Vols aprofitar la llum natural de la teva llar? ¿Instal·lar unes bones i àmplies finestres que aportin lluminositat al teu saló? No saps quin tipus de finestra és la més adequada per al teu projecte? Coneix els materials, formats i avantatges de cadascuna d’aquestes opcions.

L’entrada de llum exterior en una casa aporta vitalitat i energia als teus espais, observar com el sol es cola per les teves sales i habitacions és una autèntic plaer. És la manera de connectar amb l’exterior i gaudir-ne des de l’interior. Tingues la seguretat que la teva casa està ben aïllada i més és lluminosa amb les millors finestres del mercat. Et donem a conèixer els diferents materials amb què podràs obtenir els millors resultats.

FINESTRES DE PVC

És una de les millors opcions per a la nostra llar si el que busquem és rendibilitat i bons resultats. El PVC és barat i un molt bon aïllant, la nostra llar quedarà aïllat de l’exterior mantenint la seva temperatura interior i estalviant energèticament en els durs hiverns. Les finestres d’aquesta matèria, són resistents i molt duradores, l’únic però del PVC és que grogueja amb el pas del temps i no és recomanable per a agrandes finestres, per la resta, tot són avantatges.

Tindrem a la nostra disposició diferents formats a triar per a les nostres habitacions, també hi ha una gran varietat d’acabats i colors.

Si a les nostres habitacions instal·lem finestres abatibles de PVC, tindrem un 60% d’estalvi energètic, això ho notarem en el nostre dia a dia i en les nostres factures.

FINESTRES D’ALUMINI

La seva estètica contemporània i el seu valor estètic són les seves principals característiques a destacar. Tindrem al nostre abast nombrosos acabats diferents i models. Podrem crear grans finestrals i finestres corredisses amb aquesta matèria. L’alumini no s’oxida i amb aquestes finestres obtindrem un bon aïllament, això sí, l’alumini necessita d’un material no conductor per ser un bon aïllant.

Estalvi energètic de les finestres d’alumini segons la seva classe:

Corredera: 15% d’estalvi energètic.

Abatible: 20% d’estalvi energètic.

Ruptura pont tèrmic, abatible: 40% d’estalvi energètic.

FINESTRES DE FUSTA

Destaquem de la fusta la seva aparença estètica, agradable i acollidora. Aquest tipus de finestres seran una bona opció per a la nostra llar, la fusta és un bon aïllant tèrmic i acústic i podrem obtenir formats i formes molt variades.

Haurem de comptar amb que la fusta requereix d’un manteniment i cura. Haurem d’estar atents a l’estat de les nostres finestres perquè durin el més possible. Aquesta és la seva principal desavantatge en comparació amb el PVC i l’alumini que amb prou feines requereixen atenció. Una altra dada a valorar és que les finestres de fusta compten amb un preu més elevat que les de la resta de materials.

Compteu també amb diferents fustes i colors, podem pintar-les o optar pel seu color i veta natural. Tindrem un estalvi energètic del 15%.

FINESTRES MIXTES

Són la classe de finestres més cares però són estètiques i donen molt bons resultats d’aïllament. Estan creades a partir d’un exterior d’alumini i un interior de fusta o PVC, aquesta combinació les fa especialment resistents i aïllants.

No precisen de cures especials ia més són fàcils de netejar.

Podrem trobar finestres mixtes de dos tipus:

Finestres de fusta i alumini. La seva cara exterior és alumini, no s’oxida i suporta les condicions climàtiques exteriors. L’interior quedarà amb l’estètica de la fusta i les seves qualitats aïllants.

Finestres de PVC i alumini. Tots dos materials de llarga durada. Podrem personalitzar la part de l’alumini interior al nostre gust, amb els acabats que desitgem. I l’interior de PVC ens aïllarà tèrmica i acústicament.

Podrem obtenir dissenys personalitzats amb diferents colors i acabats.

Ja coneixes el tipus de finestres que hi ha al mercat, ara hauràs de pensar en el vidre que li poses i el format que vols. Et recomanem el vidre de vidre doble, optimitzarà l’aïllament de casa teva i estalviaràs energia. 70% d’estalvi energètic.

Un altre tema sobre el qual meditar són els formats i maneres d’obertura. Aquestes són les principals variants:

D’obrir: són les finestres de tota la vida, haurem de comptar amb l’espai d’obertura i tenir-ho en compte.

Corredisses: es traslladen horitzontalment i no ocupen espai. Es mouen a través de guies.

Oscil·lobatents: roten sobre un eix vertical i s’inclinen cap a l’interior. La seva obertura no és completa.

Llibre: no són molt comuns, roten sobre un eix vertical i es van plegant a poc a poc fins a quedar obertes.

Guillotina: es trasllada verticalment a través de guies laterals. S’obren de baix a dalt.

Ventiluz: contràries a les oscil·lobatents s’obren cap a l’exterior amb el mateix mètode d’obertura.