La imatge d’un venedor s’ha transformat a través dels anys. Els venedors de camisa i corbata amb àmplies habilitats per descriure’t productes, convèncer de les seves bondats i enamorar-perquè acabessis comprant-, han evolucionat, però amb la diferència que no necessites estar al davant sinó usen les facilitats que t’ofereix l’internet.

El món es fa molt més còmode a mesura que ens acostumem fer tot a través del web. Les empreses de qualsevol ram s’han valgut d’aquesta maquinària per a exercir estratègies de màrqueting digital i anar enganxant més amb aquest tipus de tecnologies, per fer gairebé qualsevol cosa. Tot i que cada vegada ens sentim més còmodes, la realitzada és que som cada vegada més dependents.

Un manyà  que abans només esperava que els seus clients arribessin al seu taller a sol·licitar que els reparessin alguna de les seves portes, o que se’ls instal·li un pany, ara té la possibilitat que se’ls conegui a tot el món.

La seducció dels clients per mitjà d’internet

El món de la serralleria de la mateixa manera que molts sectors té un gran percentatge de competència, en usar l’internet com a eines de comercialització dels seus serveis o productes et col·loqui com a primera opció de molts clients. Només que aquí dependrà del que esta de les seves plataforma i del seu èxit en l’administració de les xarxes socials.

Quan algú pensa només en cercar el servei de serrallers cerrajeros-sitges.com.es, altres estan comparant a internet els preus, el tipus de productes, la proximitat amb el lloc on es troben; i fins i tot es troben llegint els comentaris que deixen els clients per guiar-se que tan responsables o eficients són en el que fan.

Incursionar en el món de les vendes en línia, fa que aquestes empreses es mantinguin organitzades i planificades, per poder complir amb les exigències dels clients. Fa que hagin de tenir productes de qualitat que competeixin amb la resta, preus acords, inventaris de mercaderia reals, plataformes de sistemes adequades, que si bé necessiten de la inversió d’alguns recursos monetaris, això farà que es resarcen en poc temps.

Un negoci online vs un negoci físic

Una empresa que fa servir els avantatges de la web, tenen una imatge més atractiva per als seus clients, es pot mostrar el negoci des de l’enfocament que vulguis, no només es té la quantitat de persones que van físicament al punt físic, sinó s’obre la quantitat de clients que pot visitar la botiga en línia impulsant la venda àmpliament.

Si mentalitzes, organitzes, planeges correctament la teva empresa, pots reflectir aquesta solidesa i estabilitat per mitjà dels canals digitals als teus clients per ampliar la teva capacitat de vendes.

Això és una cosa molt comú, l’internet és una cosa tan comú com prendre un cafè, perquè no hi ha límits de temps perquè els teus clients revisin les opcions ni barreres geogràfiques que et delimitin vendre el que desitges, molts ja es troben gaudint la avantatges. Ja no ha de ser un dilema com és el servei de serralleria que més et convé, compara a la web i pren les decisions.