Exposarem en aquest article el cost que pot suposar modificar el pany per un mateix. Evidentment, els imports que aquí es facilitaran resulten aproximats doncs donar uns imports exactes resulta tasca gairebé impossible ja que hi ha una gran quantitat de variables que no permeten donar una tarifa exacta atès que segons els materials concrets que es comprin, on es comprin, les tarifes que existeixin, etc., finalment determinarà un preu concret o un altre.

Quin és el preu de canviar un pany?

A tall orientatiu, es pot dir que el cost de canviar un pany bàsica pot oscil·lar entre els 80 i els 100 €. Tal com s’indica aquest és un import aproximat i és el preu per un pany molt essencial, si el que es busca és posar un pany de qualitat i que ofereixi un bon nivell de seguretat el preu es podrà alçar fins al voltant dels 200 € .

Per descomptat, si es vol màxima seguretat i es vol instal·lar un pany que sigui adequada per a una porta que sigui cuirassada o blindada llavors el pany pot arribar a un preu d’uns 300 €.

Totes les tarifes anteriors responen, tal com també ja s’ha esmentat, a múltiples variables. Una de les variables determinants és l’import mateix del pany, la qualitat de la mateixa, els materials, els sistemes de seguretat que incorpori marcaran el preu de la mateixa per aquesta variable però després també hi ha la variable del cost del manyà que haurà d’instal·lar aquesta pany.

Així, bé pot dir-se que el cost total d’instal·lació d’un pany serà la suma del cost de la peça en si mateixa, més el cost de la mà d’obra per a instal·lar-la, és a dir, el cost del manyà que vindrà a posar-nos la mateixa .

El cost del manyà també dependrà molt molt del manyà concret contractat, i és que com en tots els serveis del mercat que s’ofereixen lliurement ha una immensa oferta i, en conseqüència, hi ha serrallers que ofereixen unes tarifes i altres que ofereixen tarifes molt diferents a les primeres.

No hi ha tarifa bona ni dolenta, l’important és escollir al millor manyà, a un manyà que ofereixi la qualitat adequada amb independència de si es tracta del manyà més barat o del serraller més car. Contractar un manyà extremadament barat sense dubte no garanteix un bon servei i pot suposar un risc, però llançar-irracionalment al manyà més car tampoc suposa cap garantia de tenir la millor qualitat, per això sempre s’ha de ponderar i saber escollir a un manyà més enllà del preu.

Així, el preu d’un manyà ha de ser una variable que ens ajudi a seleccionar el mateix, però no haurà de resultar la variable més determinant per a això. Ara bé, com resulta obvi sempre resulta interessant en què forquilla aproximada de preus podem moure’ns per realitzar un acostament que ens permeti preveure i planificar allò que ens costarà el servei d’un manyà que ens vingui a posar un pany.

El cost d’un manyà serà molt diferent, normalment, si és un manyà 24 hores o bé si és un manyà que ofereix un servei convencional, en horaris laborables convencionals i no serveis d’urgència.

L’anterior tampoc suposa una variable exacta doncs dependrà molt del serraller, ja que, si bé és cert que els primers acostumen a oferir unes tarifes més elevades que els segons, dependrà del manyà concret i la diferència -de existir- també dependrà del manyà a concret de què es tracti.

Ara bé, que no es pugui oferir un import exacte no vol dir que no es pugui oferir una forquilla de l’import que pot cobrar-nos un manyà per muntar un pany. Així, la tarifa d’un manyà per muntar un pany estàndard pot rondar els 90 €. Òbviament aquest és un preu base, després a major complexitat de la instal·lació -i depenent dels matisos que el manyà pugui trobaran- l’import final pot ser un o altre.

Òbviament, abans de trucar a un manyà en concret perquè ens instal·li el pany si disposem de temps per canviar el pany l’ideal pot ser trucar a diferents opcions per poder comprovar l’opció que ens interessa més, així ens podrem assegurar dels diferents preus que ens ofereixen, de les diferents sensacions de qualitat que ens aporten, etc.

Evidentment, també l’anterior no sempre serà possible, ja que si ens trobem davant d’una emergència d’haver de canviar per haver perdut les claus o, per exemple, perquè ens hagin robat les mateixes, llavors no existirà tant de temps per pensar-se a que manyà contractar doncs urgirà contractar a un, però fins i tot en aquests casos sempre s’ha de mantenir el cap fred per saber buscar a un manyà adequat.

Quan he canviar un pany?

Els panys són un tipus de producte que té una certa longevitat, però evidentment no són eternes. És més, tot i que tècnicament moltes panys podrien aguantar alguns anys més resulta recomanable que les mateixes siguin igualment canviades passades al cap d’uns pocs anys de la seva instal·lació.

L’anterior és així ja que les tecnologies avancen, també avancen les tècniques dels lladres per esquivar les mesures de seguretat dels panys i per això és important anar-les actualitzant per disposar sempre dels panys amb els millors avenços tècnics, amb les majors mesures de seguretat i en conseqüència disposar sempre dels panys menys vulnerables possibles.

Com més vella sigui un pany més fàcil ho tindrà un lladre per atacar-la i entrar a robar al domicili. Lògicament, aquest tampoc és un axioma exacte ni una ciència exacta, però com a norma general és una regla molt fiable per l’anteriorment esmentat i també pel mateix desgast mecànic i / o funcional global que va sofrint un pany amb el pagament del temps.

Un bon període de temps per canviar un pany pot ser un lustre, és a dir uns cinc anys és un bon termini de durabilitat que pot tenir un pany. Òbvia i evidentment, també aquest termini no servirà de res en els supòsits en els quals s’hagin perdut les claus o ens les hagin robat ja que en aquests casos el pany haurà de canviar immediatament.

Allargar els terminis anteriors pot suposar un risc molt greu en el cas de pèrdua o robatori de claus i en el supòsit de pèrdua de seguretat o de funcionalitat és important no deixar passar el temps doncs un problema que inicialment pot semblar petit com pot ser la pèrdua de finesa en el funcionament del pany pot acabar amb un pany encallada que ens deixi entrar a la llar i que ens obligui a trucar a un manyà 24 hores perquè obri d’urgència la porta amb el cost que això comporta i veure’ns a més llavors a canviar precipitadament el pany.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

RECHAZAR TODOS LOS SERIVICIOS
ACEPTAR TODOS LOS SERVICIOS
×