Les reixes extensibles són elements realment útils i per això fa molts anys que es troben en primer pla dels elements de seguretat per a una porta o finestra. Elements molt útils dels quals es poden trobar d’infinitat de models, amb alhora una infinitat de diferents qualitats. Per això, per la gran varietat de models, tipus i qualitats existents és que resulta molt important conèixer sobre la mateixa i deixar-se assessorar per professionals per encertar en l’elecció.

 

Avantatges de les reixes extensibles

Sens dubte una de les grans característiques de les reixes extensibles és que són removibles, és a dir, que es poden posar i treure. Aquesta és una de les grans característiques de les reixes extensibles a la vegada que una de les seves principals avantatges.

La veritat és que quan es parla de “posar i treure” pot pensar-se que s’està parlant d’elements molt febles o que es poden agafar i portar-se sense més i això per a res és així. Un cop instal·lades, les reixes extensibles són un element molt fort i difícil de moure perquè queden com un element fix en el lloc on s’han tret, però després, si un dia es vol desmuntar no és tan difícil de fer-ho com per exemple en el cas d’unes reixes encastades en el ciment.

En el cas de les reixes extensibles es tracta de treure els cargols de les guies i els altres elements que conformen les reixes extensibles, però en cap moment cal realitzar obres ni grans reformes.

Una altra de les grans avantatges d’aquest tipus de reixes és que al poder-se obrir i tancar lliurement aporten un grau de llibertat i de sensació d’obertura que altres reixes no aporten. Així, per exemple, unes reixes que resultin instal·lades de forma fixa amb ciment es queden tancades per sempre, en aquesta finestra mai es podrà, a priori, obrir ni tancar la reixa, i això si bé pot ser bastant segur també és cert que pot generar sensació de tancament, etc.

A més, encara a col·lació amb l’anterior, cal afegir que, en el supòsit de les reixes fixes, alguns models de les mateixes poden ser incompatibles per col·locar a les portes doncs de no ser dels models que són fixos però amb una obertura mitjançant pany o cadenat a manera d’obertura resulta evident que no es podria posar, doncs un pany fixa i tancada permanentment no deixaria entrar ni sortir a ningú de la zona.

Però les anteriors no són les úniques avantatges de les reixes extensibles. La facilitat de muntatge de les mateixes també és una altra característica destacable d’elles. Les reixes extensibles, tal com es deia, no requereixen de grans reformes ni d’obres, les mateixes es poden instal·lar molt ràpidament i de forma molt fàcil en la gran majoria de portes i finestres del món.

La facilitat de muntatge de les mateixes fa que el cost d’instal·lació sigui també força baix, ja que mentre solucions requereixen de llargs dies de treball, les reixes extensibles comunament poden estar instal·lades en el mateix dia en el qual es comencen a muntar. Així, el cost del professional manyà sempre serà menys costós que en altres instal·lacions més complexes.

Hi ha persones que fins i tot es decideixen i s’atreveixen amb muntar elles mateixes les reixes extensibles. Les compren per elles mateixes i les instal·len. Aquesta pràctica, encara que òbviament legitima, no resulta gens recomanable ja que el més mínim error en el procés de muntatge i instal·lació pot comprometre tota la seguretat de la reixa i provocar que un cop instal·lada a la pràctica no serveixi per a res.

Resulta de sobres conegut aquella dita de que el barat surt car i amb la seguretat això és més cert que mai. El més recomanable és que una instal·lació i muntatge d’aquest tipus estigui tan sols realitzat per les mans d’un professional expert que sap el que es fa, doncs de no ser així el lladre igual el té molt fàcil per entrar a robar en trobar una vulnerabilitat a la reixa instal·lada, vulnerabilitat que igual a simple vista nosaltres no vam detectar però que segur que el pispa sabrà aprofitar ràpida i profundament.

Així, resumint l’anterior, es pot dir que tenir instal·lades reixes extensibles de manera professional és garantia de seguretat en l’habitatge, local o on sigui que les mateixes estiguin instal·lades i que no tenir instal·lades de forma segura estigui tipus de reixes en realitat és com no tenir res instal·lat.

I això resulta així per a totes les varietats i tipus de reixes que puguin tenir instal·lades. I és que en realitat no es té perquè tenir una única modalitat de reixa extensible, són moltes les empreses, són molts els locals i moltes els habitatges que tenen diverses reixes extensibles instal·lades i el model i tipus concret va variant segons el tipus de porta, finestra o lloc on les tenen instal·lades.

Finalment (en relació amb els avantatges de les reixes extensibles) dir que les mateixes resulten comunament bastant silencioses. Val a dir això de prou ja que el grau de sonoritat de les mateixes depèn molt molt de cada model en particular i també depèn en gran manera de com estan de greixats els rails de la reixa, o el que és el mateix, del que bé o malament conservada que està la reixa en qüestió.

Són les reixes extensibles infal·libles al 100%?

Les reixes extensibles ofereixen un molt bon nivell de seguretat. Sens dubte són una elecció molt bona per a molts casos, però sempre s’ha de tenir present que la seguretat absoluta no existeix en cap element de la vida, i en el de la seguretat tampoc.

Una reixa extensible és molt segura però no és invulnerable al cent per cent, de la mateixa manera que no és invulnerable tampoc res a la vida, ni fins i tot la caixa cuirassada més fort del món pot presumir de ser completament impenetrable.

Ara bé, parlant de graus normals de seguretat, les reixes extensibles se situen en un nivell molt bo de seguretat oferta. Un molt bé nivell de seguretat oferta, però s’ha de tenir molt en compte que el grau concret de seguretat també dependrà molt molt del model exacte de reixa escollida.

Així, com en qualsevol altre producte, en les reixes extensible també hi ha diferents graus de qualitat i hi haurà unes reixes extensibles molt més segures que altres, però a nivell general sens dubte són un element molt recomanable.

Un element molt recomanable que, per descomptat, sempre pot i ha d’anar acompanyat d’altres mesures de seguretat com són bones portes o finestres que les tanquin, bones panys i forrellats, etc.

En resum, pel que fa a la seguretat de les reixes extensibles pot dir-se que les mateixes són un molt bon element dissuasori de cara als lladres. I això és així doncs, encara que els amants de l’aliè cada vegada més utilitzen eines més potents i sistemes més sofisticats, en trobar amb barreres d’entrada com les reixes extensibles que, com a mínim, els dificulten i retarden el seu objectiu, prefereixen anar a buscar llocs més vulnerables que els resultin més fàcils d’atacar.

L’anterior queda completament demostrat en totes les estadístiques que indiquen que un comerç que té instal·lades és percentualment menys pastura dels robatoris que els seus comerços anàlegs que no disposen d’aquest tipus d’element de tancament.

Com s’obre una reixa extensible?

Les reixes extensibles resulten d’allò més fàcil d’obrir i tancar. Un cop obertes aquestes reixes es “guarden” a un costat de la porta o bé una part a una banda i altra a l’altre costat (segons el model), quan es vol tancar la reixa tan sols ha de arrossegar la part fins a la zona de tancament (al final de l’altre costat de les reixes per a les que es guarden a un costat i al centre dels rails les que es guarden a banda i banda) i posar la clau i girar-la i punt, o posar el cadenat en alguns casos.

Per finalitzar indicar que, tal com es pot imaginar, la seguretat de les reixes extensibles també té molt a veure amb el cadenat o pany que les obri i tancament, doncs de res servirà si el material i ancoratges de la reixa estan molt bé, però el pany que incorpora o mecanisme de tancament que té és feble i dolent.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

RECHAZAR TODOS LOS SERIVICIOS
ACEPTAR TODOS LOS SERVICIOS
×

Powered by WhatsApp Chat

×