No hi ha dubte que els delinqüents fan el que sigui per aconseguir els seus objectius, gairebé podem dir que estan just darrere de la tecnologia, només passa un temps perquè ells donin amb les maneres de burlar la seguretat que tant ens costa tenir.

En l’actualitat es suma un nou mètode per a l’assalt de cases, el mètode Impresioning, un mètode que no deixa empremtes tal com fa el mètode bumping i que per tant es converteix en un gran mal de cap, no importa si vostè ha comprat la millor de les panys que hi ha al mercat, si els assalta cases poden usar el mètode de Impresioning, llavors tindran accés lliure a casa seva.

D’aquesta forma és com s’han especialitzat en els lladres en tècniques cada vegada més sofisticades i difícils de detectar per policies i propietaris d’habitatges de tot el territori.

Aquest mètode no pot ser desenvolupat per tot el món, es necessita certa habilitat, sobretot es necessita monitoritzar a la víctima per saber el moment en què poden anar a procedir ja que és una robatori en dues parts. La primera part es tracta de la introducció d’unes làmines d’alumini modelables dins de la pany- a on vostè, després introdueix la llave- i recollida de les làmines amb la impressió o motlle de la seva clau.

La segona part es tracta de la fabricació de la clau a partir del motlle i la tornada al lloc amb una clau mestra que li deixa accés a casa com si fos vostè mateix; sobretot les asseguradores troben difícil fer-se responsable d’un robatori realitzat amb aquest mètode per que no queden rastres aparents d’una intrusió per la força a la seva llar.

Sense dubte, els delinqüents no cessen en els seus intents per aconseguir els seus objectius i apareixen amb aquests mètodes que ens té a tots molt preocupats; qualsevol de nosaltres podria ser víctima d’aquests assalta cases, la nostra seguretat està molt vulnerada.

Es nota més una evolució en els mètodes que fan servir els assalta cases per penetrar al recinte; cada vegada són menys violents i millor pensats. Hem de dir a més, que per al mètode impressió es necessita un estudi previ per part dels que pretenen entrar a robar a casa nostra; es necessita estudiar a la víctima abans de procedir.

Prevenció davant l’atac

Si les nostres panys poden ser burlades amb aquest mètode, cal preguntar-se que podem fer per garantir la seguretat de la nostra casa i aquesta pregunta ens porta a les alternatives de seguretat, com algun cèrcol elèctric, pagar per vigilància o una altra acció que previngui als assaltants de arribar a la porta de les nostres cases; més enllà d’això, no podem fer gran cosa.

La delinqüència és un problemàtica real i que s’acreix casa dia mes i és per això que sempre necessitem sentir-nos més segurs; segurament per això és que cada dia comprem sistemes més avançats per a la nostra seguretat.

En l’actualitat s’han desenvolupats sistemes de panys que no necessiten de claus i aquesta pot ser la solució a mètodes com el Impresioning, tot i que hem d’estar conscient que aquests sistemes solen ser molt costosos i no estan a l’abast de tots nosaltres.