Els mecanismes de tancament de les portes són variats i pot ser difícil jutjar si el que tens és bo, dolent o indiferent.

Aquesta informació el porta a través dels tipus més comuns de panys per a portes de fusta.

Al final, el que necessita és una combinació de mecanisme de tancament que li proporcioni flexibilitat i comoditat per entrar i sortir de la seva propietat, però que també li proporcioni seguretat addicional a la nit o si està de vacances.

Sempre que es mudi de casa i heredi les opcions de seguretat d’una altra persona, ha de assegurar-se que el que té satisfà les seves necessitats i, en última instància, li proporciona el nivell de seguretat més adequat en funció del seu pressupost.

Panys de punt únic

En termes generals, un sol punt de bloqueig bloqueja la porta en un sol lloc. En comparació amb un pany multipunt més moderna que té una sèrie de ganxos, perns i rodets al llarg de la cara de la porta.

Panys de Osca

Utilitzat en portes tradicionals de fusta o compostes, un pany està incrustada a la porta per a una major resistència i proporciona un punt de tancament al centre de la porta.

Disponible com a tancament de seguretat o com a tancament de guillotina; i pot tenir un tancament amb clau tradicional o funcionament amb eurocilindro.

Els panys d’embotir fan servir palanques i és la combinació d’aquestes palanques el que li dóna al pany seva seguretat.

Per tant, un pany de 5 palanques compleix amb les normes britàniques de seguretat, mentre que un pany de 2 o 3 palanques ofereix una seguretat mínima.

Panys amb forrellat

Pany amb forrellat automàtic que s’extreu pel costat exterior de la porta amb una clau i pel costat interior amb una maneta o pom.

Els panys nocturnes es poden posar en la vora de la porta o, més comunament, com panys de llanda, és a dir, a la cara del costat protegit de la porta.

En termes generals, estan disponibles com un pany de 40mm o 60mm.

Mecanisme amb tancament

Un mecanisme de tancament utilitzat en les portes interiors. El pestell es retreu usant una maneta, una perilla o un torn.

BLOQUEIG MECÀNIC DE LA PORTA

Una simple pany de control d’accés, usualment operant un pany de mortalla que és operada per mitjà d’un codi ingressat en un teclat a la banda no protegit de la porta.

La sortida és generalment per mitjà d’una palanca o gir de polze al costat protegit.

deadlock

Un mecanisme de tancament que incorpori únicament un forrellat de seguretat.

Els bloquejos de seguretat poden ser operats amb un mecanisme de palanca; operats per un cilindre, i poden incorporar un gir de polze per a aplicacions de sortida d’emergència / sortida sense clau.

SASHLOCK
Un mecanisme de tancament que incorpora un pestell i un forrellat.

Els Sashlock poden ser operats per clau amb un mecanisme de palanca; operats per cilindre, i poden incorporar un gir de polze per a aplicacions de sortida d’emergència / sortida sense clau. Típicament usat amb un joc de manetes de palanca.

FORRELLAT

Un element auto enganchable del pany que asegura la porta quan s’enganxa al pany, i que pot deixar-se anar amb la mà.

DEADBOLT

Un pern que és operat en les dues direccions per una clau, maneta o gir de polze.

FOREND (PLACA FRONTAL)

La part de la caixa del pany a través de la qual es fixa el pany de la porta, i a través de la qual passa el pany i / o el forrellat.

Differ

La diferència entre panys de disseny similar, assolida per les palanques, que permet que cada pany sigui operada per la seva pròpia clau.

CILINDRE

Té una lleva central que gira, en girar la clau per accionar el mecanisme de bloqueig. Els cilindres estan disponibles en diversos perfils, tot i que les formes Europerfil i Oval són, amb diferència, les més comuns per als mecanismes de tancament d’un sol punt.

Els cilindres poden subministrar-se amb un dispositiu de gir en un costat per permetre el funcionament del pany sense l’ús de la clau des d’un costat de la porta.

La seguretat d’un cilindre de tancament pot variar en gran mesura, amb opcions per al nombre de diferències, la resistència a la perforació, l’extracció de taps, el pick, el bump i la resistència a l’snap, totes elles opcions. A més, s’han dissenyat una sèrie de dispositius de maquinari suplementaris per a proporcionar una resistència addicional als atacs, inclosos els protectors de cilindre i les nanses de seguretat.

ANTI-TREPANT

Una característica dels panys i cilindres de major seguretat, que resisteix l’entrada forçada a través de l’atac mitjançant la perforació del mecanisme del cilindre o la caixa del pany.

ESCUTCHEON

Una placa utilitzada per a cobrir un element funcional del pany, generalment el cilindre o la clau de la palanca. Els escuts poden ser de cara fixa o cargolats i poden ser purament decoratius o proporcionar resistència addicional a l’entrada forçada com a característica de seguretat.

SPINDLE

La barra d’accionament quadrada, generalment de 8 mm d’ample, que es col·loca a través del pany i se situa en les palanques del mànec o perillós. L’accionament de la palanca fa girar la claveguera, que al seu torn acciona l’accionament (seguidor) del pany.