Els panys de les comunitats de propietaris també tenen la necessitat de ser canviades, per això si s’és president d’una comunitat de veïns i es vol conèixer tot sobre el canvi de panys de comunitats veïnals bé es farà de seguir llegint aquest article, ja que en les següents línies es va a anar desgranant tot el concernent a les mateixes.

Una bona pany és clau per protegir la comunitat de propietaris en general i a cada un dels veïns i veïnes de la comunitat en particular. Amb una bona pany s’evita que entrin persones alienes a la mateixa i s’augmenta la protecció contra intents de robatoris i d’intrusions en general.

Quin pany instal·lar al portal?

Hi ha una gran varietat entre les que escollir amb la qual equipar la porta de qualsevol comunitat de propietaris. Entre tanta varietat s’han de tenir dues variables molt presents: el pressupost disponible per al pany, és a dir, la quantitat màxima que la comunitat pot pagar per la mateixa, i després ha de tenir molt present el grau de seguretat que es vol aportar a la comunitat , ja que no serà el mateix d’un pany que un pany d’alta seguretat.

Òbvia i evidentment el més aconsellable és invertir en un pany de qualitat, que d’unes determinades garanties i que no sigui vulnerable al primer intent, que no sigui fàcil de superar amb el més mínim esforç. Amb la seguretat no ha de jugar-se i prioritzar en panys segures és una decisió més que intel·ligent.

Una bona mostra d’això es troba per exemple en els panys més simples que són capaços de ser obertes simplement introduint un plàstic per la seva lateral, aquestes panys serveixen de poc, gairebé no protegeixen de res. Per contra, els panys d’alta seguretat són extremadament difícils de vulnerar, per no dir gairebé impossible algunes d’elles, això permetrà retardar molt l’entrada dels indesitjats i indesitjables amants de l’aliè.

Un pany que ofereixi unes garanties mínimes ha d’incorporar, com a mínim, sistemes anti relliscada i anti apalancament, aquests són dos mètodes molt habituals que els pispes utilitzen per entrar a robar i per això un pany de bona qualitat oferirà protecció davant d’aquestes formes d’assalt .

Amb independència dels sistemes de protecció que porti el pany en concret pot dir que hi ha dos grans tipus de panys en el mercat per a les comunitats de propietaris i ambdós tipus és el que veurem a continuació, en les següents línies.

Abans de prosseguir cal fer un esment concreta al temps d’ús que hauria de tenir un pany. No hi ha un període concret en el qual sigui obligatori canviar el pany, però el termini d’un any és un bon termini perquè un pany mantingui bé les seves propietats i no comenci a desgastar i degradar-se per l’ús. A més, per descomptat de l’anterior, un pany sempre haurà de ser canviada quan ha estat violentada de qualsevol forma i en qualsevol grau.

Ara sí prosseguim amb els diferents tipus de pany que es poden trobar principalment per a comunitats de propietaris.

panys electromecànics

En primer lloc, cal parlar de les panys electromecànics. Els panys electromecàniques són panys que se situen de forma sobreposada a la porta i les mateixes poden ser instal·lades en qualsevol porta de fusta o metàl·lica, entenent sempre -lògicament- que a la porta on es vol instal·lar el pany ha prou espai físic en la mateixa per fer-ho.

Quan es parla de panys electromecànics s’està parlant en realitat d’una gran varietat d’opcions entre les quals escollir. Resulten especialment recomanables totes aquelles realitzades per fabricants de reconeguda qualitat com ara Yale, Dorcas o Cisa per posar tan sols unes poques mostres de totes les opcions existents.

Nomenar les anteriors marques no resulta intranscendent ja que les mateixes són de les que ofereixen un major grau de seguretat alhora que són les que, a més de la garantia legal, ofereixen un servei propi de garantia més ampli, generós o interessant d’alguna manera per els interessos dels clients que adquireixen els seus panys.

Panys per a portals embotides

I després, hi ha els panys de caràcter embotit, aquest tipus de panys són més modernes que les panys electromecànics, però cal tenir present que resulta una mica més difícils de ser instal·lades que les anteriorment esmentades.

Totes els panys han de ser instal·lades per professionals que realitzin una bona feina doncs de no ser així poden cometre un desastre i deixar una porta inservible mitjançant un pany mal instal·lada que en realitat no servirà per a res, i això és encara més important en el supòsit dels panys per a portals de caràcter embotit atès que en les mateixes el grau de precisió en la instal·lació ha de ser màxim, i és que de no ser així, de produir-se la més mínima desviació en la instal·lació la mateixa no tancarà correctament i no complirà adequadament la seva funció.

Una de les grans avantatges dels panys embotides en relació amb l’altre tipus de panys esmentades és que les mateixes són estèticament molt més boniques, ofereixen un grau de discreció major i sobretot són més resistents, habitualment molt més resistents.

Quan es parla de panys embotides tampoc s’està parlant d’un únic model de pany concret o, ni tan sols, d’un determinat estil de panys. Quan es parla de panys embotides s’està parlant de panys que poden ser des de senzills mecanismes sense automatització alguna, fins panys que porten incorporat per elles mateixes un motor que permet a la porta auto-tancar-se per evitar que persones alienes puguin entrar a la comunitat per haver-se quedat el pany oberta.

Un cop més, la marca Yale és una bona marca de panys embotides. Aquest fabricant, entre molts altres, ofereix interessants models per a ser incorporats a les portes de les comunitats de propietaris.

Un dels models concrets de Yale és el denominat Yale 805E, aquest model ha de ser destacat molt especialment ja que ofereix la capacitat de casar perfectament amb els porters automàtics que estiguin instal·lats a la propietat.

Aquest model concret de ferradura embotida de què s’està parlant té un cilindre exterior del tipus Europerfil i un picaporta reversible, al seu torn aquest model de Yale disposa d’una caixa tancada que protegeix i amaga tot el mecanisme del pany permetent que la mateixa no sigui res visible des de l’exterior.

Per finalitzar amb l’anàlisi anteriorment esmentat d’un model concret dels panys aquí esmentades destacar que aquesta pany compta amb uns acabats perfectes de Níquel i Llautonat.

Es poden tancar amb clau aquestes panys?

Molts dels models de panys de tots dos tipus esmentats es poden tancar amb clau, però el problema de les claus és que en moltes ocasions són fàcilment copiables i moltes comunitats es veuen en l’obligació de canviar-les per existir massa persones que acaben tenint accés indesitjat a la porta, per això cada vegada més hi ha panys intel·ligents que funcionen sense clau per permetre únicament el pas a persones degudament autoritzades.

El futur arriba als panys dels portals

Amb els panys intel·ligents s’evita que es puguin copiar indiscriminadament claus del pany i que puguin repartir-sense control. Existeixen molts mecanismes de panys intel·ligents però el més comú és el de l’anomenada “clau intel·ligent”, una mena de clau que s’introdueix a la ranura però que no funciona com una clau convencional, sinó que la mateixa porta incorporat un codi (que va associat a una persona autoritzada en concret) que en ser llegit pel pany la mateixa permet o denega l’accés segons aquest codi el tingui associat com a vàlid o no.

Controlen l’accés d’usuaris

Per descomptat tot l’anterior permet un gran seguiment de qui entra i de qui surt, una traçabilitat absoluta de tot això i evita que persones alienes a la comunitat o que persones que no tenen el codi, encara que no siguin del tot alienes a la comunitat ( familiars, amics, etc.) però que no són els propietaris dels habitatges puguin entrar al seu lliure albir.

Regulació d’accés a usuaris

Així, aquest tipus de panys més que de futur ja de present s’estan convertint, i es convertiran en el conserge ideal per garbellar totes aquelles entrades en la comunitat que es puguin produir. Un conserge, a manera de clau intel·ligent, que tindrà la capacitat d’actuar i decidir per si mateix al llarg i ample de les 24 hores del dia, tots els dies de l’any.

Una altra de les grans avantatges d’aquest tipus de claus intel·ligents és que igual que es poden programar per permetre l’accés a la comunitat també poden desprogramarse, així si hi ha morosos en la comunitat i se’ls ha de retirar l’accés no caldrà requerir-los la devolució de les claus que obrin en el seu poder, ja que simplement amb desactivar la clau d’accés i denegar l’entrada n’hi haurà prou.

Las cerraduras de las comunidades de propietarios también tienen la necesidad de ser cambiadas, por eso si se es presidente de una comunidad de vecinos y se quiere conocer todo sobre el cambio de cerraduras de comunidades vecinales bien se hará seguir leyendo este artículo, ya que en las siguientes líneas se va a ir desgranando todo lo concerniente a las mismas.

 

Una buena cerradura es clave para proteger la comunidad de propietarios en general y cada uno de los vecinos y vecinas de la comunidad en particular. Con una buena cerradura evita que entren personas ajenas a la misma y se aumenta la protección contra intentos de robos y de intrusiones en general.


Qué cerradura instalar el portal?

Hay una gran variedad entre las que elegir con la que equipar la puerta de cualquier comunidad de propietarios. Entre tanta variedad hay que tener dos variables muy presentes: el presupuesto disponible para la cerradura, es decir, la cantidad máxima que la comunidad puede pagar por la misma, y ​​luego tiene que tener muy presente el grado de seguridad que se quiere aportar a la comunidad, ya que no será el mismo de una cerradura que una cerradura de alta seguridad.

Obvia y evidentemente lo más aconsejable es invertir en una cerradura de calidad, que de unas determinadas garantías y que no sea vulnerable al primer intento, que no sea fácil de superar con el menor esfuerzo. Con la seguridad no debe jugarse y priorizar en cerraduras seguras es una decisión más que inteligente.

Una buena muestra de ello se encuentra por ejemplo en las cerraduras más simples que son capaces de ser abiertas simplemente introduciendo un plástico por su lateral, estas cerraduras sirven de poco, casi no protegen de nada. Por el contrario, las cerraduras de alta seguridad son extremadamente difíciles de vulnerar, por no decir casi imposible algunas de ellas, esto permitirá retrasar mucho la entrada de los indeseados e indeseables amantes de lo ajeno.

Una cerradura que ofrezca unas garantías mínimas debe incorporar, como mínimo, sistemas anti resbalón y anti apalancamiento, estos son dos métodos muy habituales que los rateros utilizan para entrar a robar y por ello una cerradura de buena calidad ofrecerá protección frente estas formas de asalto.

Con independencia de los sistemas de protección que lleve la cerradura en concreto puede decir que hay dos grandes tipos de cerraduras en el mercado para las comunidades de propietarios y ambos tipos es lo que veremos a continuación, en las siguientes líneas.

Antes de proseguir cabe hacer una mención concreta al tiempo de uso que debería tener una cerradura. No hay un periodo concreto en el que sea obligatorio cambiar la cerradura, pero el plazo de un año es un buen plazo para una cerradura mantenga bien sus propiedades y no comience a desgastarse y degradarse por el uso. Además, por supuesto de lo anterior, una cerradura siempre deberá ser cambiada cuando ha sido violentada de cualquier forma y en cualquier grado.

Ahora sí proseguimos con los diferentes tipos de cerradura que se pueden encontrar principalmente para comunidades de propietarios.

Cerraduras electromecánicas

En primer lugar, hay que hablar de las cerraduras electromecánicas. Las cerraduras electromecánicas son cerraduras que se sitúan de forma superpuesta a la puerta y las mismas pueden ser instaladas en cualquier puerta de madera o metálica, entendiendo siempre -lógicamente- que en la puerta donde se quiere instalar la cerradura ha suficiente espacio físico en la misma para hacerlo.

Cuando se habla de cerraduras electromecánicas se está hablando en realidad de una gran variedad de opciones entre las que elegir. Resultan especialmente recomendables todas aquellas realizadas por fabricantes de reconocida calidad como Yale, Dorcas o Cisa por poner tan sólo unas pocas muestras de todas las opciones existentes.

Nombrar las anteriores marcas no resulta intrascendente ya que las mismas son de las que ofrecen un mayor grado de seguridad a la vez que son las que, además de la garantía legal, ofrecen un servicio propio de garantía más amplio, generoso o interesante de alguna manera para los intereses de los clientes que adquieren sus cerraduras.

Cerraduras para portales embutidas

Y luego, hay las cerraduras de carácter embutido, este tipo de cerraduras son más modernas que las cerraduras electromecánicas, pero hay que tener presente que resulta un poco más difíciles de ser instaladas que las anteriormente mencionadas.

Todas las cerraduras deben ser instaladas por profesionales que realicen un buen trabajo pues de no ser así pueden cometer un desastre y dejar una puerta inservible mediante una cerradura mal instalada que en realidad no servirá para nada, y esto es aún más importante en el supuesto de las cerraduras para portales de carácter embutido dado que en las mismas el grado de precisión en la instalación debe ser máximo, y es que de no ser así, de producirse la más mínima desviación en la instalación la misma no cerrará correctamente y no cumplirá adecuadamente su función.

Una de las grandes ventajas de las cerraduras embutidas en relación con el otro tipo de cerraduras mencionadas es que las mismas son estéticamente mucho más bonitas, ofrecen un grado de discreción mayor y sobre todo son más resistentes, habitualmente mucho más resistentes.

Cuando se habla de cerraduras embutidas tampoco está hablando de un único modelo de cerradura concreto o, ni siquiera, de un determinado estilo de cerraduras. Cuando se habla de cerraduras embutidas está hablando de cerraduras que pueden ser desde sencillos mecanismos sin automatización alguna, hasta cerraduras que llevan incorporado por ellas mismas un motor que permite a la puerta auto-cerrarse para evitar que personas ajenas puedan entrar a la comunidad por haberse quedado la cerradura abierta.

Una vez más, la marca Yale es una buena marca de cerraduras embutidas. Este fabricante, entre muchos otros, ofrece interesantes modelos para ser incorporados a las puertas de las comunidades de propietarios.

Uno de los modelos concretos de Yale es el denominado Yale 805E, este modelo debe ser destacado muy especialmente ya que ofrece la capacidad de casar perfectamente con los porteros automáticos que estén instalados en la propiedad.

Este modelo concreto de cerradura embutida de qué se está hablando tiene un cilindro exterior del tipo Europerfil y un picaporte reversible, a su vez este modelo de Yale dispone de una caja cerrada que protege y esconde todo el mecanismo de la cerradura permitiendo que la misma no sea nada visible desde el exterior.

Para finalizar con el análisis anteriormente mencionado de un modelo concreto de las cerraduras aquí mencionadas destacar que esta cerradura cuenta con unos acabados perfectos de Níquel y Latonado.

Se pueden cerrar con llave estas cerraduras?

Muchos de los modelos de cerraduras de ambos tipos mencionados se pueden cerrar con llave, pero el problema de las claves es que en muchas ocasiones son fácilmente copiables y muchas comunidades se ven en la obligación de cambiarlas por existir demasiadas personas que acaban teniendo acceso indeseado en la puerta, por eso cada vez más hay cerraduras inteligentes que funcionan sin llave para permitir únicamente el paso a personas debidamente autorizadas.

El futuro llega a las cerraduras de los portales

Con las cerraduras inteligentes se evita que se puedan copiar indiscriminadamente llaves de la cerradura y que puedan repartirse sin control. Existen muchos mecanismos de cerraduras inteligentes pero el más común es el de la llamada “llave inteligente”, una especie de clave que se introduce en la ranura pero que no funciona como una llave convencional, sino que la misma puerta incorporado un código (que va asociado a una persona autorizada en concreto) que al ser leído por la cerradura la misma permite o deniega el acceso según este código el tenga asociado como válido o no.

Controlan el acceso de usuarios

Por supuesto todo lo anterior permite un gran seguimiento de quién entra y quién sale, una trazabilidad absoluta de todo esto y evita que personas ajenas a la comunidad o que personas que no tienen el código, aunque no sean del todo ajenas a la comunidad (familiares, amigos, etc.) pero que no son los propietarios de las viviendas puedan entrar a su libre albedrío.

Regulación de acceso a usuarios

Así, este tipo de cerraduras más que de futuro ya de presente se están convirtiendo, y se convertirán en el conserje ideal para cribar todas aquellas entradas en la comunidad que se puedan producir. Un conserje, a modo de llave inteligente, que tendrá la capacidad de actuar y decidir por sí mismo a lo largo y ancho de las 24 horas del día, todos los días del año.

Otra de las grandes ventajas de este tipo de llaves inteligentes es que al igual que se pueden programar para permitir el acceso a la comunidad también pueden desprogramarse, así si hay morosos en la comunidad y se les retirará el acceso no habrá requerirles la devolución de las llaves que abran en su poder, ya que simplemente con desactivar la clave de acceso y denegar la entrada será suficiente.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content