segons el cacau, poden arribar a evitar que es produeixi un robatori o atracament, la gran majoria de les vegades no és així. Trepar una porta blindada no resulta gens aconsellable, ja que podria fins i tot arribar a danyar-la.

La instal·lació de panys a les portes blindades no resulta aconsellable ja que aquestes es troben buides al seu interior. Els cargols de les mateixes no disposen d’un punt d’ancoratge real, ja que el cargol queda lligat a un petit tauler de fusta que té aproximadament uns 4 mm. Això vol dir que tan sols amb un fort cop pot arribar a ser trencat amb força facilitat.

Si vols instal·lar un forrellat, en determinades ocasions vostè podrà arribar subjectar 2 cargols a la placa de metall de la porta, la qual cosa permetrà que el mateix forrellat ofereixi una mica més de seguretat, però indubtablement no oferirà la seguretat necessària que podria oferir amb un ancoratge correcte i en perfectes condicions que comptés amb un total de 4 cargols.

A tot això cal afegir que s’ha de tenir en consideració que un lladre que s’atreveixi a realitzar l’obertura d’una porta blindada no és un lladre qualsevol, és un lladre amb experiència, preparació i especialitzat al qual no li resultarà complicat aconseguir el seu objectiu , i és que una vegada que hagi aconseguit forçar la porta, un senzill forrellat no li suposarà cap problema per poder accedir a l’interior de qualsevol habitatge o negoci.

I no és que s’estigui dient que els forrellats no serveixin per a res, però aquests són bàsicament aconsellables per a les portes que són massisses, és a dir, per a aquelles portes que al seu interior no es troben buides, ja que d’aquesta manera es garanteix una perfecta fixació i que el forrellat pugui complir amb la seva comesa sense problemes.

A les portes massisses pot dir-se que els panys oferiran una major seguretat, evitant que es puguin produir els temuts robatoris, però per a això és clau assegurar-se que veritablement no és buida i és una porta massissa.