No s’arrisqui la seguretat de casa a mantenir panys que no funcionen per estalviar diners. Hi ha moltes peces del pany de la porta que vostè pot reparar i reemplaçar realment pel seu propi compte, sense haver de trucar a un manyà.

Tancaments

Un pestell és la part d’un pany de porta que s’estén dins el marc de la porta a través de la placa de tancament. Sovint, els pestells poden ser enganxosos, trencats o ineficaços. Quan canviï la seva pestell, és possible que vulgueu considerar un pestell flexible per a un forrellat o un pestell de tancament positiu per a més seguretat, ja que els pestell estàndard es poden obrir fàcilment.

No pot comprar panys generalment individualment en una botiga estàndard de les millores per a la llar, però vostè pot trobar-les en línia o en una botiga de l’especialitat com ara una botiga del manyà. Si voleu canviar un pestell, porti el pestell vell amb vostè, o vos de conèixer el nombre de model i l’estil del pestell vell.

Plaques

La xapa de tancament és la part del pany que es fixa al marc de la porta. El pestell passa a través de la placa de tancament per formar un pany segura o tancament positiu a la porta.

Les plaques d’impacte vénen en una varietat de formes i mides. L’obertura d’aquestes plaques pot ser arrodonida, quadrada o plana en un costat i arrodonida en l’altre, depenent de la forma del pestell que va a la placa de impacte. La forma exterior de la xapa de tancament varia segons les característiques decoratives del pany, però això és menys important per a la funció del pany que la forma interior.

La placa de tancament és la part més fàcil de canviar del pany, ja que només requereix dos cargols per muntar-la en el marc de la porta. Les plaques de tancament són similars als panys en el sentit que generalment no es venen per separat, sinó com a parts d’un joc de panys en grans magatzems de caixes. No obstant això, les ferreteries especialitzades i els minoristes en línia els tindran disponibles per separat. Assegureu-vos que l’estil de la seva xapa coincideixi amb el seu pestell abans de comprar.

Cilindres

El cilindre del pany és la carn del pany de la porta. El cilindre és la part que conté el “codi” de la clau i determina si la porta es tanca i es desbloqueja.

Si necessita una nova pany perquè va perdre la clau de la porta, pot optar per tornar a teclejar el cilindre en lloc de reemplaçar-lo. Si un cilindre s’està pegant, té una clau trencada o està danyada, llavors és possible que necessiti reemplaçar el cilindre per complet en comptes de tornar a teclejar.

Per tornar a teclejar un cilindre, haurà d’adquirir un kit de tecleig específic de la marca. Estan disponibles per uns € 8, i tornaran a obrir 06:00 panys cadascun. Si vostè té només una sola porta que necessita ser re-teclada, trucar a un manyà pot ser una bona opció. No obstant això, si vostè té diverses portes, llavors l’opció de “faci-ho vostè mateix” és una bona opció.

Si decideix reemplaçar el cilindre, visiteu una botiga especialitzada en panys, faci una recerca a Internet o poseu-vos directament amb el fabricant. També és més probable que tingui èxit en reemplaçar el cilindre en un costós joc de panys que en un més barat.