Hi ha diferents tipus de tancaments metàl·lics en el mercat, cadascun amb les seves particularitats concretes. Si desitja conèixer una mica més sobre els diferents tipus de tancaments metàl·lics existents en el mercat segueixi llegint aquest article, en les següents línies intentarem aportar una mica de llum al respecte.

En les següents línies trobareu de forma desglossada cadascun dels tipus de tancament metàl·lic, el que al seu torn li permetrà determinar quin és el tipus de tancament que considera més adequat per al seu negoci.

Què és un tancament metàl·lic?

En primer lloc, i abans d’entrar a desglossar els diferents tipus de tancaments metàl·lics existents convé aturar-se un moment a analitzar allò que és un tancament metàl·lic, ja que només des del coneixement d’allò que és un tancament metàl·lic vostè podrà després descobrir i conèixer els tipus de tancaments metàl·lics existents i quin d’ells li agrada més i / o considera més adequat.

Un tancament metàl·lic és aquell element de metall que serveix per tancar l’entrada a un espai. Aquest element de metall es podria definir com una cortina que s’encarregarà d’impedir l’accés quan la mateixa estigui tancant el pas de l’accés.

Dit d’una altra manera, quan parlem de tancaments metàl·lics estem parlant de persianes que serveixen per tancar un determinat espai i que serveixen per protegir l’entrada, de vegades a manera de porta i en moltes ocasions com a complement a aquesta. Les persianes són un element essencial en els elements de protecció contra robatoris.

Tal com es pot comprovar a continuació no hi ha un sol tipus de tancament metàl·lic, no hi ha un únic tipus de persiana. Al contrari, hi ha un gran ventall de tipus de persianes en el mercat i volem que vostè conegui les mateixes.

Tancaments metàl·lics enrotllables

Els tancaments metàl·lics enrotllables són potser la manera de tancament metàl·lic enrotllable més essencial i bàsic del mercat. Aquest tipus de tancament es caracteritza per actuar a manera de “rulo” o de “caneló” que es desplega.

Responen a un mecanisme bàsic que s’enrotlla o desenrotlla manualment i cobreix o descobreix l’entrada i serveixen per tancar o obrir l’entrada del lloc que es desitgi.

Tancaments metàl·lics automàtics

Quan es parla de tancaments metàl·lics automàtics en essència s’està parlant del mateix que es parlava a l’apartat anterior, però amb una excepció: en aquest cas l’enrotllat i el desenrotllat són automàtics.

Els tancaments metàl·lics automàtics també són persianes enrotllables però en aquest cas no es requereix d’un accionament manual de la persona per pujar-la o per baixar-ja que les mateixes porten incorporat un motor i un mecanisme que les puja i les baixa automàticament amb la simple pressió de un botó d’un comandament a distància o qualsevol altre dispositiu habilitat per a això.

Cada vegada més aquest tipus de mecanismes es van imposant als models manuals pel grau de comoditat que aporten. A més, les mateixes resulten ideals per a persones amb dolors d’esquena, dificultats per ajupir-se o amb problemes per aixecar pes.

Tancaments metàl·lics d’alumini

En aquest cas ens trobem una vegada més amb una variant de les anteriors, però en aquest cas no en tant al seu mecanisme de accionat (manual o automàtic) sinó pel que fa al seu material.

Aquest tipus de tancaments metàl·lics poden ser manuals o automàtics, però es caracteritzen per ser d’un material diferent als seus homologues anteriors, en aquest cas aquest tipus de tancaments metàl·lics com el seu propi indica són d’alumini.

Tancaments metàl·lics cecs

Tots els tancaments que s’han vist fins ara responen al tipus perfil de persiana perforada, és a dir, fins ara s’ha estat parlant de persianes que a través de les seves reixes es pot veure en el seu interior, en aquest cas és diferent.

Els tancaments metàl·lics cecs es caracteritzen per oferir una opacitat absoluta al seu interior. La persiana és completament impermeable a la visió i un cop es tanca no deixa veure res del seu interior.

Aquest tipus de tancaments metàl·lics cecs resulta ideal per a aquells llocs on no hi hagi un aparador que es vulgui mantenir permanentment a la visió dels clients. Si aquest és el cas, de no ser necessari tenir permanentment visible un aparador aquestes persianes suposen una excel·lent opció.

Per descomptat, com els altres models, aquestes persianes podran ser automàtiques o manuals. Les primeres sempre tindran un cost una mica més elevat, però aquest cost queda ràpidament absorbit en tant a prestacions, salut i comoditat.

Tancaments metàl·lics de petxina

Els tancaments metàl·lics de petxina vindrien a ser un híbrid entre els tancaments convencionals i els tancaments cecs. Dit d’una altra manera, mentre les persianes convencionals deixen veure tot a través dels seus reixes i les persianes cegues no deixen veure res, les persianes de petxina deixen veure el vianant, però no tant com les convencionals.

Aquest tipus de tancaments està fabricat amb diferents tipus de barres, barres que tenen diferents gruixos i barres que li poden donar diferents tipus de dissenys a la persiana.

Potser vostè es pregunti el sentit d’aquest tipus de persiana, bé el mateix és màxim. Són més segures promovent més la privacitat que les convencionals, però al seu torn no limiten del tot la visió, el que permet que el nostre comerç segueixi estant visible per als nostres clients (s’entén que l’aparador) encara que sigui un horari i / o dia el qual el mateix està tancat.

Tancaments metàl·lics de lama plana

Els tancaments metàl·lics de lama plana es caracteritzen per ser molt semblants al primer dels models que parlàvem (als tancaments metàl·lics enrotllables), però amb la important diferència que aquest ha estat fabricat amb peces d’alumini d’extrusió.

A més, aquest tipus tancament està realitzat amb un tub d’acer que forma part del seu acoblament, tot això li aporta a aquest tipus una seguretat superior als tancaments metàl·lics enrotllables convencionals.

A col·lació amb els tancaments metàl·lic de lama plana també cal dir que dins d’aquesta gamma de persianes es troba una interessant sub-gamma. Una interessant sub-gamma que pot dividir-se en els següents models: els tancaments que són de platina plana creuada i aquells que són de platina plana lineal. Dins d’aquests últims es troben dos sub-models més, els de platina plana lineal simple i el de platina plana lineal doble. Aquest últim el que reuneix un major nivell de seguretat de la gamma.

Tancaments metàl·lics micro perforats

Els tancaments metàl·lics micro perforats són familiars directes dels tancaments cecs. Tots dos tipus de tancaments són considerats tancaments d’un bon nivell de seguretat, a més en aquest últim cas hi ha unes “finestres de visió” d’acord amb micro perforacions que permeten veure bidireccionalment a través de la persiana.