Com qualsevol altre sector, el sector de la serralleria també es veu afectat per un grau d’intrusisme, com en altres professions hi presumptes professionals que es fan passar per autèntics professionals quan en realitat per res ho són.

Una de les principals característiques d’aquest tipus de serrallers és que ofereixen molt mals serveis i sol·liciten imports molt elevats per aquests. Resulten fàcilment recognoscibles ja que ofereixen una perícia professional nefasta i sempre pretenen treure el màxim diners possible. Per evitar caure en les urpes d’aquests estafadors un procés de petita investigació prèvia resulta necessari.

Per què hi ha serrallers estafadors?

Hi ha serrallers estafadors perquè com en qualsevol altra professió sempre ha persones desaprensives que s’intenten aprofitar de la necessitat aliena per intentar treure’ls els diners, i no hi ha millor forma d’intentar treure’ls els diners d’una forma poc sospitosa de fer-se passar per un professional d’un determinat àmbit que els ofereix els seus serveis.

Hi professionals que no estan donats d’alta de dos tipus: d’una banda es troben els professionals que no estan donats d’alta de les seves obligacions administratives amb el fisc, la seguretat social i on correspongui però que realment ofereixen un bon servei i no tenen cap intenció de causar cap tipus de perjudici. I, després, d’altra banda, hi ha les persones que directament volen fer-se passar per professionals quan no tenen ni idea d’això, l’autèntic perill està en aquests últims.

El dels primers no és correcte i si, per exemple, es neguen a fer una factura no es podrà tenir dret a la indemnització de l’assegurança que pugui correspondre si aquest servei estava cobert per alguna pòlissa que es tingui ni es tindrà dret a la garantia com a usuaris i consumidors, però en realitat el mal que causaran és poc o nul, ja que ells desenvoluparan el servei d’una manera professional i amb coneixement de causa encara que no estiguin donats els mateixos d’alta.

Ara bé el del segon dels supòsits sí que resulta absolutament perillós i perjudicial, ja que si es té la desgràcia de caure en les urpes d’un d’ells ja no tan sols és més que possible que es neguin a fer una factura oficial (res a no porti l’IVA, posi factura i tingui totes les dades és factura en si mateixa, com molt serà un rebut que no servirà de res, però factura -encara que molts s’ho pensin i altres intentin fer creure el contrari- no ho és), sinó que a més el servei el desenvoluparan en precàries condicions, sense coneixement i el dany i destrosses que poden causar són enormes i, a més voldran cobrar més que cap altre.

Un dels modus operandi d’aquest tipus de serrallers fraudulents és el posar directament publicitat a les portes i persianes dels seus potencials clients, de les potencials víctimes, de vostè. Tot això amb l’esperança que un moment de necessitat la persona no s’aturi a pensar i truqui a aquest número de telèfon per poder tenir al manyà el més ràpid possible.

Com saber que un manyà aquesta capacitat com a professional

Un manyà professional es caracteritza normalment per tenir un número de telèfon i una adreça postal vàlida, qui no pugui donar una adreça verificable i un número de telèfon és directament sospitós d’oferir els seus serveis d’una manera irregular, quan no directament fraudulenta.

Per això una ràpida recerca per Internet de les dades conegudes o facilitades sobre el presumpte manyà pot orientar-nos molt al respecte. De la mateixa manera, mirar si hi ha altres opinions o dades de clients, o altres, relacionats amb el mateix a la xarxa, també podrà ser-nos molt d’ajuda.

El manyà hauria de tenir una bona oferta de serveis

Un altre dels aspectes que poden fer sospitar que ens trobem davant d’un manyà fraudulent és que el mateix només ofereixi, per exemple, el servei d’obertura de panys. Normalment un bon serraller oferirà un ampli ventall de serveis que cobriran tot l’espectre de l’àmbit de la serralleria.

Així, un manyà professional podrà ser capaç ja no només de realitzar l’obertura d’una porta, sinó que també serà capaç de, per exemple, arreglar i canviar persianes, instal • lar variats sistemes de seguretat i un llarg etcètera de serveis que tinguin a veure amb seva professió.

Una bona manera d’esbrinar el nivell de serveis que una determinada serralleria passa per visitar la seva pàgina web (si disposa d’ella, i de no disposar-ne un altre motiu per a la desconfiança) i comprovar tota la varietat de serveis que ofereix, quan més completa sigui l’oferta de serveis que es pot veure que ofereix menys sospitosa serà d’oferir els seus serveis de forma fraudulenta. Aquesta no és una màxima infal·lible òbviament, com no és infal·lible cap altra màxima ni gairebé res en la vida, però és una altra gran línia orientativa.

Esbrinar si té un certificat de qualitat

Per a l’exercici de la professió de manyà no es requereix col·legiació alguna de forma obligatòria com sí que passa en altres professions, això provoca que l’intrusisme en el sector de la serralleria que hi hagi un nombre d’intrusisme més gran que en altres professionals que resulten legalment regulades amb relació al seu accés i exercici.

Però que no hi hagi una regulació legal específica per a l’accés i l’exercici a la professió no vol dir que no hi hagi certificacions que demostrin que ens trobem davant d’empreses i serrallers fiables. Aquestes certificacions es creen específicament amb aquest objectiu, el de certificar les mateixes que ens trobem davant d’empreses respectables i professionals autèntics.

Òbviament també en el ram de les certificacions poden existir importants falsedats i algunes empreses i serrallers poden utilitzar noms que en aparença són molt importants i d’associacions i entitats acreditadores que semblen de gran rellevància però que en realitat no existeixen o no signifiquen res o no suposen el que han de suposar.

Així, quan es parla de certificacions ha de parlar-se de certificacions de qualitat atorgades i supervisades per organismes i entitats respectables. Sens dubte una de les millors certificacions que pot tenir una empresa de serralleria és la certificació atorgada per la Unió de Serrallers de Seguretat, està certificació coneguda com UCES és una de les més important i rellevants que una empresa pot tenir.

Altres de les millors certificacions que les serralleries poden tenir són les que atorguen els organismes oficials de Consum a través del seu sistema d’arbitratge, l’atorgada per Lock Security Serrallers o si ens centréssim únicament en la Comunitat de Madrid la facilitada per Asmace.

Haurien oferir pressupost sense cap compromís

Tot client vol saber abans de contractar els serveis “que malament ha de morir”, és a dir quant li pujarà la factura de la reparació, de vegades per la pròpia idiosincràsia del servei pot ser que no sigui possible realitzar un pressupost exacte, però fins i tot en aquests casos ha de ser possible realitzar un pressupost aproximat.

D’entrada, ja s’hauria de desestimar a qualsevol empresa que no vulgui fer un pressupost per a un servei que se li demani, ja que tota empresa deu ser capaç d’oferir gratuïtament un pressupost amb l’import exacte, o el més exacte possible (i definint detalladament les potencials variacions que poden existir).

Però és que a més ja no tan sols hauria de desestimar directament a una empresa que no vulgui fer un pressupost per un mer tema de dignitat com a client per l’atenció rebuda, també hauria de desestimar ja que suposa un risc arribat el moment de pagar la factura ja que ens podran cobrar el que vulguin i no podrem al·legar res i perquè molt probablement ens trobarem davant d’un mal manyà o directament davant un manyà fraudulent.

Òbviament no tots els serrallers fraudulents es neguen a realitzar pressupost, molts ho faran i després el servei que prestaran serà horrible, però que es neguin a fer-ho serà un altre símptoma de davant de qui podem realment trobar-nos.

A més, ha de tenir-se molt present que, com a norma general, poques, per no dir gairebé cap empresa de serralleria solvent i de manyà respectable es negarà a fer un pressupost previ a la prestació del servei i de fer-ho de forma gratuïta.

També es pot destacar la intuïció, sí la intuïció. Òbviament, no sempre hauràs de deixar-te guiar per la mateixa, però sempre hauries d’aplicar aquella màxima que índica una cosa així com que, si alguna cosa sembla probablement sospitós, ho serà.

Així, si veus que l’empresa o manyà al qual has cridat o per la o el qual t’has interessat en els seus serveis en primer lloc veus que per qualsevol moment finalment no et genera la confiança que esperaves o veus alguna cosa que no t’agrada i desagrada no tinguis por a acudir a qualsevol altre professional a sol·licitar pressupost i contractar-els serveis.

En definitiva, el risc zero no existeix en res, però pots apropar el màxim possible al mateix a través d’aplicar una sèrie de precaucions i d’aplicar molt molt el sentit comú.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

RECHAZAR TODOS LOS SERIVICIOS
ACEPTAR TODOS LOS SERVICIOS
×

Powered by WhatsApp Chat

×