Si es té la necessitat de trucar a un manyà és summament important assegurar-se que es tracta d’un manyà professional, evitant així el risc de contactar amb falsos serrallers que puguin tenir males intencions. A la serralleria, com en moltes professions, hi ha intrusisme, en aquest article mostrem com detectar-lo i combatre’l

Sol·licitar Credencials

No tots els serrallers porten un carnet de la vostra empresa, ni es requereix d’una col·legiació professional per exercir com serrallers generals pel que no tots podran mostrar un carnet físic, però sempre poden realitzar algunes comprovacions abans de deixar entrar al manyà en qüestió.

Per exemple, és una bona pràctica preguntar a l’empresa a la qual es contracta el manyà el nom de l’operari que vindrà, la localització de l’empresa, així tant es podrà realitzar una petita investigació prèvia de l’empresa de serralleria prèviament a la visita i després, un cop arribi l’operari, es podran contrastar les dades facilitades per la serralleria amb les facilitades pel mateix.

Tal com s’indicava no hi ha obligació de col·legiació alguna o de col·legiació (a l’estil dels metges o advocats) per a l’exercici de la professió (una altra cosa és per als que treballen en l’àmbit de la seguretat), però moltes empreses compten amb certificacions reconegudes que, sens dubte, suposen tota una garantia de qualitat sobre aquesta empresa i és que una habilitació professional sí que pot requerir-se.

Ha de ser capaç de realitzar més d’un treball de serralleria
Una bona empresa de serralleria deu ser capaç d’oferir més d’un servei del ram de la serralleria. No s’ha de confiar en aquelles empreses que diguin que no saben fer segons quins serveis de serralleria, els serrallers professionals són capaços de desenvolupar tot tipus de serveis a l’entorn de la serralleria. Poden estar més o menys especialitzats en alguns serveis o altres, però han de conèixer i saber desenvolupar tot o fa a la serralleria.

Encara a col·lació amb l’anterior s’ha de desconfiar especialment d’aquelles persones que indiquin que només saben obrir un pany. En aquests casos el més normal és trobar-se amb algú, com a mínim, poc fiable, a un fals professional.

Un altre element clau (encara que no determinant) per poder detectar si un manyà és autèntic o bé si es tracta d’un fals manyà és fixar-se en les eines amb les que acudeix. Un bon manyà vindrà perfectament equipat i portarà normalment totes les eines necessàries per desenvolupar el seu treball, per contra, en els falsos serrallers és habitual trobar supòsits professionals que van amb molt poques eines, sempre els sol faltar alguna de les eines necessàries per aquesta porta , etc.

Una bona manera de tallar amb l’anterior és dir-li que no ens interessen els seus serveis quan veiem que hi ha una manca de professionalitat patent i ell ens digui que ha de, a la seva llar, botiga o on sigui a buscar més material.

Demana sempre un pressupost

Contractar els serveis d’un manyà sense sol·licitar-li pressupost previ per al servei en qüestió suposa un greu error.

D’entrada, ja s’ha de sol·licitar un pressupost aproximat a la primera trucada que es fa a la serralleria, evidentment aquesta no podrà donar habitualment un import exacte ja que desconeix amb exactitud el servei a desenvolupar, però probablement ja podrà facilitar una aproximació més o menys precisa de l’import final del servei.

Després, un cop el manyà arribi al domicili, serà el moment de preguntar-li per l’import exacte del pressupost abans que comenci a treballar. Si en aquest moment, el manyà en qüestió ofereix un import que s’allunya massa del preu donat inicialment per la serralleria serà un possible indici per sospitar.

Un altre aspecte que hauria de posar en alerta a qualsevol és que l’empresa de serralleria o el manyà no vulguin facilitar un pressupost. Totes les empreses de serralleria normals i tots els bons serrallers mai posen impediment a oferir un pressupost previ perquè el client pugui valorar si el mateix s’ajusta al que els mateixos estan buscant o si bé no és així.

No s’ha d’oblidar mai que l’objectiu de les empreses de serralleria “pirates” i dels serrallers “fantasma”, no és altre que el de posar la màxima urgència per realitzar el servei i treure el màxim diners possible. Pressionaran, posaran por i no els importarà el resultat final, l’únic que buscaran és començar com més aviat millor, per acabar en el menor temps possible i aconseguir cobrar la major quantitat de diners que puguin.

Un professional requerirà teves dades

Si truques a un manyà per obrir-te una porta veuràs que el mateix et demana les dades, això no t’ha de fer-te sospitar, al contrari. Un bon serraller et demanarà les teves dades personals per assegurar-se que la porta que va a obrir l’està obrint una persona legitimada per a això.

Per contra, has de mostrar desconfiança davant un professional que no et pregunti res i no li importi obrir la porta a qualsevol.

En tot cas pensa que és important que et demanin les dades ja que forma part del bon fer professional i, a més, de no fer-ho és el mateix professional el que pot posar-se en problemes, jugar-se la seva habilitació professional ia més ser partícip d’un delicte com és el robatori. I això, s’ha de tenir per segur que cap bon serraller ho voldrà.

Desconfia de les enganxines en els portals

Moltes persones pensen que trucar als serrallers que posen adhesius a les persianes és una bona opció, que és una bona forma de localitzar-los i donar ràpid amb ells, molt de compte amb això.

S’ha de tenir present que moltes de les enganxines que es posen són de falsos serrallers que l’únic que persegueixen és aconseguir clients de forma ràpida, de clients desesperats per aconseguir un manyà i que el arribar a la porta o persiana en qüestió detecten que no poden accedir-hi.

Lògicament no totes aquestes adhesius són de falsos serrallers, també hi ha adhesius de molt bons professionals. Si un s’arrisca a provar a trucar a algun d’aquests números de telèfon com a mínim ha de posar especial cura en sol·licitar l’acreditació i les dades identificatives que qui vingui, a més és recomanable preguntar per on està la seva oficina i fer una comprovació d’aquestes dades .

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

RECHAZAR TODOS LOS SERIVICIOS
ACEPTAR TODOS LOS SERVICIOS
×

Powered by WhatsApp Chat

×