La marca de panys Tesa és una de les marques que gaudeix de major coneixement, reconeixement i prestigi del mercat. En les següents línies es pretenen mostrar alguns dels aspectes clau de la companyia, així com algunes de les principals panys que l’ensenya posa al mercat.

La varietat de panys que Tesa posa al mercat és extraordinàriament alta, de manera que no serà gens difícil trobar aquella pany que s’ajusta a les concretes necessitats d’allò que no es va buscant.

Cilindres Tesa

Una de les clares apostes de Tesa es troba en els cilindres. Per això Tesa ofereix cilindres per a tot tipus de clients, cilindres per a tots els gustos. Bé pot dir-se que Tesa abasta des del segment més barat i senzill dels cilindres fins al segment més car i exclusiu dels mateixos.

Actualment Tesa és l’empresa líder europea en l’àmbit dels cilindres. El seu potencial de creixement segueix sent enorme i tot apunta que el seu desenvolupament durarà per molt temps.

Cilindre estàndard Tesa

Si es busca un cilindre senzill i econòmic, un cilindre per a qui no tingui grans pretensions, però vulgui bones prestacions el model TE5 de Tesa és l’elecció ideal.

El model TE5 de Tesa no és l’únic model econòmic de la gamma de Tesa, ni molt menys, però sí que resulta un dels més interessants d’esmentar per les seves particulars característiques.

Dins de la gamma de cilindres econòmics, però d’una categoria una mica superior es troben els models TD5 i TE6.

Cilindres de seguretat Tesa

Per als qui desitgin una protecció superior els cilindres de seguretat de Tesa són l’opció que caminen buscant. Els models de seguretat de Tesa es caracteritzen per tenir una clau plana, pistons d’alta precisió amb moll i també compten amb sistemes per evitar la seva extracció i sistemes per evitar el bumping.

Parlant de models concrets esmentar als models ST6, T60, T70 o al model T80, entre d’altres, com una bona opció i al model T10p com una opció extraordinària.

Cilindres d’alta seguretat Tesa

Dins de l’àmbit dels cilindres qui busquin una protecció encara més superior, els que busquin el més exclusiu i el que ofereix la més alta seguretat han de girar els seus ulls cap als cilindres d’alta seguretat que ofereix Tesa.

Les claus d’aquest tipus de cilindres són anti-còpia, evitant així que puguin fer-se còpies de les mateixes, alhora que disposen de tots els mecanismes de seguretat que ja s’han esmentat per als models més senzills. Fins i tot, alguns d’aquests models més sofisticats, permeten la connexió amb sistemes electrònics per optimitzar la seguretat del cilindre.

Els cilindres més destacats d’aquesta gamma de Tesa són els cilindres ST8, TK6, Tk80 i el TK100, entre d’altres.

Panys de seguretat Tesa

En els panys de seguretat es troba un dels clars productes ensenya de la companyia, Tesa és altament especialista en panys de seguretat i ofereix opcions que s’adapten a tot tipus de necessitats.

Forrellats de seguretat Tesa

Els forrellats de seguretat de Tesa són molt difícils de ser atacats pels lladres. Les mateixes es mantenen a la vista, però ofereixen un elevat punt de seguretat a l’interior de les llars que protegeixen.

Encara centrats en aquest punt cal parlar dels panys mono-punt que es complementen amb forrellats de sobreposar, això ofereix una seguretat encara més gran. Resulten excel·lents els models TS10, 2110 o el DIVA amb el forrellat 8CER.

Panys de sobreposar multipunt Tesa

Els panys sobreposades Tesa són ideals per evitar l’apalancament que intenten molts lladres. Les mateixes també resulten destacables per disposar de cilindres de seguretat el que les converteix en elements molt complets en conjunt.

Aquest tipus de panys són resulten gens complexes d’instal·lar. Ara bé, que no resultin difícils no vol dir que no s’hagi de confiar en la qualitat que ofereix un manyà de bona qualitat doncs d’instal·lar un pany mal es poden derivar conseqüències desastroses.

D’aquest tipus de panys és interessant prendre nota dels models Ts30, Ts50 i del model multifort M750.

Panys de seguretat monopunt Tesa

En el model R200B de Tesa es troba una de les panys de seguretat mico-punt del mercat. És un pany extraordinàriament completa que combat bé a les palanques i als bulons.

Bones alternatives als models anteriorment esmentats són els panys R100B i R400B.

Panys de seguretat multipunt Tesa

Aquest tipus de panys són les que estan experimentant un major nivell de creixement, un major nivell de demanda per part dels clients. La veritat és que són elements molt complets, i superiors a models similars que ofereix la competència, que ofereixen una gran varietat d’elements de protecció com a punts de tancament independents, sistema de maneta que no pot ser sortejat amb targetes, protecció perimetral mitjançant el marc, etc.

D’aquest tipus de panys convé prendre nota dels models TLB (en les seves diferents variants), TMB motoritzada, XT Premium.

Escuts de seguretat Tesa

La millor manera de protegir un cilindre és instal·lant en el mateix uns escuts protectors que els protegeixin. Serveixen per diferents coses, però especialment són una bona barrera per evitar els atacs mitjançant trepant.

L’escut haurà d’escollir depenent del pany o del cilindre que s’hagi pel que no es pot recomanar un model concret, però hi ha uns models més comuns d’escuts que altres i aquests són els E300, els de la gamma E700 en les seves diferents variants i el E800.

¿Tesa fabrica més coses a part de panys?

Sí, un rotund, si. De la mateixa manera que Tesa no va començar fabricant panys ara no fabrica només panys si bé és cert que s’ha decantat cap a un segment més concret i no abasta àmbits tan dispars com va passar fa moltes dècades.

Actualment Tesa fabrica des manilles fins poms o cadenats, passant per portes automàtiques o portes cuirassades entre altres productes. Sigui com sigui tots els productes de Tesa es caracteritzen per oferir un alt grau de seguretat, tots els productes de Tesa es caracteritzen per oferir un alt grau i un alt grau de prestacions als clients.

Què és el sistema de amaestrament electrònic eCLIQ?

El sistema e CLIQ és el sistema de mestrejament de Tesa fins a l’actualitat. És sens dubte un sistema que ofereix un nivell de seguretat superior.

Aquest sistema permet que diferents tipus de claus puguin ser utilitzades en un mateix cilindre, permet programació d’obertura de les claus perquè aquestes funcionin només en un determinat rang d’hores, etc.

El sistema e CLIQ és un sistema que no compta amb cap tipus de cables qual cosa facilita en gran manera la instal·lació en qualsevol lloc. Sens dubte una gran opció a tenir molt en compte.